• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 17 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Başkan Müjdeyi Verdi

Ulus Belediyesi’nin çalışmalarını anlatan Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, ilçenin prestij projesi “Doğa ve Ekoturizm Rekreasyon Alanı”ndaki çalışmalarda gelinen son durumun aktarırken doğalgaz için ilk büyük adımları atacaklarının altını çizdi.
Başkan Müjdeyi Verdi

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, belediye çalışmaları ve yeni projelerle ilgili özel açıklamalarda bulundu. Ulus’a yeni hizmetler kazandırmak için çalıştıklarını belirten Uzun, 2023 yılında doğalgaz için ilk büyük adımları atacaklarının altını çizerken “Belediye çalışmalarımız güzel gidiyor. Elimizden geldiğince sıkı çalışıyoruz. Kış şartlarıyla mücadelede 7/24 bilfiil düzgün tutmaya çalışıyor ve vatandaşlarımıza huzurlu bir hizmet sunuyoruz. Belediye Başkanlığında 2. dönemde, hizmette de 8. yıldayız. Hedeflerimizde yüzde 90 başarılıyız. En büyük desteği veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, değerli bakanlarımız ve Bartın AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç’a teşekkür ediyoruz. Doğalgaz konusunda 2023’te ilk büyük adımlarımızı atacağımıza inanıyoruz. Değerli isimlerin sayesinde Ulus’umuza doğalgazı kazandıracağız. ‘Doğa Kenti Ulus’ halkımızı doğalgazdan yararlandıracağız” dedi.

“Nisan – Mayıs aylarında kullanıma hazır hale gelecek”

Göreve geldiği ilk dönemde ilçenin altyapı sorunlarını çözüme kavuşturduklarını belirten Başkan Uzun, şuan için Ulus’un en büyük projelerinden biri olan ve içerisinde aquapark, doğa sporları macera alanı ile at binme alanının da yer aldığı “Doğa ve Ekoturizm Rekreasyon Alanı” projesinde gelinen son durumu da paylaşarak şunları söyledi: “İlk 5 yılda alt yapı işlerimizi hallederken 2. Dönemimizde de pandemi süreci başladı. Belediyeler ve vatandaşlar olarak adını anmak bile istemediğim bu salgın hastalıktan bir şekilde geçiyoruz ve bu arada birçok can da kaybettik, onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Bu pandemi sürecinin tamamen geçtiğini söyleyemiyoruz ama ülkemizden yüzde 90 atacağımıza inanıyorum. Devletimiz sağ olsun ciddi şekilde tedbirler alınmaya çalışıyor ama yangın gerçekten ekonomik olarak çok büyük. Çünkü dünyada enerji sıkıntısı var, kuzeyimizde Ukrayna ve Rusya çatışması enerji piyasalarında etkili. Bu yüzden yaşadığımız sıkıntıları devletimiz sayesinde atlatacağız. Pandemi sürecinde ne kadar ekonomik problemler de yaşasak çalışmaya devam ediyoruz. İlk dönemimizde Doğa Park Otel’imizi kazandırmıştık. 2021 yılında otelimiz gerçekten çok güzel hizmetler gerçekleştirdi. Şimdi de otelimizin etrafını da BAKKA (Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı) destekleriyle geliştirdik, örneğin aqua park-yüzme havuzunun yüzde 90’ı bitti soyunma odası ve güvenlik kulübesi de tamamlanınca Nisan – Mayıs aylarında kullanıma hazır hale gelecek. Bunun yanında bir macera parkı yaptık, at binme alanımız da mevcut.”

“Ulus’a bir Millet Bahçesi kazandırmaya çalışıyoruz”

Doğa kenti Ulus’a yakışan bu önemli projenin yanında ayrıca ilçeye Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum desteğiyle bir Millet Bahçesi kazandırmaya çalıştıklarını da söyleyen Belediye Başkanı Uzun, “İlk dönemimizde biliyorsunuz ki Ulus çayının her iki yakasında da düzenlemeleri ve ıslahını yapmıştık ve bunun yanında asıl peyzaj, oyun grupları kafeler, çay ve çocuk bahçeleri gibi büyük donatıları da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum desteğiyle Ulus’a bir Millet Bahçesi kazandırmaya çalışıyoruz. Bu projemizin içerisinde yaklaşık 2 kilometre olan bir bisiklet yolumuz mevcut.  Bunlarında aydınlatılmasıyla, spor alanlarıyla, peyzaj alanlarıyla Ulus ilçesi bu projeyle çok başka bir hale gelecek. Bu yaz bu projemiz gerçekleşecek. Şu anda mali bir sıkıntımız yok. Belediyemizin kaynaklarını da güzelce kullanarak tamamlamış olacak. Bu proje Ulus’ta alt yapıyı ve konforu arttıracak. Bunlar ayrıca turizmi de arttıracak projeler” ifadelerini kullandı.

Ekoturizme büyük destek ve ilgi alanı olacak!

Ulus’u turizmde marka yapmak için geliştirilen ekoturizm çalışmalardan da bahseden Başkan Uzun, “Biliyorsunuz sadece turizme de bağlı değiliz. Küre Dağlarının eteğindeyiz. Küre Dağlarından turizm alanında çokça faydalanmamız gerekiyor. Bu sebeple Ağaköy hudutlarında bir seyir terası ve orada 500 metrelik bir zipline yapıldı. Nisan ayında onun da açılışı gerçekleşecek. Ağaköyü’ndeki Pınarbaşı yolu üzerinde Doğa Müzesi ve Küre Dağları Tanıtım Merkezi yine birkaç ay sonra açılacak. Ulukaya Kanyonu ve onun da üzerinde yapılan Seyir Terası ve Kemerli Mağaramızın üzerine yapılan seyir terası ve yeni ilave projelerimizle bu bölgemizde ekoturizme büyük destek ve ilgi alanı olmuş olacağına inanıyoruz” dedi.

