• BIST 9898.66
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 26 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Ak Parti’de önce temayül sonra mülakat

 AK Parti'de, 24 Haziran 2018'de gerçekleştirilecek Milletvekili Genel Seçimi için aday belirleme süreci devam ediyor.
Ak Parti’de önce temayül sonra mülakat

24 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimi maratonu resmi olarak başladı. Seçim maratonunun başlamasıyla birlikte siyasi partiler de seçim çalışmalarına hız verdi. Bir yandan seçim bildirgeleri hazırlanırken diğer yandan illerden gösterilecek olan milletvekilli adaylarını belirleme çalışmaları devam ediyor. Özellikle AK Parti’de hareketli saatler yaşanırken 14 genel başkan yardımcısının liderliğinde oluşturulan komisyonlarda temayül ve anketin ardından aday adayları mülakata alındı.

Adaylara 'Ak Parti'yi niçin tercih ettikleri' soruldu

Mülakatlarda adaylara ‘AK Parti'yi niçin tercih ettikleri, projeleri, siyasetteki hedefleri' gibi sorular soruldu ve kısa cevaplar vermeleri istendi. Aday adaylarının, giyimi-kuşamı, temsil kabiliyeti, oturması-kalkması ve konuşmasına kadar her türlü özelliği de mülakatlarda dikkate alınıp raporlaştırıldı. Her aday adayı ile mülakata en fazla 5 dakika süre ayrıldı. Komisyonlar sıkışık takvim nedeniyle, 24 saat esaslı çalışıp, ön elemeleri yaparak, hazırladıkları raporu bir üst komisyona sundu. Alt komisyonlarda yapılacak olan ön elemenin ardından ilk mülakatı başarıyla geçen aday adayları AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında üst komisyonda da mülakata alınacak.

Teşkilattan destek istediler

İlimizde de hafta sonu AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çoturoğlu, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in başkanlığında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen temayül yoklaması gerçekleştirildi. 408 kişinin oy kullandığı temayülde 3 sandık kuruldu. 1 nolu sandıkta Amasra ve Ulus ilçe delegeleri, 2 nolu sandıkta Merkez İlçe delegeleri ve 3 nolu sandıkta da il yönetimi, il kadın kolları, il gençlik kolları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Bartın Belediye Meclisi Üyeleri, eski il başkanları ve Kurucaşile ilçesinden gelen delegeler oy kullandı. Parti teşkilatının desteği almak için aday adayları yoğun bir çalışma içerisinde girdi. Temayülün ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından il genelinde anket çalışması yapılarak, halkın hangi aday adayını vekil olarak görmek istediği soruldu.

17 aday adayı mülakata katıldı

İl genelindeki anketin ardından da AK Parti Bartın Milletvekilliği için başvuruda bulunan eski AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, 30 yıldır Uluslararası arenada Türk markalarını tanıtan Lobin Uluslararası Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Tüketici Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fahri Ustaoğlu, Daha önce bir kez Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti'nin adayı olan ve ilerleyen süreçte 1 kez belediye başkanlığı ve 2 kez de milletvekilliği için aday adayı olan Emin Özkan, Eski İl Başkanı Yaşar Arslan, Eski Bartın Milletvekili Mehmet Asım Kulak, Eski İl Başkanı Hüseyin Manav, 3 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan Mustafa Yelkenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Müşaviri Ahmet Bensiz, Bartın Enerji-Sa Müşteri Hizmetleri Birim Müdürü Muhammet Köse, Eski, İl Genel Meclis Üyesi Musa Gürüz, İşadamı Mehmet Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Gazeteci Müjdat Gür, Sinop Valiliği Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Aydın Ulukaya, Ahmet Adıyaman, eski AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş ve Ali Özer mülakata alındı. 3 dönem kuralın nedeniyle aday olup olmayacağı merakla beklenen Milletvekili Yılmaz Tunç temayülde olduğu gibi mülakata da katılmadı.

Son söz üst komisyonun

Milletvekilleri, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, bakanlar, kadın ve gençlik kolları başkan yardımcıları, teşkilat başkan yardımcıları, eski bakan ve milletvekillerinin yer aldığı alt komisyonda yapılan değerlendirmeler sonucu 17 aday adayı arasından belirlenecek 4 isim Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst komisyonda mülakata girecek. Üst kurulda, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra bazı genel başkan yardımcıları da yer alacak. AK Parti'nin milletvekili aday listelerine son şekli bu üst kurulda verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki üst komisyon, çalışmalarını tamamladıktan sonra milletvekili adayları listesi en geç 21 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilecek.

'Çapraz sorgu' yapılacak

Aday adaylarının verdiği kimlik bilgileri üzerinden, ayrıntılı bir güvenlik soruşturmasına tabi tutuldukları belirtildi. Edinilen bilgilere göre, özellikle FETÖ konusunda farklı kaynaklardan ‘çapraz' güvenlik taraması yapılan aday adaylarının, gösterdikleri referans kişilere, birinci ve ikinci derece akrabalarına kadar araştırıldığı belirtiliyor.

Son tarih 25 Mayıs

Milletvekili adayları listesi en geç 21 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilecek. Siyasi partilerin adaylarının başvuru belgelerindeki eksikleri tamamlamalarının son tarih 25 Mayıs, 26 Mayıs’ da milletvekili geçici aday listeleri YSK'ce Resmi Gazete' de yayımlanacak ve itirazlar başlayacak. 27 Mayıs tarihine gelindiğinde geçici aday listelerine itirazlar saat 15.00'te sona erecek ve itirazlar karara bağlandıktan sonra 30 Mayıs Çarşamba günü YSK milletvekili kesin aday listelerini ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete' ye gönderecek.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535