• BIST 9909.39
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 27 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 23 °C
  • Zonguldak 21 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘24 Haziran seçimleri Türkiye’de bir milat olacak’

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Yaşar Arslan ile birlikte Yeşilkaya Köyü’nü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.
‘24 Haziran seçimleri Türkiye’de bir milat olacak’

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Yaşar Arslan ile birlikte Yeşilkaya Köyü’nü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. İftar sonrası vatandaşlarla sohbet eden Kalaycı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, dünyanın ve bölgenin içinden geçtiği büyük dönüşümden, Türkiye'nin hedeflerine ulaşarak çıkması konusunda büyük bir imkan olduğunu belirtti. "Gelin bu imkanı hep birlikte değerlendirelim istiyorum. Gelin Türkiye'yi 2023 hedeflerine hep birlikte ulaştıralım, gelin çocuklarımıza 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir zemini hep birlikte kuralım" diyen Kalaycı, şöyle devam etti: “"İşte bunun için biz 24 Haziran seçimlerinde milletimize güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye sözü veriyoruz. AK Parti kurulduğu günden bu yana 12 seçim kazandı. Kazandığımız 12 seçimin her biri birbirinden önemliydi. 24 Haziran seçimleri de Türkiye'de bir milat olacak. 24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile şahlanış ve yeniden yükseliş ideallerimiz tüm unsurlarıyla hayata geçecek.”

Çok büyük bedeller ödedik

Kalaycı, önümüzdeki dönemde ülkeyi yasamasıyla, yürütmesiyle, yargısıyla her alanda daha da ileriye götürmeyi hedeflediklerini vurguladı. Kalaycı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, ülkenin 200 yılı bulan yönetim sistemi arayışlarının zirvesi olduğuna dikkati çekti. 1920'de açılan Büyük Millet Meclisinin ve Cumhuriyet'in kuruluşunun, milli iradenin en büyük şahlanışı olduğunu vurgulayan Kalaycı, "Tek parti devrini ise demokratik bir dönem olarak zaten göremeyiz. Çünkü ortada milletimizin hür iradesiyle yaptığı bir tercih yoktu. 1950 yılında geçtiğimiz çok partili siyasi hayatımızda maalesef, şöyle belirli dönemler hariç, sürekli bir istikrarsızlık hali yaşadık. Buna karşılık darbelerle 1970 ve 1990'lı yıllar gibi kaos dönemlerinde gerçekten çok büyük bedeller ödedik” diye konuştu.

Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum

Kalaycı, 2007'de yaşanan cumhurbaşkanlığı seçimi krizinin, istikrar döneminde dahi sistemin nasıl tıkanabileceğini herkese gösterdiğinin altını çizerek, konuşmasına şöyle devam etti: "Yapılan anayasa değişikliğinin ardından 2014 yılında cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesiyle, yönetimin iki başlı yapısı artık iyice belirgin hale geldi. Cumhurbaşkanı ile hükümetin uyumu dahi sistemin bu karakterinden kaynaklanan sorunları çözmeye yetmedi. Tabii bu arada 15 Temmuz darbe girişimi gibi bir büyük felaketle daha yüzleştik. Süreç içinde 16 Nisan halk oylamasının ardından da 24 Haziran erken seçiminin gündeme geldi. Anayasa değişikliğine göre yeni yönetim sistemi tüm unsurlarıyla 24 Haziran seçimlerinin ardından yürürlüğe girecek. Yeni sistemle birlikte bakanlıkların sayısından benzer işleri yapan kurumların birleştirilmesine ve personel statüsüne kadar pek çok yenilik de seçimin hemen ardından hayata geçecek. Meclis bundan sonra kanunları çıkarıp, denetim görevlerini yapacak. Hükümet bu kanunlara göre ülkeyi yönetecek. Yargı da kanunlara göre adaletin tesisini sağlayacak. Şimdiden ülkemiz, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Kanun çıkarma konusunda tek merci Meclis oluyor

Eski sistemle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kalaycı; “Her şeyden önce eski sistemde Mecliste çoğunluğa sahip olmayan bir hükümetin kurulabilmesi, hadi kuruldu, çalışabilmesi mümkün değildi. Mecliste çoğunluğa sahip hükümet, kanun tasarıları vasıtasıyla hem yasamayı hem yürütmeyi kontrol ediyordu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle, Meclis kanun çıkarma konusunda tek merci haline getiriliyor. Hani birileri diyordu ya 'Meclis işlevsiz kalacak,' hiç alakası yok. Tek kanun yapma, çıkarma merci Meclistir, Cumhurbaşkanı'nın böyle bir yetkisi asla yok. Bütçe dışında Meclise kanun tasarısı veya teklifi götürme hakkı olmayan cumhurbaşkanının, partisi çoğunlukta bile olsa yasama organıyla mesafesini korumak zorunda olacak” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535