• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bitkilerde Generatif ve Jetatif Üretimi eğitimleri veriliyor

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından TÜBİTAK 2229 Bilim İnsanı Yetiştirme Programı kapsamında hazırlanan Bitkilerde Generatif ve Vejetatif Üretimi Projesi çerçevesinde eğitim programının ilk etabı Grand Astra Otel’de gerçekleşti.
Bitkilerde Generatif ve Jetatif Üretimi eğitimleri veriliyor

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından TÜBİTAK 2229 Bilim İnsanı Yetiştirme Programı kapsamında hazırlanan Bitkilerde Generatif ve Vejetatif Üretimi Projesi çerçevesinde 3 günlük eğitim programı düzenleniyor. Grand Astra Otel’de gerçekleştirilen eğitimlerin ilk etabına Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar katıldı. Halil Barış Özel’in koordinatörlüğünü yaptığı Bitkilerde Generatif ve vejetatif Üretimi Projesinin ekibinde Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebi Bilir, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Yücedağ, Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Handan Ucun Özel, Kastamonu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi. Yrd. Doç. Dr. Hakan Şevik yer alıyor.

30 öğrenci eğitim alıyor

Farklı üniversitelerden 30 yüksek lisans ve doktora öğrencisinin eğitim alacağı programın açılışında konuşan Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Halil Barış Özel; “TÜBİTAK 2229 Bilim İnsanı Yetiştirme Programı kapsamında gerçekleştireceğimiz Bitkilerde Generatif ve vejetatif Üretimi Eğitimi konulu 18 ve 22 Eylül tarihlerini kapsayan bu eğitim projemizin açılış oturumuna hoş geldiniz. Sayın Rektör Yardımcımızın da burada bizlerle birlikte olması ki kendisi lisans eğitimimden bu yana hocamdır bize çok büyük katkı sağladı.  Ona da ayrıca teşekkür ediyorum. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun hocamıza da verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu projenin hazırlıkları yaklaşık 6y aydır devam ediyor. Ve bu süre boyunca bütün detayları hazırlayarak projenin önerisini mart ayında TÜBİTAK’a sunduk. Yapılan jüri değerlendirmeleri sonucunda ise projemizin desteklemesi uygun görüldü. Projemize toplamda 10 üniversitenin 11 alt kuruluşundan ve 3 kamu kurumundan katılımcıların başvuruları oldu.  Yaklaşık 78 başvuru içerisinden koşulları değerlendirerek eleme gerçekleştirdik. 30 kişiye bu eğitimi indirdik” dedi.

Elimden geleni yapmak istiyorum

Özel, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Ülkemiz gerçekten önemli bir kalkınma hamlesi içerisinde. Ülkemiz büyük işler başarıyor ve büyük işler başarmaya devam ediyor. Biz de bilim insanları olarak her sektörde olduğu gibi bu işe katkı vermeliyiz. Ülkemizin ve ilimizin kalkınması için elimizden gelen her şeyi en iyi şekilde gerçekleştirmek zorundayız. 1995 yılında öğrenci olarak geldiğim Bartın Orman Fakültesinde şimdi öğretim üyesi olarak hizmet veriyorum.  25 senedir Bartın’dayım. Bartın’ın kalkınmasına ve Bartın’a istihdam olanaklarının artırılmasında destek konusunda elimden geleni yapmak istiyorum. Çünkü kendi adıma bu benim için bir vefa borcudur. Bartın’a ve Bartın’ın güzel insanlarına olan vefa borcumuzu ödemek zorundayız.

Destek veren herkese teşekkür ediyorum

Bu projeyle aynı zamanda çeşitli şekillerde Bartın’ımızın esnafına doğrudan ve dolaylı olarak katkılarımız oldu. Esnafımızda da bize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün başlayan eğitimimiz 22 Eylül Cuma günü sona erecek. Konularında uzman hocalarımız bu eğitim sürecinde bitkilerin generatif ve vejetatif konusunda önemli bilgileri bizlerle paylaşacak. Günümüzde en büyük çevre sorunu küresel ısınma ve beraberinde getirdiği olumsuz etkiler. Bütün doğal kaynaklar bu olumsuzluklardan çok fazla etkileniyor. Ormanlarda yer küre üzerindeki en önemli doğal kaynaklar olması hasebiyle bu olumsuzluktan etkileniyor.

Genç meslektaşlarımıza önemli katkı sağlar

Ormanlar karbon salınımın depolanması noktasında yeri doldurulamayacak olan önemli doğal kaynaklar. Bu kaynakların devamlılığının sağlanması, kent içerisindeki ağaçlandırma alanları, rekreasyon alanları gibi toplumuzun huzuru, sağlığı, refahı, mutluluğu için kullanılan alanların yeniden tanzimin sağlanması, kaliteli fidan yetiştirilmesi ve süs bitkilerinin üretilmesiyle ancak mümkün olabilecek Programımız kapsamında aynı zamanda Gökçebey fidanlığında da yine bitkilerin generatif ve vejetatif üretimine yönelik olarak bir uygulama eğitimi yapacağız. Teorik olarak anlattıklarımızı uygulamada da göstermiş olacağız. Umarım bu yaptığımız çalışmalar, ilimizin, ülkemizin ve dünyanın biyolojik çeşitliliğinin ve ormanların korunması için genç meslektaşlarımıza önemli katkı sağlar. ”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535