• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Bartın 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 5 °C
  • Kastamonu 6 °C
  • Zonguldak 8 °C
  • Karabük 8 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Yarıyıl tatili sona erdi, ders zili çaldı

2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi yarıyıl tatilinin ardından başladı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 31 bin 308 öğrenci ile 2 bin 42 öğretmen için ders zili 15 günlük aradan sonra tekrar çaldı.
Yarıyıl tatili sona erdi, ders zili çaldı

Yarıyıl tatilinin ardından 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci yarıyılının 22 Ocak Pazartesi günü sona ermesinin ardından yarıyıl tatiline giren Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan 31 bin 308 öğrenci ile 2 bin 42 öğretmen yeniden 821 derslik ve 1158 okulda ders başı yaptı. 2. dönem açılışı Vali Nusret Dirim’in katılımıyla Cumhuriyet Ortaokulu'nda düzenlenen programla gerçekleştirildi. Programa Vali Dirim’in yanı sıra Bartın İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, Bartın İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Kırtepe Mahallesi Muhtarı Münir Fazıl Seyhan ve Türk Kızılayı Gönüllüsü Rıza Çakın katıldı.

Öğrencilere başarı diledi

Vali Dirim ilk olarak öğretmenler odasında Okul yönetimiyle bir araya gelerek, okul ile ilgili bilgi aldı. Vali Dirim, protokol üyeleriyle birlikte anasınıfını ziyaret ederek minik öğrencilerle bir araya geldi. Minik öğrencilerle sohbet eden Vali Dirim, süt ikramında bulundu. Daha sonra ise Vali Dirim ve beraberindeki heyet 8. sınıf öğrencilerini ziyaret ederek sohbet etti. Vali Dirim öğrencilere yaptığı konuşmada derslerinde ve girecekleri sınavlarda başarılar diledi.

Gerekli tedbirler alınıyor

Eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını dileyen Vali Dirim; “Çocuklarımızın kaliteli eğitim almaları için üzerimize düşen ne ise onu yapıyoruz. Okullarımızın güvenliği bizler için çok önemli. Bu konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Okul Güvenliği Toplantısı gerçekleştirdik. Eğitim öğretim dönemini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilme adına bu toplantıyı gerçekleştirdik. Tehdit ve tehlikelere karşı çocuklarımızı koruyoruz. Ancak bu konuda herkesin kendisini sorumlu hissetmesi gerekiyor. El birliğiyle bunu başaracağız. Öğrencilere yönelik tehlikeleri hep birlikte bertaraf etmeliyiz. Okullarımızın iç güvenliği ile ilgili okul yönetimlerimiz çok güzel tedbirler alıyorlar. Okul yönetimleri kendi imkânlarıyla bu önlemleri alıyorlar” dedi.

Okulun sesi hayatın sesidir

Dirim; “Dış güvenlik anlamında da okul güvenlik koordinatörlerimiz var. Bu arkadaşlarımız okulla iç içe görev yapıyorlar. Bu uygulama artık güçlenerek devam edecek. Bunun yanında okul servislerimiz de sıkı bir kontrolden geçiyor. Gerekli nitelikleri taşımayan sürücülerin okul servisi olmasına izin vermiyoruz. Okullara kendi imkânlarıyla gelen çocuklarımız için çalışma yapılıyor. Bu çocuklarımızı taşıyan servislerin denetimi de sağlanacak. Bu denetim mekanizması önemli. Okullarımızın çevreyle iyi bir diyalog içerisinde eğitimlerini sürdürmelerini istiyorum. Okullarımızın çevreye rahatsızlık veren bir yer olarak algılanmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü okulun sesi hayatın sesidir. Öğretmenlerimiz fedakârlıkla çalışıyorlar. Ben yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Başarılar diliyorum. ” diye konuştu.

8 Haziran’da sona erecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan çalışma takvimine göre 2017- 2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 8 Haziran Cuma günü sona erecek. 8 Haziran’dan sonra öğrenciler yine yaz tatiline girecek. Bu yıl ilk defa uygulanacak merkezi sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek. Öte yandan 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar için yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) da 3 Haziran'da yapılacak. YGS ve LYS'nin yerine getirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu (TYT) 23 Haziran'da, ikinci oturumu ile Yabancı Dil Oturumu ise 24 Haziran'da gerçekleştirilecek.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535