• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 10 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 14 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Masterler Ligi ile ilgili yaşanan tartışmalar devam ediyor

Bartın Spor Adamları Derneği(BASAD) Başkanı Mehmet Maden ile İl Genel Meclis Üyesi Savaş Buyurman arasında İl Özel İdare Yolspor ve Şehit Uğur Akyer Veteran Takımı kurulması üzerine yaşanan tartışmalar son bulmak bilmiyor.
Masterler Ligi ile ilgili yaşanan tartışmalar devam ediyor

Masterlar ve Veteranlar Futbol Federasyonu(TMVFL) tarafından düzenlenen Masterler Ligine Bartın ilinden İl Özel İdare Yolspor Veteran Takımının dışında Uludere’de şehit olan Bartınlı şehidimizin adına kurulan Şehit Uğur Akyer Veteran Takımının da katılıyor olmasıyla başlayan tartışmalar devam ediyor. Bartın Spor Adamları Derneği(BASAD) Başkanı Mehmet Maden ile İl Genel Meclis Üyesi Savaş Buyurman arasında İl Özel İdare Yolspor ve Şehit Uğur Akyer Veteran Takımı kurulması üzerine yaşanan tartışmalar son bulmak bilmiyor. Son olarak BASAD Başkanı Mehmet Maden, ‘Bizden Alınan Paraları Nereye Harcadın?’ başlığıyla gazetemizde yayınlanan haberde yer alan İl Genel Meclis Üyesi Savaş Buyurman’ın açıklamalarına yanıt verdi.

Federasyon Bakanlık onaylı mı?

Maden, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Yolspor Veteran Takımını kuran İl Genel Meclis Üyesi Savaş Buyurman’ın bu takım dışında Bartınlı şehidimiz Uğur Akyer adına 2. bir takımın kurmasının ve aynı grupta mücadele edecek olmasının etik olmayacağını önceki açıklamalarımda ifade etmiştim. Şartları yerine getiren herkes bu lige katılabilir. Ancak bu Türkiye Masterlar Veteranlar FutbolLigi Federasyonu kendisini Türkiye’de veteranlar liginin sadece kendisinin düzenleyip tertip edebileceğini söylüyor. Bu statü Türkiye Futbol Federasyonu’nun inisiyatifinde. TFF’nin izni olması gerekiyor. Gerekli izinler alınmış ise TMVFL’nin düzenlediği organizasyona söyleyecek bir şeyimiz yok. Tabii şu soruları da sormadan geçmemek gerekir. Bahsi geçen federasyon Bakanlık onaylı mıdır? Eğer Bakanlık onaylıysa bu ligi tertip etmeye tam yetkili ise bu ligde mücadele edecek olan veteranlar kulüp takımlarının bir tüzüğü olması gerekiyor. Bu tüzükte de hangi branşta mücadele edeceklerinin belirtilip, tescillerinin yapılması lazım. Organizasyona katılmak için bunlar şart.

Şehidimizin adına takım kurulduğu neden açıklanmadı?

Benim düşüncem sporun doğru yapılması adına eğer böyle bir federasyon bu işi yapıyorsa işin denetimi kimde? Kimler bu federasyonun yapmış olduğu organizasyonu denetleyecek? TFF mi? Gençlik Spor Bakanlığı mı? Hangi, kurum tarafından denetlenecekse eğer denetlenmesinde fayda görüyorum. Savaş Buyurman kardeşimizin kurmuş olduğu İl Özel İdare Yolspor, Kozcağız Belediyesi’ni fesih ederek ortaya çıkardığı bir takımdır. Bu takım Batı Karadeniz grubunda mücadele edecek. Grubun oluşabilmesi için en az 6 takımın mücadele etmesi gerekiyor. Yapılan 30 Eylül’de ki fikstür çekiminde 6.takımın olmayışından dolayı Batı Karadeniz Bölgesi takımı olmayan Çankırı Belediye Veteranlar Batı Karadeniz bölgesine kaydırılarak guruptaki 5.takım oldu. 6.takım olarak da Şehit Uğur Akyer adına veteranlar ligine katıldığını görülmüştür. Böyle bir takımın kurulduğu önceden kamuoyuna paylaşılmadı. Yolspor’u kamuoyuna duyuranlar Şehit Uğur Akyer takımının kurulacağını önceden açıklamadı? Böyle bir takımın kurulduğu fikstür çekimi sırasında öğrenildi.

Derneğin tüzüğü futbol takımı kurmaya uygun mu?

Bizim itirazımız ve açıklama beklediğimiz konu gazilerimiz ve şehitlerimiz adına bir takım kurulabilecekse ve bu dernek adına yapılıyorsa tüzüklerinin kulüp tesciline uygun olması gerekiyor. Eğer uygunsa katılmasında mahsur yok. Ancak son dakika Bartın’da şehit adına kurulan takımın dernek olduğu söylendi. Bu derneğin tüzüğünde kulüp kurma, futbol takımı olarak düzenlenen organizasyonlara katılma maddesi yoksa burada yanlış var demektir. Oluşabilecek olumsuzluklar nedeniyle büyük sıkıntılar çekilir.  Bizim anlatmak istediğimiz bunlardı. Bu açıklamalarımıza karşılık Savaş Buyurman kardeşimiz de değerlendirmelerde bulundu. Savaş kardeşimizin açıklamalarına çok kısa cevap vereceğim.

Federasyonla çelişiyor

Zonguldak’ta gerçekleştirilen toplantıya BASAD’ın neden davet edilmediğini sormuştuk. Savaş kardeşimiz ‘BASAD’ı Zonguldak’a çağıracak olan biz değiliz. Federasyon davet etmelidir’ demiş. Aynı azısında da ‘Kendisi bu lige katılmak istiyorsa katılabilir. Bunun için birilerinin teklif etmesine gerek yok. Federasyonda yönetimdeyim. Ben kendisini davet ediyorum’ şeklinde açıklaması oldu. Bu cümlesinden önce Zonguldak’ta ki toplantıya çağıracak olan biz değiliz federasyondur dediğine göre burada kendisini yönetim kurulunda olduğu federasyonuyla çelişmektedir. Bu açıklamaları kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535