• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

AK Parti geçersiz oylara yaptığı itirazı geri çekti

AK Parti Bartın İl Başkanlığı’nın Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem Milletvekili Genel Seçim sonuçlarına itirazı nedeniyle İlçe Seçim Kurulu tarafından başlatılan oy sayma işlemi, itirazın geri çekilmesiyle yarıda bırakıldı.
AK Parti geçersiz oylara yaptığı itirazı geri çekti

AK Parti Bartın İl Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem Milletvekili Genel Seçim sonuçlarına itiraz etti. 3500 oyla ikinci vekilliği CHP'ye kaptıran AK Parti, sandıklarda geçersiz kabul edilen 5 bin 168 oy için yeniden değerlendirilmesi yönünde talepte bulundu.  Yapılan itirazı kabul eden Merkez İlçe Seçim Kurulu da sandıklardan çıkan İl genelinde 5 bin 168 geçersiz oyun yeniden sayılmasına karar verdi. Alınan karar doğrultusunda sandıklar dün sabah saatlerinde Merkez ilçeyi kapsayan 190 sandık yeniden sayılmaya başlandı. 2 saatlik süreçte açılan 26 sandıkta bulunan geçersiz oylardan 3 tane oy CHP’ye çıktı. Sayım işlemi devam ederken AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, sayım sırasında görevli bulunan AK Parti yetkilisini arayarak, itirazı geri çekmelerini istedi. Milletvekili Tunç’un itirazı geri çekmesini istemesinin ardından AK Parti görevlisi itirazlarını geri çektiğini Seçim Kurulu Hakimine iletti. Kendisine iletilen bu durum sonrası Hakim de oy sayımını durdu. Gelinen süreçte AK Parti Bartın 2.Sıra Milletvekili Adayı Yaşar Arslan Meclise gidemezken, CHP 1.Sıra Milletvekili Adayı Aysu Bankoğlu 3 bin 500 oy farkla Ankara’nın yolunu tuttu.

Sandıkta kazandığımızın masada kaybedilmesine izin vermedik

Oy sayımının durdurulması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu; “Daha önce İlçe Seçim Kurulu’nda hukuksuz bir şekilde oy sayımına başladığını ifade etmiştim. Gelinen süreçte oy sayım işlemi devam ederken Ak Parti’nin itirazını geri çektiğini öğrendik. AK Parti Milletvekilinin kendi görevlilerini arayarak, itirazı geri çektirdiğini öğrendik. İlçe Seçim Kurulu Hakimi de itirazın geri çekilmesiyle birlikte oy sayımını durdu. Doğru hukuk mücadelesi yolunu buldu. 2.kez milletvekilliğini kazandık. Bir kez daha sandıktaki oylarımıza sahip çıktık. Sandıkta kazandığımızın masada kaybedilmesine izin vermedik. Ben destek olan herkese teşekkür ediyorum. Emek veren herkese şükranlarımızı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Halkımızın bize verdiği mesajı çok iyi aldık

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ise oy sayımı ile ilgili açıklamasında; “Seçim sonuçlarının Bartın’ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bartın’da Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan yüzde 60 gibi Türkiye ortalamasının da üzerinde bir oranla destek çıkması bizleri çok mutlu etmiştir. Milletvekili seçimlerinde de ilimizde mevcut oylarımızı koruduğumuzu söyleyebilirim. Halkımızın bize verdiği mesajı çok iyi aldık ve onların kararına sonuna kadar saygılıyız. Bizim itirazımız geçersiz oyların içinde AK Parti oylarının çoğunlukta olduğu gerekçesiyleydi. Onun dışında sandıkta çıkan milletimizin kararıdır. Biz de milletimizin kararına kadar sonuna saygılıyız. Seçim artık bitmiştir. Bundan sonra bize düşen Bartın’ımız ve halkımız için birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe çalışmaktır” diye konuştu.

3 bin 500 oy farkla Bankoğlu Mecliste

Bartın'da 146 bin 888 seçmenden 128 bin 658 seçmen toplam 556 sandıkta oy kullanmak için sandık başına gitti. Oyların sayılmasıyla birlikte ise Bartın'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 60.05 oranla sandıktan Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan çıkarken milletvekilliği seçimlerinde ise kesin olmayan sonuçlara göre sandıktan yüzde 64,1 oranla Cumhur İttifakı çıkarken, Millet İttifakı ise yüzde 33,6 oy oranında kaldı. Bu sonuçlara göre 80,002 oy alan Cumhur İttifakı, 41,931 oy alan Millet İttifakını 2'ye katlayamadı. Oylar artabilir Kesin olmayan sonuçlara göre ise partilerde AK Parti 59.671 kişinin oyunu alarak yüzde 47 oy oranıyla 1 milletvekilliğini aldı. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç yeniden Mecliste ki yerini aldı. CHP ise 32.302 kişinin oyunu alarak, yüzde 25,5 oy oranına ulaştı. Aldığı bu oy oranıyla CHP Bartın Milletvekili Adayı Aysu Bankoğlu da Meclisin yolunu tuttu. MHP 21 bin 602 kişinin oyunu alarak yüzde 17 oy oranında kaldı. İYİ Parti milletvekili adayları ise 7.405 kişinin oyunu aldı. Seçimlerin kilit partisi olarak gösterilen Saadet Partisi de 2.692 kişinin oyunu alarak, yüzde 2,1 oy oranında kaldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535