• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 13 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Bakan Tunç Övgüyle Söz Etti

Adalet Bakanlığı'na atanan Yılmaz Tunç, görevi Bekir Bozdağ’dan devraldı. Bakan Tunç, eski Bkan Bozdağ'dan övgüyle söz etti.
Bakan Tunç Övgüyle Söz Etti

Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Adalet Bakanlığı görevine getirilen Yılmaz Tunç, “Türkiye’de hukuk devletinin tahkiminde, vesayetçi anlayışın tarihe gömülmesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın en önemli yol arkadaşlarından biri Sayın Bekir Bozdağ oldu. Adalet Bakanlığı gibi çok önemli bir görevi kendilerinden devralmaktan büyük bir onur duyuyorum” dedi.

Adalet Bakanlığı görevini devreden Bekir Bozdağ da “Görev süremiz içerisinde ülkemize ve milletimize adalet ve hukuk alanında Sayın Cumhurbaşkanımızın politikalarını uygulamak ülkemizin her alanda gelişmesine sağlanan katkılar olduğu gibi adalet alanında da gerekli ilerlemeleri sağlamak için büyük bir gayretle çalıştık. Yaptıklarımız kayıttadır, ortadadır.” diye konuştu.

BUGÜN NÖBET DEĞİŞİMİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Adalet alanında önemli reformlar yapıldığını vurgulayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bu bir nöbet değişimi, bugün bu nöbet değişimini gerçekleştiriyoruz. Öncelikle yeni kabinemizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, tüm bakanlarımıza başarılar diliyorum. Bu onurlu görevi takdir ve tensipleriyle tarafımıza tevdii eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Seçim süreci boyunca bizleri destekleyen, Türkiye Yüzyılını başlatan aziz milletimize de çok teşekkür ediyorum. 21 yıldan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yönetim ve siyaset anlayışımızın temelinde hep adalet vardı, adaletin temelinde de insan vardır. Bu anlayışla ülkemizde demokrasinin güçlenmesi, hukuk devletinin tahkimi yolunda çok önemli reformlara imza attık. Temel kanunlarımızın yenilenmesinden, adalet teşkilatımızın fiziki ve teknik alt yapısının kapasitesinin güçlendirilmesine varıncaya kadar, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılmasından, vesayetçi anlayışın ortadan kaldırılmasına kadar sessiz devrim sayılacak icraatlara 21 yıl boyunca imza attık.” diye konuştu.

ANAYASAMIZIN VESAYETÇİ ANLAYIŞTAN ARINDIRILMASI YOLUNDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLERİNİ HAYATA GEÇİRDİK

Yargının tarafsız ve bağımsızlığının güçlendirilmesi, hak arama yollarının arttırılması için çalışmaya devam edileceğini belirten Bakan Tunç sözlerine şöyle devam etti:

“Yargının tarafsızlığının ve bağımsızlığının güçlendirilmesi, hak arama yollarının artırılması için çok sayıda yargı reformu strateji belgesi ve insan hakları eylem planlarında ortaya konulan hedefler doğrultusunda çok önemli mevzuat değişiklikleri ve uygulamaları milletimiz için hayata geçirdik. Anayasamızın vesayetçi anlayıştan arındırılması yolunda önemli Anayasa değişikliklerini hayata geçirmiştik. Şimdi inşallah 28. dönem parlamentomuzda bir yeni Anayasa, demokratik, sivil anayasa ile ilgili olarak da bir uzlaşmanın sağlanması en büyük temennimiz olacaktır.   Tüm bu reform süreçlerinde görevi onurla devraldığım değerli bakanım Sayın Bekir Bozdağ çok önemli roller üstlendi ve bugün Türkiye’de hukuk devletinin tahkiminde, vesayetçi anlayışın tarihe gömülmesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın en önemli yol arkadaşlarından biri Sayın Bekir Bozdağ oldu. Kendileri ile parlamentoda birlikte çalışırken grup başkanvekiliyken ben de grup yönetim üyesi olarak birlikte çalışma fırsatımız oldu. Sonrasında Adalet Bakanı olduğunda da, Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili olarak çok uyumlu bir çalışma sergiledik. Tüm bu süreçlerde kendileri ile uyumlu çalışmanın bahtiyarlığını yaşadığımı öncelikle belirtmek istiyorum.”

