• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 22 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Başkan Bulut, Deniz Kıral ve Ferruh Yücel ile görüşme yapıldığını doğruladı

Bartınspor Kulübü Başkanı Mehmet Bulut, Bartınspor’a teknik direktör olarak göreve getirilen Hasan Şengün için düzenlenen imza töreni öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Başkan Bulut, Deniz Kıral ve Ferruh Yücel ile görüşme yapıldığını doğruladı

Bartınspor Kulübü Başkanı Mehmet Bulut, Bartınspor’a teknik direktör olarak göreve getirilen Hasan Şengün için düzenlenen imza töreni öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Teknik Direktör Hasan Basri Kara’nın Erğeli maçı sonrası görevden alındığının açıklamasının ardından gündeme gelen eski profesyonel futbolculardan Bartınlı teknik direktör Deniz Kıral ve Bartınspor'un efsane futbolcularından Ferruh Yücel ile görüşme yapıldığını doğruladı. 12 teknik direktör ile görüşüldüğünü belirten Başkan Bulut Bartınspor Yönetimi tarafından Teknik Direktör Hasan Şengül üzerinde karar kılındığını söyledi.  

Uzun vadeli sözleşme istedi

Bulut; “Ereğli maçı sonrası hocanın görevine son verilmesinin akabinde 12 teknik direktör ile görüştük. Bunların arasında Deniz Kıral kardeşimiz ve Ferruh Yücel kardeşimiz de var. Deniz Kıral Bartın’da geçmiş yıllarda bu takımın hocalığını yapmış bir kardeşimizdir. Fenerbahçe miniklerin hocalığını yaptığı için sözleşmesinde görevi bırakması halinde verilmesi gereken 60 bin TL’lik bağlayıcı madde olduğundan ögünün şartlarında düşünmediğini iletmişti. Almanya’dan dönerken de kendisini aradım. 3 aylık kısa vadede düşünmediğini, ancak ileriki sezonların da dahil olması halinde düşünebileceğini söyledi. Biz de bu sezonu tamamlamak için hoca düşünüyoruz. Görüşmemiz bu şekilde” dedi.

Kabul ederse analizci olacak

Ferruh Yücel ile görüşmelerinin devam ettiğini belirten Bulut; “Ferruh Beyle de önceki gün görüştüm. Hoca ile anlaştıktan sonra Ferruh kardeşimi aradım. Ferruh Bey takımın başında hocalık yapacak diploma düzeyinde belgesi olmadığı için ancak yardımcı konumunda düşündüğümüz bir arkadaşımız. Analizci olarak düşünüyoruz. Halen görüşmemiz devam ediyor. Kabul etmesi halinde Ferruh Beye bir görev verilecek. Hayırlısı olur inşallah.  Kamuoyunda Hasan Şengün ile anlaşılmasına rağmen Deniz Kıral ile görüştüğümüz yönünde söylemler olduğunu duyuyoruz. Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Deniz Bey ile ilk görüşmemiz 45 gün önce olmuştur. Son olarak da Ereğli maçı sonrası telefonda görüştük” diye konuştu.

Almanya’ya tatile gitmedik

Almanya ziyareti ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bulut, şu ifadeleri kullandı; “Almanya ziyareti daha önce planlanmış bir süreçti. Tabii ki gönlümüz takımın yanında olmayı arzu ederdi. 6 tane yönetici arkadaşımız ile beraber Almanya’ya gittik. Şehrimizin bundan ciddi anlamda sonuç çıkarması gerekir. Almanya’ya gidişimiz bir tatil keyfi bir gezi değildi. Almanya’ya gitme sebebimiz Bartınlılar Derneği’nin yapmış olduğu bir organizasyonda Bartınspor’un ekonomisine ihtiyacına destek bulmaktı. Kısmi olarak Almanya’daki gurbetçi dostlarımızdan imkanlar ölçüsünde destek almaya çalıştık. Takımımız burada maç oynarken biz orada saat, forma elimizde satmaya çalışıyorduk. Eleştirilere gelince ise bu eleştirileri yapanların bu eleştirileri yapacağına takıma nasıl destek veririm diye düşünmelerini isterim. Gün birlik günüdür diyoruz. Sadece saha sonucuna endeksli olarak taraftar istemiyoruz. Ekonomik sıkıntının varlığını da gören bir Bartın görmek istiyoruz. Yani bu iş ekonomi ile dönen bir husustur.

