• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 26 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Rektör Kaplan, Bartınlılara veda etti

Bartın Üniversitesi’nin kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, görev süresinin dolması nedeniyle özel sayı olarak çıkartılan Bartın Üniversitesi Bülten adlı dergisinde kaleme aldığı yazısıyla Bartınlılara veda etti.
Rektör Kaplan, Bartınlılara veda etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2008 yılından buyana Bartın Üniversitesi Rektörlüğü’nü yapan Ramazan Kaplan’ın yerine Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı ve Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Uzun’u atamasıyla birlikte Bartın Üniversitesi’nin kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’ın görevi sona erdi.  8 yıllık görev süresi ile ilgili Bartın Üniversitesi Bülten adlı dergisinde yazı kaleme alan Rektör Kaplan, Bartınlılara veda etti. Rektör Kaplan,  kaplan veda yazısında; “Koskoca bir 8 yılı geride bırakırken 9 Eylül 2008 tarihinden bu yana büyük onur, mutluluk ve heyecanla sürdürdüğüm rektörlük görevimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Üniversitemizin kurucu rektörlüğü görevini üstlenmenin ve 8 yıla birçok şeyi sığdırmanın gururunu üniversite camiası olarak birlikte yaşıyoruz” dedi.

Yoğun bir mesai harcadık

Kaplan; “Görev süremin ilk 4 yılının ardından 2012 yılında öğretim üyelerimizin, Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK) ve o dönemki Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün teveccühleri ile rektörlük görevi şahsıma yeniden tevdi edildi. Altı ay önce biten görev sürem 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından devletimizin inisiyatifi ile devam etti. Bu süreç içerisinde de çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürdük. Bu 8 yıl bizler için zorluklarla olduğu kadar güzelliklerle de doluydu. Yeni kurulan bir üniversitenin kurucu rektörü olmak fiziki, idari, akademik işlerin ve yeni bir sistemin oluşturulması demekti. Üniversitemizin kuruluşunun ilk yıllarında kadroların oluşması, yeni programların açılması ve uluslararası işbirliklerinin hayata geçirilmesinde yoğun bir mesai harcadık” diye konuştu.

Saygınlığı her geçen gün artan bir üniversite konumunda

Emeği geçen herkese teşekkür eden Kaplan; “Üniversitemizin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Zonguldak Karaelmas Üniversitesinden devraldığımız aktif olan bir fakülte ile yüksekokula yenilerini eklemenin, bir üniversite olabilmenin gerekliliklerini yerine getirmenin ne kadar zor olduğu bilinen bir husustur. Bir üniversite olabilme noktasında önemli bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Üniversitemiz 2017 yılı itibarıyla hem fiziki altyapısını hem de akademik yapılanmasını büyük oranda tamamlayarak saygınlığı her geçen gün daha da artan bir üniversite konumuna geldi. 8 yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz işler birçok üniversitenin 20 yıla yakın sürede gerçekleştirebildiği işlerdir. Üniversitemizin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gelişmemizi her aşamada anlatmaya çalıştık

Kaplan; “Üniversitemiz bülteninin daha önceki sayılarında öğrenci ve personel sayımızdaki artış ile fiziki ve akademik gelişmemizi her aşamada sizlere anlatmaya çalıştık. Göreve geldiğimiz yıl bir üniversiteye yakışan standartlarda fiziki ortam oluşturmamız gerekiyordu. Zonguldak Karaelmas Üniversitesinden devraldığımız Ağdacı Kampusu bir üniversiteden ziyade bir fakültenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikteydi. Ayrıca mevcut binalar, kampus içindeki yollar yıpranmış haldeydi. Mevcut kampus açmayı planladığımız yeni fakülteler için de yetersiz bir alana sahipti. Bu durum yeni bir kampus alanının gerekliliğini ortaya koydu. Gerçekleştirdiğimiz yer arayışından sonra Maliye Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu, Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Bartın Valiliği, Bartın Belediyesi ve Üniversitemiz yetkililerinden oluşan kurul tarafından Kutlubey Yazıcılar köyünde bulunan alan üniversite kampus alanı olarak belirlenerek Bartın Üniversitesi’ne tahsis edildi” dedi.

