• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 14 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Şehidimizin adını şaibeye karıştırmasınlar’

BASAD Başkanı Mehmet Maden, Yolspor Veteran Takımını kuran İl Genel Meclis Üyesi Savaş Buyurman’ın bu takım dışında Bartınlı şehidimiz Uğur Akyer adına 2. bir takımın kurmasının ve aynı grupta mücadele edecek olmasının etik olmayacağını ifade etti.
‘Şehidimizin adını şaibeye karıştırmasınlar’

Masterlar ve Veteranlar Futbol Federasyonu(TMVFL) tarafından düzenlenen Masterler Ligine Bartın ilinden İl Özel İdare Yolspor Veteran Takımının dışında Uludere’de şehit olan Bartınlı şehidimizin adına kurulan Şehit Uğur Akyer Veteran Takımı da katılıyor. İl Genel Meclis Üyesi Savaş Buyurman tarafından kurulan 2 takım da ilimizi ligde temsil edecek. Önümüzdeki hafta sonu başlayacak olan ligde ilimizden 2 takımın aynı grupta mücadele edecek olması büyük eleştirilere neden oldu.

Neden iki takımla lige katılıyoruz?

Bartın Spor Adamları Derneği Başkanı (BASAD) Mehmet Maden, İl Özel İdare Yolspor Veteran Takımını kuran İl Genel Meclis Üyesi Savaş Buyurman’ın bu takım dışında Uludere’de şehit olan Bartınlı şehidimiz Uğur Akyer adına 2. bir takımın kurmasının ve aynı grupta mücadele edecek olmasının etik olmayacağını ifade etti. Şehidimizin adının takım adına verilmesi doğru bulmadığını belirten Başkan Maden, ‘Bu yanlışa düşenler neden iki takımla lige katıldıklarını açıklasınlar. Amaçlarını kamuoyuyla paylaşsınlar. Aynı kişi tarafından kurulan takımların aynı ligde mücadele etmesi etik değildir. Bunu yaparak lige şaibe düşürmüşlerdir” dedi.

Hakkımız gasp edildi

Başkan Maden, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Türkiye genelinde 2015-2016 lig sezonunda Masterlar ve Veteranlar Ligi adı altında düzenlenen organizasyona BASAD olarak katıldık. Bu sezonda derneğimizin veteranlar takımında 81 tane arkadaşımızın lisanslı olarak takıma dahil ettik. Yaşadığımız o sezon içerisinde adı geçen federasyonun bize karşı göstermiş olduğu baştaki alakanın sezon sonuna doğru farklı bir yöne kaydı. Bunun da sebebi zannediyorum kendi koydukları kural ve talimatların uygulanmasında ki sıkıntıdan olduğunu düşünüyoruz. Bize bir deplasman maçında yapılan haksızlıktan dolayı yaptığımız itirazımız neticesinde haklı olduğumuz kural ve talimatlar doğrultusunda kesin olmasına rağmen bizim hakkımız orada gasp edilmiştir. Resmi olarak bunu bildirmemize rağmen ilgili federasyon bize konuyla ilgili yazılı bir cevap vermemiştir.

İki resmi müracaatımıza cevap vermediler

İkinci olarak takımımız içerinde Mustafa Çapkan isimli bir sporcumuzun sezon bitiminde Antalya’da düzenlenen şampiyonada İzmir Aliağa takımında oynadığını gördük. Oysaki aynı federasyonun talimatında ‘Bir oyuncu sezon bitiminde Antalya’da düzenlenen şampiyonada şampiyonaya katılan diğer takımlarda oynama hakkı vardır. Ancak kendi kulübünün izni doğrultusunda oynayabilir’ der. Bizimde bu kural doğrultusunda yaptığımız itiraza cevap vermedi. Bu iki resmi müracaatımıza cevap vermeyen kendini federasyon olarak ifade eden bir kurumun ciddiyetinden şüphelendiğimiz için geçtiğimiz sezon lige katılmama kararı aldık. Başkan Maden soruları sıraladı Bizim bu lige katılmamamız dolaysıyla takımımız bünyesinde olan bazı oyuncu arkadaşlarımızdan Savaş Buyurman isimli kardeşimiz Kozcağız Belediyesi adı altında bir veteran takımı oluşturarak katıldı. Kozcağız Belediyespor ilimiz ASKF’ye kayıtlı bir kulüptür. Dolayısıyla katılmasında da herhangi bir sakınca yoktur. Biz de maçlarına gidip desteledik. Yanlarında olduk.

Başkan Maden soruları sıraladı

Sezon bittikten sonra aynı arkadaşımız 2017-2018 sezonu için 2 takım oluşturduğunu gördük. Bir tanesi İl Özel İdare Yolspor Veteranlar Takımı ve diğeri de Şehit Uğur Akyer Veteranlar Takımı. Şimdi bazı soruları sormak gerekiyor. Şehit Uğur Akyer Veteranlar Takımı dernek midir? Dernek ya da şirket olmayan takımların lige alınması TMVFL yönetimine ait ise bu takımların lige katılım kararını veren yöneticiler hangi yönetim kurulu kararı ile TMVFL’ye müracaat yapmışlardır? Bu takımları kurduğunu itiraf eden Savaş Buyurman kardeşimizin TMVFL nezdindeki sıfatı nedir? Cevaplanması gereken 3 soru budur. Etik değil Şehidimizin adına kurulan bir veteran takımının doğru olmadığını düşünüyorum. Savaş kardeşimizin geçen yıl Kozcağız Belediyesi adı altında lige katılan veteran takımını fesih edip bu sezonda yeni 2 isimle veteranlar ligine katılmasının nedenini açıklamasını istiyoruz. Bu arkadaşımız bizim takımdayken aynı gayreti neden göstermemiştir? Madem ki bu arkadaşımız spora meraklı neden alt liglerde takım kurup çalıştırmıyor? Ticari bir durum mu söz konusu? Aynı grupta aynı kişi tarafından kurulan takımların mücadele etmesi şaibeye neden olacaktır. Etik değildir.

Elimizden gelen desteği verelim

İlgili federasyonun ve federasyonun yönetim kurulu üyesi olduğunu ifade eden Savaş Buyurman’ın birlikte uyguladıkları son dakika ‘B’ planı olayıdır. Şehit ailelerini onure ediyoruz derken, rencide olmaları söz konusu Eğer 6.takımın bulunamasa lig organize edilemeyecekti. Başkan bir bölgeye kaydırılabilirdi veya kurulu bir takım varsa o takıma davet götürebilirsiniz. Bizim götürdüğümüz gibi. Bunu yapmadıkları için bu vebalin altından kalkmaları kendi çabalarıyla olacaktır. Biz normal takımların mücadelesinde huzuru bulamazken, küfür ve kötü tezahüratları engelleyemezken şehidimizin adına takım kurmak doğru değil. Bu takıma yapılacak olan kötü tezahüratlar herkesin yüreğini sızlatacaktır. Şehitlerimiz adına istediğimiz organizasyonları düzenleyelim. Ancak adlarına takım kurulduğu zaman ülkemizde ortamdan dolayı bu farklı algılanır. Şehit ailelerini onure ediyoruz derken, rencide olmaları söz konusu olabilir. Bu takım için sağlanacak olan kaynak nerede harcanacak? Gençlere önem verelim. Alt yaş gruplarında bu gayreti gösterelim. Biz de elimizden gelen desteği verelim.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535