Ereğli maçının galibiyet primi 5 bin TL idi

Biz Ereğli maçında olmayan parayla galibiyet primini beş bin lira olarak açıkladık. İlk yarıda futbolcularımız beş bin lirayı kazandıkları gibi gördüler. Ama bu işin şakası yok. Futbolcularımız da sorumluluklarını bilecekler. Dolayısıyla onların da kaybı oldu. Biz yöneticiler olarak ekonomik sıkıntıları çözme adına Almanya’da bulunduk. Ama şunu da üzülerek söylüyorum ki 74 TL’lik başlatmış olduğumuz kampanyada beklediğimizi bulamadık. Bu şehirde belki ekonomik şartların zorluğu denebilir ama şunu söyleyeyim ki bu şehirde duyarsızlık hala devam ediyor. Bunu aşmamız lazım.

74 TL verebilecek olan insan sayısı 220 kişi mi?

Ereğli bizi örnek alarak 67 TL’lik bir kampanya başlattı birinci günü bizi geçmiş durumda. Tüm şehrimize bu kampanyanın devam ettiğini belirtiyorum. Biz 220 kişi miyiz. Bunu bu şehrin bir düşünmesi lazım. Bu şehirde 74 TL verebilecek olan insan sayısı 220 kişi mi? Herkes burayı bir irdelesin. Sadece saha sonuçlarına ve başarıya göre bu işlere sarılmamalıyız. Ben, yönetici arkadaşlarımız ve futbolcularımız inanıyoruz. Ekonomik anlamda bu takıma sahip çıkılması gerektiğini sürekli söylüyoruz. Bu şehir arzuladığını alacaktır. Ama çok zor olacaktır. Ekonomik anlamda bu takıma sahip çıkılması gerektiği açık ve nettir.

7 bin 200 Euro civarında para kulübümüze gelecek

50 saat, 70 Bartınspor forması ve 100 atkı ile yurtdışına gittik. Bunların satışından da bin 980 Euro topladık. Bunun dışında Sayın Milletvekilimiz Muhammed Rıza Yalçınkaya aracılığıyla getirtilen Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor futbolcularının ve Bartınspor futbolcularının imzalı formalarını açık artıma usulü ile satışa sunduk. Bundan da 5 bin 200 Euro gelir sağladık. Toplamda 7 bin 200 Euro civarında para kulübümüze gelecek. Duyarlı gurbetçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 74 TL kampanyamız devam ediyor. Almanya’da ki kardeşlerimizin bir kısmı maaşlarını almadılar. Arzulanan hedefe bu nedenle ulaşamadık. İnşallah bu kardeşlerimiz de kampanya katılırlar. Sizin aracılığınızla bu gurbetçi kardeşlerimize ve Bartın halkına bir kez daha çağrıda bulunalım. 74 TL vererek, bu takıma sahip çıkalım.”

Futbolcular sahada her şeyini ortaya koymalı

Tayfun Ertem’in takımdan gönderilişi ile ilgili kendisine yöneltilen soruya ise Bulut; “Tayfun Ertem kardeşimiz geçmişte Bartınspor’a hizmet etmiş bir kardeşimiz. İnanarak ve güvenerek kendisini Bartınspor’a getirdik. Ekonomik imkanlarımızı zorlayarak aldık. Ancak istediğimiz düzeyde performans alamadık. Form tutmadı. İlk 2-3 haftalık süreçte gerekli performansı göremediğini gördük. Bunun akabinde sakatlık geçirdi. 4 hafta aramızda yoktu. Sakatlık dönüşü yine önceki performansına kavuşamadı. Bu nedenle sağ bek transfer ettik. Transfer ettiğimiz bu sağbeki bile gönderebiliriz. İstediğimiz düzeye ulaşılması şart. Çünkü biz şampiyonluk hedefliyoruz. Son Ereğli karşılaşmasında da penaltı pozisyonu ve yenilen gollerdeki hataları bizleri üzdü. Bu kararı da bu doğrultuda verdik. Futbolcu bu şehir için sahada her şeyini ortaya koymalıdır” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535