• BIST 10191.83
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“Çiftçi Kardeşlerimize Destek Vereceğiz”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısında 2 yeni komisyon kurulmasına karar verildiğini ifade etti.
“Çiftçi Kardeşlerimize Destek Vereceğiz”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısında Tarım Komisyonu ile Kültür ve Turizm Komisyonu kurulmasına karar verildiğini söyleyerek, komisyonların önemiyle ilgili açıklama yaptı. Tarım Komisyonunda şehrimizde tarımın gelişimine katkı sağlayacak projeleri tespit edip, iletilen projelerin değerlendirileceğini belirten Akın, çiftçilere gereken desteğin verileceğini ifade etti.Gençlerin tarım ile ilgili eğitim faaliyetlerine ve uygulamalarına da destek verildiğini belirten Akın, “Toprak Kokan Çocuklar Projesi” ile çocukların toprak anayla buluşturulduğunu söyledi.

Bartın Belediyesi Tarımı Destekleyecek

Yeni Kurulan Tarım Komisyonunun önemine değinen Akın, şu ifadeleri kullandı; “Bartın Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantımızda Mecliste gündeminde yeni komisyonlarla ilgili madde vardı. Tarım Komisyonu ile Kültür ve Turizm Komisyonu kurulmasına karar verilirken, bu komisyonlarımıza üye seçimi gerçekleştirdik. Komisyonun kurulmasıyla ilgili öneri geldi. Meclisimizde bu öneri kabul edildi. Bu komisyon önemsediğimiz bir konuda hizmet verecek. Kırsal kalkınmaya büyük önem verdiğimizi defalarca ifade ettik.

“ciftci-kardeslerimize-destek-verecegiz”-(6).jpgNe Gibi Destekler Verebileceğimizi Değerlendireceğiz

Bizim sorumluluk alanımızda mücavir alan içerisinde olup tarımla uğraşan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımıza kanunlar çerçevesinde ne gibi destekler verebileceğimizi değerlendireceğiz. Bize iletilen projeleri inceleyeceğiz. Tarımın gelişimine katkı sağlayacak projeleri tespit etmek için çaba göstereceğiz. Çiftçi kardeşlerimize destek vereceğiz. Tarımla uğraşan vatandaşlarımızın sorunlarını bu komisyonumuzda değerlendireceğiz. Amacımız tarım işçilerinin sorununa kalıcı çözüm üretmek. Bunun için Komisyonumuz ciddi bir çalışma yapacak. Bu çalışma rapora dönüşünce ilgili kamu kurumlarıyla görüşmeler yaparak çözüm yolu üzerinde duracağız.”

Çocuk Tarım Bahçesi Kuruldu

Komisyon çalışmalarının yanı sıra yeni dönem projeleri arasında yer alan “Toprak Kokan Çocuklar Projesi” ile çocukların toprak anayla buluşturulduğunu belirten Akın, proje kapsamında Karaçay Piknik Alanı girişinde Çocuk Tarım Bahçesi kurulduğunu ifade etti.

“ciftci-kardeslerimize-destek-verecegiz”-(2).jpgÇocuklar Tarımı ve Üretimi Öğrenerek Büyüyorlar

“Toprak Kokan Çocuklar Projesi” ile ilgili de bilgiler veren Akın; “Üreten ülkenin kalkınabileceğini, Türkiye topraklarının verimi ve bereketini çocuklarımıza öğretebilmek amacıyla hazırladığımız proje kapsamında Çocuk Tarım Bahçesi kurduk. Toprağa dokunan, üretmenin mutluluğunu tadan çocuklarımızın geleceğimize büyük katkılar sunacağına inanıyorum. “Toprak Kokan Çocuklar Projesi” ile öz güvenin güçlendiği, sorumluluk taşıyan ama eğlenceli, ekipleşmiş, fikirlerin üretime dönüşebildiği, kuralları baskıcı ve sınırlı olmayan, her anlamda kendini besleyen, çocukların paydaşlığında insan ve doğa dostu, çocukları toprak ana ile buluşturan bir proje oldu” dedi.

“ciftci-kardeslerimize-destek-verecegiz”-(3).jpgGençlerimizin Destekçisi Olmaya Devam Edeceğiz

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bilim Eğitimi Atölyesi’ni de önemsediklerini belirten Akın,  Bilim Atölyesinde eğitim alan 12-16 yaş aralığında gençlerin Karaçay Piknik Alanı girişinde ki serada tarım üzerine çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti. Akın; “Kültürel, sanatsal ve sportif alanlarında açmış olduğumuz kurslar ve atölye çalışmaları ile gençlerimize eğitim alabilecekleri birçok sosyal alan meydana getirdik. Bilim Atölyemiz ’de 12-16 yaş aralığında 20 genç kardeşimiz eğitim alıyor. Bu kapsamda da “Toprak Kokan Çocuklar Projesi” çerçevesinde 100 metrekarelik alanda uygulama serası oluşturduk. Gençlerimizin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Bartın Belediyesi olarak gençlerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde ifade etti.

“ciftci-kardeslerimize-destek-verecegiz”-(1).jpgTopraklı ve Topraksız Tarım Uygulamaları Yapılıyor

Tarım uygulamaları ile ilgili yapılan projelere her zaman destek olduklarını belirten Akın, Bartın Bilim Eğitimi Derneği’nce hazırlan Bartın Bilim Eğitimi Derneği’nin “Sanayi Devrimi 4.0 Yolculuğunda Gençlerle Robotik Sistem Bitki Yetiştiriciliği” Projesi’ne Bartın Belediyesi tarafından destek verildiğini belirtti. Akın; “Bartın Bilim Eğitimi Derneği’nce hazırlanıp İçişleri Bakanlığı’nca desteklenen projeye Bartın Belediyesi olarak bizler de gereken desteği veriyoruz. Proje kapsamında gençlere teknolojiyi kullanarak topraklı ve topraksız tarım uygulamaları yaptırılıyor. Topraksız tarım uygulaması olarak marul, çilek, domates yetiştirilirken, sera dışındaki alana kurulan sebze yataklarında da biber, patlıcan, salatalık, kabak gibi sebzelerle biberiye, lavanta, kekik, tıbbi nane, fesleğen gibi aromatik bitkiler yetiştiriliyor. Türkiye’de ilk kez Bartın’da öğrencilere verilen Robotik Sistem Bitki Yetiştiriciliği eğitimine ve eğitim sonrası yapılan üretim faaliyetlerine Belediye olarak destek veriyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535