• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 22 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

2 milyon 700 bin TL değerinde yeni araç alındı

Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi’nin araç parkına göreve geldiği günden buyana 8.5 milyon değerinde 46 araç alındığını belirterek, hizmetin aksamaması adına gerekli araç takviyelerinin yapıldığını ifade etti.
2 milyon 700 bin TL değerinde yeni araç alındı

Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi’nin araç parkı ile ilgili gazetemiz Muhabiri Sercan Engin’e bilgiler verdi. Bartın Belediyesi’nin araç parkına göreve geldiği günden buyana 8.5 milyon değerinde 46 araç alındığını belirten Başkan Akın, son olarak da 2 milyon 700 bin TL değerinde ki yeni araçların Bartınlıların hizmetine sunacağının müjdesini verdi. Akın, 3 tane kamyonet, 1 taksi, 1 kanal görüntüleme kamyonu, 1 kanal temizleme kamyonu, 1 vidanjör kamyon, 1 tane de su kaçak tespit ekipmanlarının tanıtımı için 2 Ocak Salı günü saat 12.00’da Hükümet Caddesi eski belediye binası önünde tören düzenleneceğini belirterek, tüm Bartınlıları törene davet etti.

Araç parkımızı daha da güçlendirdik

Hizmetlerin aksamaması adına araç parkına gerekli takviyelerin yapıldığını belirten Başkan Akın; “2017 yılında daha önceden araç parkımıza yeni araçlar almıştık. Şimdi de parkımıza 3 tane kamyonet, 1 taksi, 1 kanal görüntüleme kamyonu, 1 kanal temizleme kamyonu, 1 vidanjör kamyon, 1 tane de su kaçak tespit ekipmanlarını kazandırdık. Bu ekipmanlarımız için 2 Ocak Salı günü saat 12.00’da düzenleyeceğimiz törenle halkımıza tanıtacağız. 2 milyon 700 bin TL’lik yeni araç alımıyla araç parkımızı daha da güçlendirdik” dedi.

Kanalizasyon arızaları tespit edilebilecek

Kanalizasyon hatlarında oluşabilecek arızaların kanal görüntüleme kamyonu ile tepit edileceğini söyleyen Başkan Akın; “Bu ekipmanlar içerisinde özellikle kanal görüntüleme kamyonu ile kanalizasyon hatlarında bir arıza olduğunda bu arızayı bulmak için film çekiyor. Bu çok önemli. Nerede tıkanıklık olduğunu buluyor. Yüzde kaç tıkanıklık olduğunu belirliyor. Arızayı bulmak için zaman kaybetmeden veya kanalları parçalamadan direkt bu görüntüleme kamyonuyla tespit edebileceğiz. Bu aracın bize maliyet 800 bin TL. Büyük bir vidanjör de alıyoruz. Bir tane zaten bizim vardı. 20 tonluk ve daha güçlü çekebiliyor. Kanal temizleme kamyonu dediğimiz aracımız 2 tonu aynı anda çekebiliyor. Tüm Bartın’ın kanallarını temizleyeceğiz. Zaten temizlemiştik. Bir temizlik daha yapacağız. Yağmur sularının olduğu kanallar da dahil olmak üzere tekrardan bir temizlik yapılacak” diye konuştu.

Su patlakları anında bulunabilecek

Akın; “Bir de su kaçak tespit ekipmanlarını da belediyemize kazandırdık. Bir tane elimizde vardı. Daha modern ekipmanları aldık. 135 bin TL’ye mal oldu. Herhangi bir yerde patlak olduğunda suyun aktığı yerde bazen patlak çıkmayabiliyor. 50 metre ileriden çıkabiliyor. Yani boşu boşuna kazılmış ve zaman kaybedilmiş oluyor. Hal böyle olunca su patlağını bulmakta zorlanıyorsunuz. Aldığımız ekipmanları o hatta gezdirerek arızanın nerede olduğunu bulabiliyorsunuz. Bu araçlarımız halkımıza tanıtmak için 2 Ocak Salı günü tören düzenleyeceğiz. Kurban keseceğiz. Allah bu araçları kazasız belasız kullanmak nasip etsin. İlimizi hayırlı uğurlu olsun” dedi.

727 kilovatlık jeneratöre sahibiz

Belediye araç parkının genişletildiğini söyleyen Akın; “Göreve geldiğimiz günden buyana Bartın’a 46 araç kazandırdık. Bunlar içerisinde kepçe, birçok kamyon, cenaze aracı, cenaze yıkama aracı, 2 tane itfaiye, motosikletler, kamyonetler, asfalt distribütörü, 2 tane forklift, Doblo araçlar, Zodyak bot, jet ski ve jeneratörler bulunuyor. Aldığımız araçları tek tek saymak istemiyorum. Bartın ilimize jeneratör anlamında 6 tane kazandırdık. 727 kilovatlık bir jeneratörü Bartın’a kazandırdık. Bu da önemli bir hizmet. Kilovat anlamında da Allah korusun herhangi bir afette Bartın’a yetecek bir jeneratörümüz var. En azından aydınlatmayı kurtaracak güçte. Bartın’da ve bölgemizde bu kilovatta jeneratör yok. Allah’a şükürler olsun Bartın Belediyesi’nde var. Aldığımız araçların çoğunluğu hizmete dayalı araçlar. Biz hizmetin aksamaması adına araç parkımıza gerekli takviyeleri yaptık. Yeniledik ve geliştirdik” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535