• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 13 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Şehit polisin ismi kütüphaneye verildi

Şehit Polis Memuru Mustafa Kemal Açıkgöz’ün adı Ulus İlçesindeki bir kütüphaneye verildi.
Şehit polisin ismi kütüphaneye verildi

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 14 Şubat 2000 tarihinde Van ilinde Hizbullah hücre evine yapılan Operasyonunda girdiği silahlı çatışmada şehit olan Polis Memuru Mustafa Kemal Açıkgöz adına Ulus Hasan Dede İlkokulu’nda Z Kütüphanesi oluşturuldu. Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı(ÇOGEP) kapsamında Şehit Polis Memurunun adı kütüphaneye verildi. Yoğun bir katılımla hizmete açılan Z Kütüphane için Şehit Polis Memurunun Babası Orhan Açıkgöz ve Annesi Fatma Açıkgöz İl Emniyet Müdürü Ogün Vural’a ‘ilim yuvasında oğlumuzun adı yaşayacak’ diyerek teşekkür ettiler.

Allah razı olsun

Havanın yağışlı olması nedeniyle Hasan Dede İlkokulu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Remzi Çelik gerçekleştirdi. Kütüphanelerin önemine değinen Çelik; “Bizler ‘Bir Kütüphane Açmak Bin Hapishane Kapatmaktır’ diyen bir ecdadın torunlarıyız. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim ilk emrinde bizlere ‘oku’ diye buyurmaktadır. Z kütüphane zenginleştirilmiş kütüphane demektir. Kütüphanemiz sadece öğrencilere değil yetişkinlere de açıktır. Böyle güzel ve hayırlı bir projeyi öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini artırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, öğrencileri suç ortamlarından uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal farkındalık ve duyarlılıklarını geliştirmek, milli kimlik ve aidiyet duygularını geliştirmek, amacıyla üreten gerçekleştiren Emniyet Genel Müdürlüğüz ve Milli Eğitim Bakanlığımıza ve emeği geçen, katkı sağlayan tüm çalışanlara şükran duygularımızı iletiyor Allah razı olsun diyorum” dedi.

Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz

Çelik; “Bu tören vesilesiyle ‘Eğitimdir ki bir milleti şanlı, şerefli, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya kölelik ve yoksulluğa terk eder.’ diyen Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ‘İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir, sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır.’ diyen Yunus Emre’yi, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’ diyen Hz. Ali’yi, ‘İki türlü insana insan derler: Biri öğrenen, biri öğreten.’ diyen İbn-i Sina’yı, kütüphanemize ismi verilen şehit polis memuru kardeşimiz Mustafa Kemal Açıkgöz ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, şu anda kahpe, kalleş ve bölücü teröristlere karşı kahramanca mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimize muvaffakiyetler diliyor saygılarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.

Gençlerin faydalı bireyler olmaları sağlanacak

Okul Müdürü Çelik’in konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Emniyet Müdürü Ogün Vural; “Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 81 ilde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüklerimiz vasıtasıyla ÇOGEP yani Çocuk ve Gençlik Sosyal Koruma ve Destek Programı çerçevesinde ‘Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi’ hayata geçirilmiştir. Bu projede; geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin sosyal, kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, eğitim desteği verilerek topluma faydalı bireyler olmalarının sağlanması hedeflenmiştir. Bununla birlikte, gençlerimizin öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, verimli zaman geçirmelerini sağlayarak suç ortamından uzak tutmak, tarih bilinci ile de geçmişimizden güç alarak geleceğe emin adımlarla yürümeleri amaçlanmıştır. Ayrıca, 81 ilde kurulan tüm kütüphanelerimize aziz şehitlerimizin adları verilmiştir” dedi.

