• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

AK Parti Merkez İlçe'de görev değişimi

AK Parti Bartın Merkez 6. Olağan İlçe Kongresi hafta sonu yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Bartın Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede eski başkan Ali Eyüpustaoğlu bayrağı yeni başkan Yusuf Ziya Aldatmaz'a teslim etti.
AK Parti Merkez İlçe'de görev değişimi

AK Parti Bartın Merkez 6. Olağan İlçe Kongresi hafta sonu yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Bartın Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede eski başkan Ali Eyüpustaoğlu bayrağı yeni başkan Yusuf Ziya Aldatmaz'a teslim etti. Düzenlenen kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ar-Ge Başkanı Hamza Dağ, İl Koordinatörü Ali Temur, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Turhan Kalaycı, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ve MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, STK temsilcileri, İl ve ilçe teşkilat üyeleri, kadın ve gençlik kolları il, ilçe başkanları ve üyeleri, ilçe belediye başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Bayrak değişimi

Divan Başkanlığını Göksel Candan'ın yaptığı kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Bartın Merkez İlçe eski Başkanı Ali Eyüpustaoğlu konuşmasında partinin bir neferi olmaya devam edeceğini belirterek başkanlık dönemi boyunca çalışmalarında yanında olan herkese teşekkür etti. Ali Eyüpustaoğlu "Kongreler teşkilatlarımızın yenilenme, değişim, bayrak değişimidir. Artan enerjimizle yolumuza devam edeceğiz. Kongrede biliyorsunuz aday değilim tek aday arkadaşımız Yusuf Aldatmaz. Ona da şimdiden görevinde yönetimiyle beraber başkanlığında başarılar diliyorum" dedi.

Helallik istedi

Eyüpustaoğlu "2009'da siyasi hayatıma başladım. Bugün büyük bir onur ve gururla İlçe Başkanlığı görevimi arkadaşımıza devredeceğim. 2013'ün Kasım ayında atamayla 2014'nın Aralık ayında kongreyle ilçe başkanlığına seçilerek bu görevi bugüne kadar sürdürdüm. Görevimizi tamamlama sürecinde herkesten hakkını helal etmesini istiyorum. Ben de hakkımı helal ediyorum. Teşkilatımız bundan sonrada bana hangi noktada hangi görevi verirse yapacağıma huzurunuzda söz veriyorum" diye konuştu.

Hayırlı uğurlu olsun

Daha sonra konuşan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ise "Kongremiz partimiz milletimiz ülkemiz ve Bartın'ımız için hayırlar getirmesini Allahtan temenni ediyorum. Kutlu davanın kutlu yolcularıyız. Kuruluş amacı hakka ve halka hizmet olan Adalet ve Kalkınma Partimizin iktidarda oluşunun 15. Yıldönümünü gurur ve onurla kutladık. İnşallah sizlerde bu heyecan bu aşk olduğu sürece nice 15. yılları beraberce gençliğimize teslim ederek yeni bir Türkiye eşliğinde kutlarız inşallah. Bugün burada merkez ilçemizin 6. olağan kongresini gerçekleştiriyoruz" ifadesini kullandı.

Allah için davamız için

Kalaycı "Ali bey ve ilçe yönetimindeki çok değerli arkadaşlarımız dava kardeşlerimiz yeni yönetimde yer alacak olan yeni arkadaşlarımıza bayrağı teslim edecekler. Biz bunu bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Bizim davamızda kırılmak küsmek gücenmek yok. Hepimiz birimiz için birimiz hepimiz için. Bizler birbirimizi Allah için davamız için seveceğiz. Partimiz için mazlum ve mağdurlar için seveceğiz. Yeniden büyük Türkiye için seveceğiz. İnşallah kongremiz hayırlara vesile olur. Kongremizin Bartın'ımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Kalkınma hamlesi hızlanacak

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da "Bugün güzel bir günümüz. Kongreler yeniden güç kazanmak, yeniden hızımıza hız katmak için bir fırsattır. Bu anlamda inşallah Bartın'da teşkilat çalışmalarımızın hızı daha da artacak. Bartın'ımızdaki kalkınma hamlesini daha da ileriye taşıyacak. Bugün bayrağı devredecek olan Ali Eyüpustaoğlu kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Bugün bayrağı devretmesiyle takdirinizle seçilecek olan Yusuf Aldatmaz'a bayrağı devretmiş olması partiden koptuğu anlamına gelmez. Bayrak burada bir semboldür ve hepimiz o bayrağı devralan arkadaşımıza su taşımak ona yardım ederek daha da hızlandırmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Tunç konuşmasında Bartın'da gerçekleştirilen hükümet yatırımları hakkında bilgiler de verdi.