Ulus’a yeni bir sanayi sitesi!

Ahşap sanayinin de ilçe ekonomisinde büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Uzun, yeni bir sanayi sitesinin de müjdesini vererek “Sanayi de Ulus’ta önemli. İlçemizde ahşap sanayinin önemi ortaya çıktı. Biliyorsunuz ki Ulus’ta ciddi anlamda 3 tane ahşap sanayi var. Ulus’ta sandalye fabrikamız da var bunun yanında DEMOD Ağaç Fabrikamız ve Efeler Kerestemiz var. Bu fabrikalarımız özellikle de doğayı kirletmeden çalışan güzel sanayiler ve bunları destekleyecek yeni bir sanayi sitesi için Ulus’un çıkışındaki bir alanda çalışıyoruz. Yaklaşık 30 dönüme yakın bir alan. Bu alanla ilgili Bakanlıklarımıza müracaatlarımızı yaptık, Ulus’ta yeni bir sanayi gelişecek. Bu da halkımız için istihdam yapmalarını sağlayacak bir proje olacak. En az 500 en fazla 2 bin kişiye iş sağlayabilecek bir alan ortaya çıkarıyoruz” diye konuştu.

Yeni konut alanları oluşturuldu

Daha yaşanabilir bir Ulus için yeni konut alanları da oluşturduklarını kaydeden Belediye Başkanı Uzun, “Bununla birlikte Ulus’ta yapılaşmayı da ileri seviyeye getirmek için uğraştık. Yeni toplu konut alanları ürettik, 320 daire açılarak TOKİ kurduk, yeni TOKİ’yi de kurmaya başlıyoruz. Arıtma Tesisimize geçen sene başlanmıştı, Nisan Mayıs aylarında da işletmeye alacağız” dedi.

“Ulus’ta Gönül Köprüsü’nü kurduk”

Ulus Belediyesi’nin sosyal projelerine ilişkin de bilgiler veren Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, son olarak da şunları söyledi: “Bunların yanında insana dokunan projelerimiz de var, Ulus’ta Gönül Köprüsü’nü kurduk, belediye çalışanlarımızın eşlerinin destekleriyle oluşan bir mağaza. Bu mağaza en az 100 öğrencimizin ayakkabıdan kabanına kadar eşofmanına kazağına gömleğine kadar tüm ihtiyacını giderdik, kimseye söylemeden, sosyal medyadan yayınlamadan ve basına duyurmadan yaptık. Ulus’ta bir kadın üretim kooperatif alanı kurduk. Doğal ürünlerimizin fazla olma sebebiyle bunları değerlendirmenin önemine değindik. Kadın kooperatifi, bu konuda önemli adımlar attı.

Ahşap oyuncaklar ve hediyelikler yapılacak!

BAKKA’nın desteğiyle Sosyal Gelişme Projesi hazırladık. Burada da ahşap oyuncaklar, hediyelikler gibi üreteceğiz, belediyemizin yan tarafında bulunan mekanımızı önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz. Buradaki asıl amacımız özel sektörün önünü açmaktır. Burada göstereceğimiz faaliyetler Ulus’ta büyük bir ekonomik katma değeri oluşturacaktır.

Spor ve sanat faaliyetleri de ön planda tutuluyor

Asıl projemiz ise çocuklarımıza ve gençlerimize dokunma projesi, bu projemiz de sporla gerçekleşebilecek bir projedir. Ulus’taki spor merkezimizin 5. yılındayız. Bu projemizi de belediyemizin imkanlarıyla ortaya çıkarttık. Bir halı saha kazandırmıştık, onun yanında bir fitness salonu ve güreş salonu olmak üzere çeşitlendirdik. 50-60 öğrencimizi eğitiyoruz ve dünyaya açılmalarını sağlıyor ve geleceğe hazırlıyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve internetin kötüye kullanımından uzak tutmaya çalışıyoruz. Bunun için de spor ve sanat faaliyetlerini ön planda tutuyoruz. Bütün okullarımıza müzik odaları açıyoruz ve esnaflarımızdan, halkımızdan oluşan amatör halk müziği korosunu kuruyoruz. Bunu da çok arzu etmiştik. Çünkü ve bunun sonucunda halkımızın sanatla sporla haşır neşir olması bizleri daha mutlu ve sağlıklı edeceğine inanıyoruz.

İstihdam, üretim önemli

Üretim, istihdam, kadınlarımız, esnaflarımız çok önemli. Bir ilçe ne kadar güzel olursa olsun içerisinde üretim yapılmıyorsa pek bir iyiliği kalmıyordur. Bizler burada üretilen ürünleri sunamazsak biz insanlık olarak vazifemizi tam yapmış olamayız. Çünkü bu bölgemiz dünyanın en temiz bölgesi, kimyasal hiçbir şey yok. Bunlar çok önemli şeyler. Geçmişimizden gelen geleneklerimizi göreneklerimizi yaşatarak çocuklarımız aktarmalıyız, bunu yapamıyorsak eksiğiz demektir. Bu nedenle kökten kopmayalım diyorum.”

  • Yorumlar 2
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535