• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • Bartın 7 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 5 °C
  • Kastamonu 5 °C
  • Zonguldak 6 °C
  • Karabük 6 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Milletvekili Tunç, BASAD üyelerine yeni sistemin avantajlarını anlattı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Spor Adamları Derneği (BASAD) üyeleriyle dernek binasında düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelerek, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumla ilgili bilgiler verdi.
Milletvekili Tunç, BASAD üyelerine yeni sistemin avantajlarını anlattı

‘Halkın iradesi yönetime doğrudan yansıyacak’

AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, beraberinde AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Bartın Belediye Meclis Üyesi İlker Camcı, AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Turhan Kalaycı ile birlikte Bartın Spor Adamları Derneği (BASAD)’ı ziyaret etti. Dernek binasında düzenlenen kahvaltı programında dernek üyeleriyle bir araya gelen Milletvekili Tunç, Anayasa değişikliği için yapılan halkoylaması ile ilgili geniş çaplı bilgiler verdi. Sohbet havasında geçen programda Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok da hazır bulundu.

Halkın iradesi yönetime doğrudan yansıyacak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili açıklamasında Tunç; “Bu anayasa değişikliği ile Cumhuriyetimiz güçlenecek. TBMM’ye sunduğumuz 18 maddelik paket, AK Parti ve MHP’nin kabul oyları ile geçerek, son karar mercii olan siz değerli halkımızın önüne geldi. İnşallah halkımız evet oylarıyla kabul edilecek. 10 yılda bir darbeye yol açan vesayetçi anlayışı temsil eden maddeleri anayasamızdan ayıklayacağız. Bu kesinlikle rejim değişikliği değildir. Bizim rejimimiz cumhuriyettir, devletimizin şekli 1923’de belli olmuştur. 16 Nisan’da oylanacak olan Anayasa değişikliği ile halkın iradesini yönetime doğrudan yansıtacak hükümet modeline geçmek istiyoruz” dedi.

Ülkemizin 10 yılda bir darbelerle önü kesildi

Tunç; “1982 model darbecilerin hediye ettiği, iki de bir kaza yapan, lastiği patlayan, 10 km.de bir yolda kalan değil, 2017 model daha hızlı giden ve kaza riski daha az olan bir araba ile yolumuza devam edelim diyoruz. 1982 model arabayı değiştirelim diyoruz. Bu sistemle bu güne kadar 65 hükümet kuruldu. Meclis ise 26 kez seçime gitti. 26 dönemde 65 hükümet değişti. Yani 1,5 yılda bir hükümet değişikliğine yol açan bir hükümet sistemi ile yönetiliyoruz. Mevcut sistem vesayetçi anlayışı güçlendirdi. Ülkemizin 10 yılda bir darbelerle önü kesildi. Artık millet, ülkeyi yönetecek hükümeti doğrudan sandıkta belirlesin” diye konuştu.

5 yıllığına seçilen bir Cumhurbaşkanına tek adamlık diyorlar

Tek adamlık eleştirilerine yanıt veren Tunç; “Halkın yüzde 50’sinden fazlasının oyunu alarak 5 yıllığına seçilen bir sistemin padişahlık olduğunu söylemek doğru değil. Meclisin denetiminin güçlendirildiği bir sistemde tek adamlık olmaz. Devletin tepesindeki çift başlılıktan kaynaklanacak olan krizleri şimdiden görmeli ve çocuklarımızın geleceği için Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlığı birleştirmek ve Hükümeti güçlendirmek zorundayız. Geçmişte Türkeş’te bunu savundu, Erbakan’da savunda, Özal da çok istedi, Yazıcıoğlu’da savundu, Demirel’de istedi, içimizde bir ukde kaldı dedi. Parlamenter sistemin ülkemize yaşattığı krizlerden onlar da hep şikayetçi oldular. İstikrar üreten bir sisteme geçilmesini hep savundular. 16 Nisan bu nedenle ülkemiz için bir fırsattır” dedi.

Gençlerimiz sandıkta gereken cevabı verecek

Seçme hakkı olan bu gençlerin seçilme hakkı da olması gerektiğini söyleyen Tunç; “Biz bu ülkenin gençlerine güveniyoruz, onlar bizim geleceğimiz. Gençlerimize seçilme hakkının da verilmesi gerektiğini söylüyoruz. Gençler 15 Temmuz gecesi tankların altına yatarak vatanına sahip çıkan, bayrağı için terörle mücadele eden gençlerimize en demokratik haklarını vermek bizim görevimiz. 16 Nisan’da gençlerimiz sandıkta gereken cevabı verecektir. 18 yaşındaki bir gencin milletvekili olup 2 yılda emekli olabileceğini bile söylediler. Bu da bir yalan, ben 2007 yılında Bartın Milletvekili seçildim. 10 yılım doluyor, ama emekli değilim. Çünkü yaşımı doldurmadan emekli olamam. Halkımızı kandırmaya çalışıyorlar. 16 Nisan halkoylaması bir siyasi parti meselesi değil. Ülkemizin geleceği söz konusu.  Milletimizin en doğru kararı vereceğine yürekten inanıyoruz” şeklinde ifade etti. Tunç, konuşmasının akabinde dernek üyelerinden sistemle ilgili gelen soruları yanıtladı. Çektirilen hatıra fotoğrafı ile ziyaret sona erdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535