• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

AK Parti adaylarını tanıttı

AK Parti, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olanları büyük bir toplantı ile duyurdu.
AK Parti adaylarını tanıttı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında oluşturulan üst komisyonun çalışmaları sonucu belirlenen aday listesinin 21 Mayıs'ta YSK'ye sunulmasının ardından adaylar, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı ile tanıtıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen toplantıda ilimizden AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti Bartın 1.Sıra Milletvekili Adayı Yılmaz Tunç, AK Parti 2.Sıra Milletvekili Adayı Yaşar Arslan, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ve Gençlik Kolları Başkanı Ali Kıranoğlu hazır bulundu. 

AK Parti seçim beyannamesi açıklandı

360 sayfadan oluşan AK Parti seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projelerini tek tek anlattı. AK Parti seçim beyannamesinin ilk bölümde yeni yönetim modeli anlatılırken; güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü millet vurgusu yapıldı. Sunuş kısmında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması yer alıyor. Sonuç kısmında Erdoğan’ın açıklamasının ayanı sıra 'Yaparsa yine AK Parti yapar' mesajı bulunuyor.

Yoğun güvenlik önlemi alındı

Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen partililer, erken saatlerde Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Partililer, oluşturulan güvenlik noktalarında yapılan aramanın ardından salona alındı. Toplantı için hazırlanan salona, üzerinde "İrade, erdem, cesaret" yazılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile Türk bayrağı ve AK Parti flamaları asıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salondakileri selamlaması için platform hazırlandı. Partililerin etkinliği rahat izlemesi için de kürsünün üzerine büyük boyutlu ekran kuruldu. Salonda, "Güçlü Meclis güçlü Türkiye", "Yaparsa yine AK Parti yapar", "Millet karar verecek, güven ve istikrar devam edecek" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Erdoğan’ın konuşması sık sık sloganlarla kesildi

Salonda "Birlikte Türkiye", "Vakit Türkiye Vakti" adlı şarkıların da arasında yer aldığı üç yeni seçim şarkısı çalındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte salona girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisi için hazırlanan platform üzerinden yürüyerek, partililere karanfil attı. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Erdoğan, vatandaşları selamlayarak kürsüde konuşma yaptı. Erdoğan’ın konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seçim Beyannamesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, Filyos Projesi’ne değindi. Filyos Projesinin titizlikle sürdürüldüğünü belirten Erdoğan, projeye büyük önem verdiklerini ifade etti.

Dünyada söz sahibi olan bir ülke haline dönüştüreceğiz

Yerli ve milli üretimde Türkiye’nin dünyada söz sahibi olacağını belirten Erdoğan; “Girişimci ve yenilikçi bir anlayışla özel sektörün rolünü güçlendireceğiz. Küçük ve orta boy işletmeler başta olmak üzere rekabetçi bir ortamda oluşturacağımız özgün projelerle küresel ölçekte tanınan çok sayıda girişimcisi ve markası olan bir ülke konumuna yükseleceğiz. Kamuda ve özel sektörde kurumsal kaliteyi artırmış bir Türkiye hedefliyoruz. Sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası düzeyde de hizmet verebilecek nitelikte mega projelerimizi birer birer hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Ülkemizi, eğitim, sağlık, bilgi, enerji, savunma sanayii, lojistik ve ticarette yerli milli üretimle dünyada söz sahibi olan bir ülke haline dönüştüreceğiz. 6 endüstri bölgesine 15 tane daha ilave edeceğiz. Öncelikli alanlarda teknolojik ürün yatırımını etkin bir şekilde destekleyeceğiz. Otomobil projesini hızla hayata geçireceğiz” dedi.

Enflasyonu ortadan kaldırmakta kararlıyız

Erdoğan; “İstikrarlı ve güçlü ekonomi 5. başlığımızdır. Yeni dönemde de güven ve istikrarı sağlamaya çalışacağız. Mali disiplinden en küçük taviz vermeyeceğiz. Yüksek büyüme ekonomimizin lokomotifidir. Yüksek katma değerli sektörlerin ekonomideki payını artırarak ekonomideki gücümüzü artıracağız. Sermaye piyasalarımızı yeni alanlarla geliştirerek, daha etkin kullanımı sağlayacağız. Epeyce gerilettiğimiz, son dönemde bir parça yukarı hareketlenen enflasyon sorununu ortadan kaldırmakta kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti dijital dönüşümünü tamamlamış olarak 100 yılına girecek. Cari açığı kalıcı bir şekilde azaltacağız” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının akabinde de aday tanıtımına geçildi. AK Parti Bartın Milletvekili Adayları Yılmaz Tunç ve Yaşar Arslan sahneye çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile poz verdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535