Bartın Belediyesini alacağız

AK Parti İl Koordinatörü eski Giresun Milletvekili Ali Temur ise "Biz bundan çok kısa bir süre önce İl Başkanımız, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanımızla beraberdik. Görüşmeler esnasında Genel Başkanımız biz Bartın Belediyesini neden alamadık dedi. Tabii sohbet değişti. Biz il başkanımızla beraber kendilerine bir söz verdik. İnşallah önümüzdeki seçimlerde Bartın Belediyesini alacağız dedik. Niye dedik çünkü sizlere güvenerek dedik. Birlik ve beraberlik içerisinde inşallah hem belediyeyi hem de ikinci milletvekilliğini alacağız. Bizim kutsal damarlarımız köy ve mahalle temsilcilerimiz ve delegelerimizdir. İletişim içerisinde teşkilatımızla beraber çalışacağız" diye konuştu. 

Yeni bir heyecan

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ar-Ge Başkanı Hamza Dağ ise kongrenin Bartın'a ve ülkeye hayırlı olmasını temenni ederken ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dağ "Kongreler partilerin düğün günleri, bayram merasimleri bir yeniden heyecana kavuştukları aynı zamanda da bugüne kadar yaptıklarını hesaba çektikleri ve bundan sonra da yapacaklarını planladıkları organizasyondur. Bu kongrelerde şu anda geldiğimiz nokta ve bundan sonra da planladığımız noktayı ortaya koyacağız" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmalardan sonra oy verme işlemine geçildi. Yapılan oylama sonucunda ise seçime tek listeyle giren Yusuf Ziya Aldatmaz AK Parti Bartın Merkez İlçe Başkanlığı görevine seçildi.

Sevgi ve saygılarımı sunuyorum

Aldatmaz kongre konuşmasına "AK Parti Merkez İlçe Teşkilatının 6. Olağan Kongresi Bartın ve Memleketimiz için hayırlı olsun diyorum" diyerek başladı. Aldatmaz "Kongremize iştirak eden Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ, Sayın Milletvekilimiz Av. Yılmaz Tunç, İl Koordinatörümüz Milletvekilimiz Sn. Ali Temur, İl Başkanımız Sn. Turhan Kalaycı'ya, Belediye Başkanlarıma, İl Genel Meclisi ve tüm teşkilat üyelerime, delege arkadaşlarıma ve basınımızın güzide mensuplarına hoş geldiniz diyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Herkesi selamlıyorum

Aldatmaz "Partimizin kurulduğu 14 Ağustos 2001'den günümüze kadar AK Parti teşkilatlarında görev almış kurucularımızdan, milletvekillerimizden, il ve ilçe başkanlarımızdan, belediye başkanlarımızdan, il genel meclisi üyelerimizden, belediye meclis üyelerine, mahalle ve köy temsilcilerimize kadar herkesi selamlıyorum. Teşkilatımızda görev yapıp ahirete intikal eden başta eski İl Başkanımız Hasan Basri  Nalbant olmak üzere diğer arkadaşlarımızı ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum" diye konuştu. AK Partinin yeni merkez ilçe başkanı Yusuf Aldatmaz sözlerini şöyle sürdürdü;

2 vekil ve belediye imkânsız değil

Kıymetli dava arkadaşlarım, kongreler yenilenme, yeni kadrolarla, yeni şevk ve heyecanla yeni hedeflere kilitlenme süreçleridir. Bugün bu kongrede yeni bir coşkuyla yeni hedeflere yürüme startı vereceğiz. Bartın'da iki milletvekili ve kent merkezinde AK Partili bir belediye imkansız değildir. Bugünden itibaren tüm arkadaşlarımızla bu hedefe el ele omuz omuza geleceğe daha farklı bir şekilde birlikte yürüyeceğiz. Çok kıymetli dava arkadaşlarım, bu dava kutlu ve şerefli bir davadır. Tüm mensuplarının üstünde, herkese şeref veren bir davadır.