Şehidimizin ismi kütüphaneyle yaşatılacak

Vural; “Bugün açılışını yapacağımız kütüphanemize de Ulus ilçemizin nüfusuna kayıtlı olan ve 1999 yılında Manisa ilinden Van Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğüne tayinle atanan ancak 14 Şubat 2000 tarihinde bir operasyonda teröristlerle girilen silahlı çatışma sonucu şehit olan Şehidimiz Mustafa Kemal Açıkgöz’ün ismi verilmiştir. Vatanımızın dört bir köşesinde sınır boylarında ve sınır ötesinde üstün bir cesaret ve fedakarlıkla görev yapan ordumuza ve güvenlik kuvvetlerimize görevlerinde başarılar diliyor, vatanımızın ve milletimizin bekası için uğrunda canını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; kahraman gazilerimizi ise saygı ve şükranla anıyoruz. Bu vesile ile desteklerini esirgemeyen her zaman yanımızda olan Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza ve emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine ve tüm misafirlerimize şükranlarımı arz ediyorum. Kütüphanemiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Emeği geç herkese tekrar teşekkür ediyorum

Bartın Valisi Nusret Dirim, ise törende yaptığı konuşmada, programın, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütüldüğünü söyledi. Kütüphaneye Uluslu şehidin isminin verilmesinin ayrı bir güzellik olduğunu belirten Dirim, "Bugün burada Ulus ilçesi için çok önemli bir hizmetin açılışını yapmak üzere toplandık. Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde tüm Türkiye’de zenginleştirilmiş kütüphaneler kuruluyor. Bu proje kapsamında da Ulus ilçemize bu kütüphanemiz kazandırıldı. Tabii bu kütüphanemizin Uluslu Şehidimiz Mustafa Kemal Açıkgöz’ün adıyla yaşayacak olması, onun hatırasının bu kütüphanede gençlerimizle buluşacak olması bu kütüphane ayrı bir değer katıyor. Bu projenin ulusa kazandırılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Geride kalan yakınları hepimize emanet

Türk Silahlı Kuvvetleri 'nin (TSK) Afrin'de çok ciddi bir mücadele içerisinde olduğunun altını çizen Dirim, "Şehitlerimiz devletimize, milletimize emanet. Onların geride kalan yakınları hepimize emanet. Bunların sorumluluğunda olarak nesillerimizi yetiştirmemiz gerekiyor. Maalesef zaman zaman askerlerimiz de şehit düşüyor. Safranbolu'dan bir kardeşimiz şehit düştü. Ben bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah hepsini gani gani rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Milli ve manevi değerlerimizi onlara aktarmalıyız

Gençlerin ve öğrencilerin, geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Dirim, “ Gençler için ne yapsak az. Onları geleceğe hazırlarken kendi milli ve manevi değerlerimizi onlara aktarmak zorundayız. Bu şekilde yetişmelerini sağlamalıyız. Zor bir coğrafyada yaşadığımız için ülkelerimizin risklerini ve tehditlerini en güzel şekilde anlatmamız gerekiyor. 15 Temmuz 2016'da geçlerin, tankların, topların, silahların önünde göğüslerini siper etti. Anne ve babalarıyla büyük bir demokrasi mücadelesine katıldılar. Milletimiz yeri geldiğinde her türlü fedakârlıktan çekinmeyeceğini gösteriyor. Ben bu duygular içerisinde emeği geç herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Dirim, AK Parti İl Başkanı Kalaycı ile satrançta kapıştı

Yapılan konuşmaların ardından Vali Dirim, Emniyet Müdürü Vural ile şehidin babası Orhan ve annesi Fatma Açıkgöz tarafından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası kütüphanede incelemelerde bulunan Vali Dirim, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ile satranç oynadı. Renkli görüntülerin yaşandığı satranç oyunu protokol üyeleri de izledi. Açılış töreni gerçekleştirilen ikram ile sona erdi.

Yoğun katılım oldu

Törene; Bartın Valisi Nusret Dirim, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Vedat Selvitop, Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Ulus Kaymakamı Recep Hasar, Bartın İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Ak Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, CHP İl Başkan Yardımcısı Sabri Aktaş, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Birol Cangi, Organize Sanayi Bölge Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ekrem Öztekneci, Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Aslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Meteoroloji Müdürü Süleyman Yılmaz, Bartın Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Zafer Çakan, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Metin Çetin, Ulus İlçe Müftüsü Murat Okuyar, CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı,  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi İrfan Ekmekçi, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, Memur Sen Bartın İl Temsilcisi Mustafa Dağdeviren, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535