ADALET BAKANLIĞI GİBİ ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREVİ KENDİLERİNDEN DEVRALMAKTAN BÜYÜK BİR ONUR DUYUYORUM

Bakanlık görevini Bozdağ’dan teslim almaktan onur duyduğunu ifade eden Tunç, “Bugün de Adalet Bakanlığı gibi çok önemli bir görevi kendilerinden devralmaktan büyük bir onur duyuyorum. Adalete güvenin tesisi, herkesin insan haklarından yararlanması için Sayın Bekir Bozdağ Bakanımız ve önceki dönem bakanlarımızın başlatıp devam ettirdiği hizmetleri kesintisiz sürdürmenin gayreti içerisinde olacağımızı belirtmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Türkiye Yüzyılı hedeflerinde çok önemli adaletle ilgili, yargı ile ilgili önemli vaatler var. Milletimize seçimlere giderken Türkiye Yüzyılı belgesi ile ve seçim beyannamemizde bunları paylaşmıştır ve milletimize verdiğimiz yargı ile ilgili sözler var. İnşallah bu vaatlerimizi yerine getirmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın politikalarını, milletimizle paylaştığı o politikaları hayata geçirmenin gayreti içerisinde olacağız. Bunu yaparken elbette ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile daha da güçlenen parlamentomuzla, siyasi partilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, üniversitelerimizle, barolarımızla sürekli istişare içerisinde olacağız” dedi.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bakan Tunç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını koruyarak, yargı teşkilatımızın her bir ferdi ile vatandaşlarımızın adalet hizmetlerinden en etkin bir şekilde yararlanması için çok çalışacağız.  Bu duygu ve düşüncelerle yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum. Bir kez daha bu onurlu görevi şahsıma tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bayrağı devraldığım Sayın Bakanımıza, ülkemiz için gerçekleştirdiği büyük hizmetler için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da tecrübelerinden her zaman istifade etmek istediğimi belirtmek istiyorum. Parlamentoda ki çalışmalarında Sayın Bakanımıza kolaylıklar diliyorum, kendilerine sağlık ve afiyetler diliyorum.  Bugün bu devir teslim töreninde bizleri yalnız bırakmayan çok değerli milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımız, bakanlarımız ve çok kıymetli hemşerilerime, Bartın’dan gelen çok sayıda hemşerimiz var ve adalet teşkilatımızın, Adalet Bakanlığımızın çok kıymetli bürokratlarına, genel müdürlerine, çalışanlarına huzurlarınız da ve basın mensuplarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Türkiye Yüzyılı bütün milletimize hayırlı olsun.”

YAPTIKLARIMIZ KAYITTADIR, ORTADADIR. MİLLETİMİZİN, DEVLETİMİZİN ŞAHİTLİĞİNDEDİR

Adalet Bakanlığı görevini devreden Bekir Bozdağ ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sundu. Görev süresi içerisinde ülkemizin her alanda gelişmesine sağlanan katkılar olduğu gibi adalet alanında da gerekli ilerlemeleri sağlamak için büyük bir gayretle çalıştıklarını belirterek, “Yaptıklarımız kayıttadır, ortadadır. Milletimizin, devletimizin şahitliğindedir. Bu şahitlikler eşliğinde bugün görevi değerli arkadaşım Yılmaz Tunç Beyefendiye gerçekten gönül rahatlığıyla, gönül huzuruyla, arkama bakmadan gidebileceğim, çok değerli bir dostuma, kardeşime emanet ediyorum.” diye konuştu.

Adalet Bakanı görevine getirilen Yılmaz Tunç’un bayrağı daha ileriye götüreceğini söyleyen Bozdağ, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 2022 yılı içerisinde şahsıma tevdii edilen Adalet Bakanlığı görevini, alnımın akıyla büyük bir onur ve gururla çok değerli kardeşim Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç beye devretmek üzere bir araya geldik.  Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza bu önemli vazifeyi şahsıma tevdi ettiği için şahsım ve ailem adına şükranlarımı arz ediyorum. Görev süremiz içerisinde ülkemize ve milletimize adalet ve hukuk alanında Sayın Cumhurbaşkanımızın politikalarını uygulamak ülkemizin her alanda gelişmesine sağlanan katkılar olduğu gibi adalet alanında da gerekli ilerlemeleri sağlamak için büyük bir gayretle çalıştık. Yılmaz Tunç Bey, Meclisimizde ortaya koyduğu başarıyla, Partimiz içinde ortaya koyduğu başarıyla, bugüne kadar Adalet Komisyonu’nda üye olarak, başkan olarak, meclisimizde grup başkan vekili olarak verdiği hizmetlerle zaten adalet politikalarının görünmez yardımcılarındandı. Bugüne kadar biz adeta biz adeta Bakan - Bakan Yardımcısı ilişkisi içerisinde bir hukukla çalıştık, o yüzden bakanlıkta olup bitenlere vakıftır, haberdardır, mutfağa sahiptir ve önümüzdeki politikaları etkin bir şekilde uygulayacaktır. O yüzden kendisini gönülden tebrik ediyorum. Bizden aldığı bayrağı daha ileriye götüreceğine yürükten inanıyorum. Hem kendisinin duacısı olacağız, hem de yardımcısı olacağız. Rabbim mahcup etmesin, yolu ve bahtı açık olsun diyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535