Halka hizmeti Hakk'a hizmet

Kendisini her şey zannedenler, davayı kendi ikbali, çocuklarının makam ve mevkisi olarak görenler, "Ben yoksam dava da yok" diyenler ya da dava benim diyenler daha ilk adımda kaybetmişlerdir. Ortak aklı dışlayan, çoğunluk kararlarını hesabına gelmediği için kabul edemeyenlerin  davası olmamıştır. Bu dava ben merkezci asla olmamıştır. Kişisel hırsları, kibri, fitne ve nifakı, kıskançlığı, hırsızlığı, arsızlığı her zaman dışlamıştır. Halka hizmeti Hakk'a hizmet düsturu ile ifa edenleri, hizmet için gece gündüz her anını sevgiyle ve titizlikle bu halka vakfedenleri her zaman hayırla anmıştır.

Partime hizmeti, birliği ve beraberliği ön planda tuttum

Çok kıymetli yol arkadaşlarım, inanıyorum ki insanların en hayırlısı insanlara faydalı olanlardır. 1998 yılından bu tarafa sivil toplum kuruluşlarında ve siyasette Bartın halkına hizmet edebilmek için çeşitli görevlerde hizmet gayreti içinde oldum. 2011 yılında AK Parti Teşkilatına İl Başkanım Sn. Yaşar Arslan'ın daveti ile katıldım. Ar-ge den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve  İl Başkanım Sn. Av. Hüseyin Manav'ın Başkanlığında Teşkilat Başkanlığı görevinde bulundum.2014 Yerel Seçimlerinde İl Genel Meclisi Üyesi Seçildim. Görevlerim esnasında partime hizmeti, birliği ve beraberliği, sevgi ve saygıyı hep ön planda tuttum.

Alnımız ak olarak bugünlere geldik

Bu onurlu görevlerimden bugün itibariyle arkadaşlarım ve Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği yeni bir görev olan AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevi için ayrılıyorum. Başta İl Başkanım olmak üzere Yönetim Kurulu Üyelerimize, Gençlik ve Kadın Kollarımıza, Partimizin tüm mensuplarına çalışmalarımız esnasında gösterdikleri ilgi alaka ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kişiliğimiz, yapımız, aldığımız aile ve siyasi terbiye ile hiçbir şaibe ve kirliliğe bulaşmadan alnımız ak olarak bugünlere geldik. Bundan sonra da bu düşünceleri kendimize rehber edineceğiz.

AK Parti kazanacak

Bugünden itibaren Merkez İlçe Başkanı olarak ekibimle partime ve Bartın'a faydalı hizmetlerde bulunmaya çalışarak 2019 seçimlerine yoğun bir şevk ve heyecanla hazırlanacağız. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine odaklanmış bir parti olarak Bartın'da üstlendiğimiz misyonu canla başla ifa edeceğiz. Biliyoruz ki AK Parti kongrelerinin kaybedeni olmaz. Her kongrede olduğu gibi Merkez İlçe Kongremizde de kaybeden olmayacak, hep birlikte kazanacağız. AK Parti kazanacak.

Erdoğan dünya lideri

Bu kongreden çıkan yönetim, dünden bugüne görev alan, kendini AK Partili gören herkesle birleşip, bütünleşerek görev ifa edecektir. Bize düşen birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden bütün düşmanlarımıza rağmen daha güçlü şekilde ayakta durabilmektir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir iktidar ve dünya lideri olan Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde, partimizle birlikte güçlü bir Türkiye'nin istikrarını daim kılmaktır.

Yeni Türkiye hedefine ulaşacağız

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla tek vücut olarak birlik içinde yeni Türkiye Hedefine ulaşacağız. Yeni Türkiye'nin teminatı olan 6. Olağan Kongre süreci kapsamında gerçekleştirdiğimiz İlçe ve Belde Kongrelerimizin İlimize ve teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yönetim 25 kişiden oluştu

Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Yusuf Ziya Aldatmaz, Tamer Okur, Dilek Acar, Hasan Akküp, Ramazan Taş, Yavuz Sivri, Şaban Doğan, Nazım Ulu Kürüz, Cansel Terzi Kömeç, Ebru Sinoplu, Sıtkı Altundal, Ayşe Yücetaş, Cafer Özkul, Gökçe Yelkenci, İbrahim Çelik, Osman Sevinç, Tuna Özdemiralp, Cahit Parıldar, Cengiz Turhan, Emine Işık, Mustafa Genç, Muhammet Kocabaşoğlu, Erdinç Günenç, Engin Aslan, Tunay Gül.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535