• BIST 9937.32
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 25 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 25 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

86 yaşındaki yüzücü maratona katıldı

Bartın'ın Amasra ilçesinde, kaymakamlık, belediye ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü iş birliğiyle 340 yüzücünün katılımıyla Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu düzenlendi.
86 yaşındaki yüzücü maratona katıldı

Amasra'da Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu Bartın'ın Amasra ilçesinde, 340 yüzücünün katıldığı "Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu" düzenlendi. Yarışmada en dikkat çeken yarışmacı 86 yaşındaki Yüzücü Sayın Levent Aksüt oldu. Aksüt, vatandaşların ilgi odağı oldu.

Bin 500 ve 3 bin metrelik parkurda yarıştılar

Amasra Kaymakamlığı, Amasra Belediyesi ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirilen yarışmada, kadınlar kategorisinde bin 500 metrelik parkurda Ceyda Şevval Çelenli, erkekler kategorisinde ise Hasan Emre Musluoğlu birinci oldu. 3 bin metrelik parkurda ise kadınlarda İlayda Keloğlu, erkeklerde Emre Candan yarışı birinci olarak tamamladı.

Yoğun katılım oldu

Programa, Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, Bartın Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Amasra Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Ertunç Tekipek, Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Teknik Toplantı yapıldı

Pazar günü yapılan Uluslararası Amasra Açık Su Maratonu yarışması için ilk olarak teknik toplantı gerçekleştirildi. Amasra Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Amasra Belediye Başkanı M. Emin Timur, Sahil Güvenlk batı Karadeniz Komutanı Ertunç Tekipek, İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Başkanı Mustafa Özer, Dünya Şampiyonu Ahmet Nakkaş , Dünya Şampiyonu Serkan Atasay, 86 yaşındaki Yüzücü Sayın Levent Aksüt ve diğer yüzücüler katıldı. İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Başkanı Mustafa Özer, yarışma esnasında yapılması gerekenleri, teknik bilgileri ve parkur alanını anlattı.

Dereceye girenler çipler sayesinde belirlendi

Toplantıda anlatılan kurallar dahilinde Amasra Büyük Limanı Halk Plajı'ndan açığa doğru bin 500 metre ve 3 bin metrelik parkurda yarışlar yapıldı. Yarışta, yüzücülerin elde ettiği dereceler ayaklarına bağlanan çipler sayesinde belirlendi. Yüzücülere, yarışma esnasında Amasra Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı’na bağlı botlar eşlik etti.

Ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz

Maraton öncesi değerlendirmelerde bulunan Amasra Kaymakamı Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol; “Türkiye’nin en güzel kentlerinden biri olan Amasra’da böyle bir güzel etkinlik ve yarışa ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’de turizmin ilk başladığı, bir yarım ada ve iki ada üzerine kurulu, tarihi kalıntıları ile Türkiye’de ortaçağ izlerini bugün bile yansıtan Amasra’nın güzelliği karşısında bizlerin sorumluluğu daha da artmaktadır” dedi.

Üç bin yıllık tarihe sahip

Gürbüzerol; “Üç bin yıllık tarihi, Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı dönemine ait arkeolojik eserlerin sergilendiği müzesi, ağlayan ağacı, tavşan adası, üzerinde üç uygarlığın izleri olan ve ilk olarak Romalılar tarafından inşa edilen ve sonrasında Bizans ve Cenevizliler tarafından kullanılmış olan kalesi, Roma döneminde inşa edilen Kemere Köprüsü, 9. yüzyılda Amasra Kalesi içerisinde yapılmış olan ve bir Bizans kilisesi olan, Fatih’in Amasra’yı fethedişinden sonra camiye dönüştürülen Fatih Camii, Cenova Şatosu, Osmanlı Hamamı, Bedesten, Çekiciler Çarşısı, Amasra Salatası ve lezzetli mezgit tavasıyla, Anadolu’da bir benzeri bulunmayan Roma dönemi Kuşkayası Yol Anıtı’yla, tertemiz bakir koyları ve plajlarıyla, en önemlisi turizmle yaşayan güzel yüzlü insanlarıyla hayaller kenti Amasra’mızı turizmde daha iyi noktalara taşımak en önemli hedeflerimizdendir” diye konuştu.

