• BIST 9878.43
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Başkan Dursun, arazi bağışı için çağrıda bulundu

İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantılarının ikinci Birleşimi Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi. 2 gündem maddesi ile başlayan ekim ayı toplantılarına 2birleşimde 5 gündem maddesi eklendi. 
Başkan Dursun, arazi bağışı için çağrıda bulundu

‘Anaokulu yapacak arsa yok’

İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantılarının Birinci Birleşimi Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi. Özel İdare Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıda gündeme 3 dosya eklenirken, İl Genel Meclis Üyeleri tarafından da 2 önergesi ilave edildi.  Gündeme eklenen maddelerin ardından gündemin 3.maddesinde yer alan Amasra Anaokulu ile ilgili dosya görüşüldü. Madde yapılan değerlendirmelerin ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Madde ile ilgili kararın Kasım Ayı İl Genel Meclis Toplantılarında verilmesi bekleniyor. Maddenin komisyona havalesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanı Kenan Dursun, 10 yılda 40 okul yaptıklarını belirterek, 2018 yılında da eğitim yatırımlarının devam edeceğinin müjdesini verdi. Başkan Dursun, il merkezinde anaokulu yapacak arazi bulmakta zorlandıklarını belirterek, arsa sahiplerine eğitim yatırımları için bağış çağrısında bulundu.

3 dosya eklendi

Yoklama ve bir önceki Meclis toplantılarında alınan karar özetlerinin okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak gündem3 dosya eklendi. Arıt merkezde bulunan Şehit Necdet Orhan Yatılı Ortaokulunun kalorifer tesisatının onarımı ile ilgili dosya 3.maddesine eklendi. Yine Kumluca beldesinde bulunan Atatürk Yatılı Bölge Okulu’nun deprem güçlendirmesi ile bakım ve onarımının yapılmasıyla ilgili dosya gündemin 4.maddesine ve son olarak da Amasra ilçesinde bulunan Köksal Toptan Ortaokulu’nun deprem güçlendirmesi ile bakım ve onarımının yapılmasıyla ilgili dosya gündemin 5.maddesine oy birliğiyle alındı.

2 önerge ilave edildi

İl Genel Meclis Üyelerinin tamamının oyuyla Meclis gündemine gelen 2 önerge de kabul edildi. Bu önergelerin de kabulüyle meclis gündemi 7 madde oldu. İl Genel Meclis Üyeleri adına önergeleri okuyan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Recep Regaip Bayraktar, önergelerde 11 İl Genel Meclis Üyesinin tamamının imzasının bulunduğunu belirtti. Bayraktar, 3 barajla ilgili çalışmalar tamamlandığında yüzey sularıyla beslenen köylerin sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı ve sıkıntı olacağı takdirde ne gibi önlemler alınabileceğiyle ilgili araştırılmalar yapılmasını Meclis gündemine sundu. Önerge oybirliğiyle gündemin 6.maddesine alındı. Bayraktar, açık kanallardan fosseptiklerin aktığını belirterek, köylerdeki atıksularla ilgili hızlı çalışmalar yapılmasını ve İl Özel İdaresi’nin bir hedef koyması gerektiği yönündeki önergeyi Meclis gündemine sundu. Bu önerge de gündemin 7.maddesi olarak kabul edildi.

Tarihi eser çıkan arsa geri iade edilecek

Gündeme eklenen maddelerin ardından gündemin 3.maddesinde yer alan Amasra Anaokulu ile ilgili dosya görüşüldü. Amasra ilçesi Karaevler mevkiinde bulunan taşınmaz anaokulu yapılması şartıyla vatandaş tarafından İl Özel İdaresi’ne bağışlandı. Ancak arazide yol çalışması sırasında arkeolojik buluntulara rastlanması nedeniyle araziye anaokulu yapılamadı. Anaokulu şartıyla bağış yapılan arazi anaokulu yapılamadığı için arsa sahibine komisyon raporu sonrası geri iade edilecek. Madde yapılan değerlendirmelerin ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Madde ile ilgili kararın Kasım Ayı İl Genel Meclis Toplantılarında verilmesi bekleniyor.

Anaokulu yapacak arsa yok

Maddenin komisyona havalesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanı Kenan Dursun, 10 yılda 40 okul yaptıklarını belirterek, 2018 yılında da eğitim yatırımlarının devam edeceğinin müjdesini verdi. Başkan Dursun, il merkezinde anaokulu yapacak arazi bulmakta zorlandıklarını belirterek, arsa sahiplerine eğitim yatırımları için bağış çağrısında bulundu. Dursun; “2018 yılında tüm beldelerimize anaokulu kazandıracağız. Beldelerimizdeki bu eksikliği gidereceğiz. İl merkezinde anaokulu yapabileceğimiz arsalar bulamıyoruz. Biz inşaat yapmaktan kaçmıyoruz. Tek sıkıntı arsa bulmak. Eğitim yatırımları için vatandaşlarımıza okul yapılmak şartıyla arsa bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535