Başarıyı devam ettireceğinize inanıyorum

Üniversitenin akademik personeline de veda eden Kaplan; “Kurulduğumuz günden bugüne akademik niteliğin gelişmesi için yoğun çaba sarf ettiniz. Öğretim elemanlarımızın proje ve yayın sayısı bakımından üniversiteler arasındaki sıralamada başarılı bir yeriniz olduğu birçok kuruluş tarafından da belgelendi. Bu başarıyı kuruluş sürecinden kaynaklanan fiziki olumsuzluklar içerisinde gerçekleştirdiniz. Üniversitemizde akademik kültürün oluşturulmasında ve yeni bölümlerin açılmasında her birinizin ayrı bir emeği var. Üniversitelerin niteliğini artıran ve ülkemizi geleceğe taşıyan ürettikleri bilgidir. Toplumun yaşam kalitesini artırmak ve ülkenin sürdürülebilir gelişmesine katkı sağlamak için yüksek düzeyde bilgi üretimi bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da öncelikleriniz arasında yer almalıdır. Gösterdiğiniz bu başarıyı devam ettireceğinize inanıyorum. Gerçekleştirdiğiniz bu çabalardan ötürü hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bütün gücünüzle milletimizin hizmetinde olmaya devam ediniz

Kaplan; “Göreve geldiğimde "Gün 24 saattir. Ben sizden 48 saat bilinciyle çalışmanızı istiyorum." demiştim. O günden bugüne Daire Başkanımızdan işe yeni başlayan çalışanımıza kadar birçoğunuz mesai saatleriyle sınırlı olmayan bir fedakârlık gösterdiniz. Bu gayretler olmasaydı bu noktaya erişmemiz mümkün değildi. İçinizde çalışma hayatının başlangıcında olup ileride önemli görevlere gelebilecek nitelikte pek çok personelimiz var. Çalışma hayatınızda sizleri değerli yapan şeyin çalışkanlığınız kadar kişiliğiniz ve dürüstlüğünüz olduğunu da unutmadan bütün gücünüzle milletimizin hizmetinde olmaya devam ediniz” dedi.

Ülkemizi güzel yarınlara taşıyacağınıza inancım sonsuz

Öğrencilere de seslenen Kaplan; “Üniversitemizi tercih ederek ülkemizin farklı bölge­lerinden şehrimize geldiniz. Sizlerin konforlu bir ortamda öğrenim sürdürebilmesi için elimizdeki imkânları mümkün olduğunca kullandık. Ders dışı zamanlarınızı değerlendireceğiniz sağlık ve spor alanları oluşturduk. Kutlubey Kampüsü'ndeki rekreasyon alanının pro­jesi ise tamamlandı. Önümüzdeki yıl bu alanların hizmetinize sunulacağını umuyorum. Konferans salo­numuzda neredeyse her gün gerçekleştirdiğimiz bilimsel etkinliklerimize katıldınız. Millî ve manevi değerlerine bağlı, ülke sevdalısı gençler olarak ülkemizi güzel yarınlara taşıyacağınıza inancım tamdır. Dersleriniz dışında gerçekleştirilen her etkinlikte aldığınız bilgi, kültür dünyanızın zenginleşmesini ve daha geniş ufuklara bakmanızı sağlayacaktır. İleride sizleri ülkemizin önemli kademelerinde gördüğümde gurur duyacağımı bilmenizi isterim. Millî ve manevi değerlerine bağlı, ülke sevdalısı gençler olarak ülkemizi güzel yarınlara taşıyacağınıza inancım sonsuzdur” diye konuştu.

Bizleri bağrınıza bastınız

Bartın halkına da mesajlar veren Kaplan; “2008'de göreve geldiğimde "Ben Ispartalıyım, akademik hayatım Ankara'da geçti fakat şu anda Bartınlıyım." demiştim. O gün birçoğunuz Rektörlüğümüzü ziyaret ederek beni iyi dileklerle karşıladınız. Bizleri bağrınıza bastınız. Şahsım adına sizleri tanımaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek isterim. Üniversitemizin kurulduğu günden bugüne kadar şehrimizde gözle görülür bir değişim yaşandığı aşikârdır. Türkiye'nin dört bir yanından eğitim almak için şehrimize gelen gençler, ailelerinin tüm Bartınlılara emanetidir. Bu gençlerimize daima yardımcı olalım ve onların eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamaları için elimizden geleni yapmaya devam edelim. Üniversitemiz Senatosu ile diğer akademik ve idari kurullarımızda görev alan arkadaşlarımıza, bütün öğretim elemanlarımıza ve Genel Sekreterimiz, Daire Başkanlarımız ile her kademedeki idari personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni dönem rektörlük görevini devralacak arkadaşıma ve yönetimine de şimdiden başarılar diliyorum. Sizlerle güzel zamanlarda güzel işler yaptık. Bundan sonraki hayatlarınızda üniversitemiz mensuplarına, ilimizin değerli yöneticilerine ve Bartınlı hemşehrilerime sağlık, iyilik, kolaylık ve güzellikler temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535