En güzel örneğini vermiş oluyoruz

Amasra’nın marke bir şehir olduğunu ifade eden Gürbüzerol, şu ifadeleri kullandı; “Ülke turizminde zaten marka şehir olan, 2014 yılında da UNESCO tarafından da Dünya Geçici Miras Listesine alınan Amasra’yı tüm dünyada tanınan ve dünyanın her tarafından misafir ağırlayan bir şehir yapmak gayretindeyiz. Sporun sınırları ve kıtaları aşan, farklı kültürlerden insanları birleştiren, insanları barışa ve hoşgörüye teşvik eden güçlü bir araç olarak çok önemli bir misyona sahip olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Sadece ülkemiz değil dünyanın dört bir yanından katılımcılara açık olan bu yüzme yarışı, ülkemizin tarihi ve turistik bir değeri olan Amasra ilçemiz içinde çok önemli bir rol üstlenmektedir. Amasra, ülkemizde marka değeri olan kültür ve turizm şehridir. Bu marka şehrin geleceğinde kültür, turizm, eğitim ve spor olacaktır. Bugün burada düzenlediğimiz açık su yarışlarıyla turizmle birlikte aynı zamanda spor kenti olduğumuzun en güzel örneğini vermiş oluyoruz.

Popülerliğini arttıracak

Buradan yüzme federasyonunun değerli temsilcilerine seslenmek istiyorum. İlçemizin, güzelliklerini, sahip olduğu olanakları, tesislerini ve yüzmek için buradaki uygun ortamı gördünüz. Amasra’da bundan sonra her sene bu tür organizasyonların yapılması için desteklerinizi bekliyoruz. Açık su yüzme yarışlarının Amasra gibi 3 bin yıllık tarihi olan; tarih, kültür, doğa ve turizm harikası bir şehirde yapılıyor olmasının ve binlerce yılan beri yerleşim yeri olmuş kıyılara doğru kulaç atmanın yüzücüler için eşsiz bir deneyim olacağını düşünüyoruz. Böyle olduğu içinde bu yarışmanın Amasra’da geleneksel hale gelerek ve her yıl üstüne koyarak popülerliğini arttıracağına inanıyorum.”

Amasra’nın tanıtımı için güzel bir organizasyon

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da maratonun Amasra’nın tanıtımı için çok güzel bir organizasyon olduğunu belirterek “Çeşmi Cihan, Fatih’in dünyanın gözbebeği olarak nitelendirdiği, 1461’de Trabzon’un, Anadolu’nun fethine çıkarken ilk durak olarak belirlediği Bartın ve Amasra’dayız. Fatih şu tepeden Amasra’ya baktığında yanında ki lalasına ‘Lala lala çeşm-i cihan bu mu ola?’ diyerek, dünyanın gözbebeği olarak, dünyanın gözü olarak nitelediği üç bin yıllık tarihi olan Amasra’mıza hoş geldiniz diyorum” dedi.

Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum

Tunç; “Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren başta yüzme federasyonumuz olmak üzere, Amasra Belediyemize, Amasra Kaymakamlığımıza ve katkı veren sporcularımıza, sponsorlarımıza huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum. Amasra’nın tanıtımı için çok güzel bir program oluyor ve bu organizasyonu, su maratonunun bundan sonrada geleneksel hale getirmek önemli. Bizler bu noktada destek vereceğiz. Amasra’da festival kapsamında açık su maratonunu her yıl geleneksel olarak sürdürmek niyetindeyiz. Bu bir başlangıç oldu, bu başlangıçta yer alan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Amasra için bir ilk oluyor

Amasra’nın turizm merkezi olduğunu belirten Vali Nusret Dirim; “Amasra 3 bin yıllık tarihi ile Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden bir tanesidir. Bugünde uluslararası maratona ev sahipliği yapıyor. Bu Amasra için bir ilk oluyor. Gelecekte bu organizasyonu geliştirerek Amasra’ya önemli bir değer katacağını düşünüyoruz. Bu organizasyonun sonuçlarını değerlendireceğiz ve gelecek yıllar daha iyi olabilmesi için gerekli planlarımızı yapacağız. Federasyonumuza bu güzel organizasyonu burada gerçekleştirdiği için teşekkür ediyoruz. Amasra özellikle Ankara tanınan bir ilçemizdir ve özellikle tercih edilen bir yer olmasının yanı sıra bu organizasyonla birlikte ileri ki yıllarda ilimize önemli katma değer katacaktır. Katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz” dedi.

340 yüzücü şampiyon olmak için kulaç attı.

Törende yapılan açılış konuşmalarının ardından Vali Dirim, Milletvekili Tunç, Kaymakam Gürbezerol, Rektör Kaplan, Belediye Başkanı Timur ve Spor İl Müdürü Özdemir 1500 – 3000 metrelik Uluslararası Amasra Açık Su Maratonu’nun startını verdi. Açılış sireninin ardından 340 yüzücü şampiyon olmak için kulaç attı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535