• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 10 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 14 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Rektör Uzun, 2017 yılı yatırım projeleri ile ilgili bilgiler verdi

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 2017 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Bartın Üniversitesi 2017 yılı yatırım projeleri ile ilgili bilgiler verdi.
Rektör Uzun, 2017 yılı yatırım projeleri ile ilgili bilgiler verdi

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 2017 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Bartın Üniversitesi 2017 yılı yatırım projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Bartın Üniversitesi’ne büyük yatırımların yapıldığını belirten Rektör Uzun, 2018 yılı için laboratuvar, Eğitim Fakültesi idare binası, sözel derslik binası, atletizm sahası ve açık futbol sahası teklif edeceklerini açıkladı.

Yılsonuna kadar tamamlanacak

Yatırımların büyük ölçüde tamamlamadığını söyleyen Uzun; “2009-2018 döneminde 104 milyon liralık bugüne kadar yapılan yatırımlar. Bu yatırımlar büyük ölçüde tamamlandı. Kısaca belirtmek gerekirse 2017 yılı yatırım projelerinde ne var diye baktığımızda şu anda yüzde 94’ü tamamlanmış Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) binamız var. Bunu bu yılın sonuna kadar tamamlamayı düşünüyoruz. Oldukça kapsamlı, içinde salonları ve eğitim merkezleri olan bir bina. Bartın ilinde de bir spor potansiyeli olduğunu görüyorum. Bu tesisin potansiyeli çok daha ileriye taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Sorunları kısa sürede aşacağız

Kütüphane binası ile ilgili de bilgiler veren Uzun; “Kütüphane binamız var, oldukça büyük bir bina. Yine bunun da üniversitemize ve şehrimize büyük katkılar sunacağını düşünüyoruz. Bu bina tamamlandığında 24 saat açık olacak. 7/24 çalışacak. Buda yüzde 24’ler aşamasında. Sözleşme sona erme tarihi 23 Şubat. Müteahhitlerle görüştük yetiştireceklerini belirttiler. Sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Geride kalan kısmı yaklaşık 6 ay içinde tamamlamış olacağız. Altta ki dört bina merkezi sözel derslik, edebiyat fakültesi, idari bina, mühendislik fakültesi ve personel yemekhanesi. Şu anda bunları kullanıyoruz. Geçici kabulleri yapıldı, kesin kabulleri yapılmadı. Bunları fiilen kullanıyoruz. 30 dairelik bir lojman binası yapıldı, tamamlanıp geçici kabulü yapıldı. Henüz hizmete girmedi orada da bazı ufak tefek alt yapıdan kaynaklanan sorunlarımız var. Onları da en kısa sürede aşacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu.

Üniversitenin yaşayan bir yeri olacak

Yapılacak olan çalışmalarla ilgili değerlendirmesinde ise Rektör Uzun, şu ifadeleri kullandı; “Bu yıl açık spor alanları yapım işleri var. Bunun içerisinde tenis kortu, basketbol sahası gibi alanlar var. Hemen BESYO binası ile kapı arasında yapılacak işler bunlar. O bölgeyi spor alanı olarak düşünüyoruz. Üniversitenin nefes alacak ve yaşayan bir yeri olacak. Şehirden de oraya spor yapmak için insanların geleceklerini düşünüyoruz. İhalesi yapıldı ve yılsonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. BESYO binası ile üniversitenin giriş kapısı arasında kalan bölgede 2 bin 200 metrekare civarında bir öğrenci yaşam merkezi binası yapılacak. Orayı da bu yılın sonuna kadar tamamlama hedefindeyiz.

7 bin civarında öğrenci olmasını hedefliyoruz

Önümüzdeki yıl bütün kontenjanların dolması durumunda Kutlubey Yazıcılar’da 7 bin civarında öğrenci olmasını hedefliyoruz. O yüzden ağırlık verip o bölgeyi yaşayan bir merkez halinde dönüştürmeyi hedefliyoruz.  Rektörlük binası yapım işi bizim açımızdan çok kritik bir durumdu. Henüz yazı elimize ulaşmadı ama rektörlük binamızı 11 bin 300 metrekare civarında teklif etmiştik. Kalkınma Bakanlığı bunu 5 bin metrekareye indirdi. Daha sonra yaptığımız görüşmeler neticesinde bu yıl 11 bin 300 metrekareye çıkarıp ihaleyi de yapacak noktaya gelmeyi ümit ediyorum. Bu bizim çok önemli, planlarımızı, projemizi, etüdümüzü 11 bin 300 metrekareye göre yaptık.

Çok kritik bir durumdu

5 bin metrekareye indirilince oldukça zaman alacak bir işti, gelecek yıla kalacaktı. Kalkınma Bakanlığı üniversitelere 12 bin metrekareden fazla yatırım vermiyor. Rektörlük binası gelecek yıla kaldığı anda 5 bin metrekaresi zaten gitmiş, 5-6 bin metrekarelik bir bina yapabilirdik. Bu tabi gelecek yıl başlayıp iki yıl gibi sürdüğünü düşündüğümüzde 3-4 yılı ipotek altına alan bir durumdu. Bu durumu çözünce bu yıl ihale edeceğiz ve gelecek yıl sıfırdan 12 bin metrekare teklif etme imkanını da kazanmış olacağız. Bu bizim açımızdan gerçekten çok kritik bir durumdu. Resmi yazı henüz bize ulaşmadı ama gelen bilgiler bunu kuvvetle aşabileceğimiz yönünde.

Çok önemli katkılar oluşturacak

BAKKA ile yaptığımız bir anlaşma çerçevesinde Proje Teknoloji Ofisi planlıyoruz ancak etüt maliyetlerinin çok üzerinde. BAKKA’nın katkısı 600 bin ve 200 bin lira üniversitemiz katacak ama yapı maliyeti 2,5 milyon TL’ye çıktı. Böyle bir durumla karşılaştık. BAKKA’ya da bir yazı yazdık. Çevre Şehircilik birim fiyatları üzerinden yapılıyor hesaplamalar ve sadece kaba bir metrekare hesabı. Son süreçte piyasada ki dalgalanmalar, demir fiyatlarının artışı, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın fiyatlarının da oldukça az olması, gerçek durumu yansıtmaması gibi bir açıklama getirildi. Üniversite 200 bin TL eklerken 2 milyon TL eklemek gibi bir durumda kalındı. Sonra Kalkınma Bakanlığını ikna etmek durumunda kaldık. Bir taraftan gecikiyoruz da. Bunu da çözme aşamasındayız. Kalkınma Bakanlığı maliyetteki artışı göstererek biraz tereddütle yaklaştı. Ancak ikna etme aşamasındayız. Bu iki proje üniversitenin geleceğinde çok önemli katkılar oluşturacak.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535