• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 27 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 23 °C
  • Zonguldak 21 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Bartın Irmağı Türkiye’nin Venedik’i olacak’

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz tarafından Bartın Irmağı Proje alanı inceleme gezisi düzenlendi.
‘Bartın Irmağı Türkiye’nin Venedik’i olacak’

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz tarafından Bartın Irmağı Proje alanı inceleme gezisi düzenlendi. Tekne ile Bartın Irmağında incelemelerde bulunan Başkan Adayı Aldatmaz’a AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı eşlik etti. Irmakla ilgili projesinin önemine değinen Aldatmaz, Bartın Irmağının Türkiye’nin Venedik’i olacağının sözünü verdi.

Bartın’a yakışır bir hale getirmek çalışacağız

Aldatmaz; “Bartın Irmağı’nda bir gezi yaparak, ırmağımızın güzelliklerini ve çevresindeki kirliliği sizlere göstermek istedik. Bartın Irmağı Bartın’ın önemli bir değeridir. 14 kilometre boyunca üzerinde ulaşım sağlanabilen Türkiye’deki tek ırmak Bartın Irmağı’dır. Amacımız Irmağımızı Bartın turizmine ve insanımıza kazandırmaktır. Bundan sonraki bütün projelerimizin ana teması Bartın Irmağı’dır" dedi.

Bartın ırmağına sahip çıkmamız gerekiyor

Bartın Irmağının Bartın'a yakışır bir hale getireleceğini söylyen Aldatmaz; "Bugün bir ilkokula gittik sınıfta öğrencilere Bartın’ın en büyük sorunu nedir diye sorduğumda ilkokul öğrencilerinin verdiği cevap Bartın Irmağı oldu. Bartın ırmağına sahip çıkmamız gerekiyor. Bundan sonraki süreçte de inşallah AK Parti İl Başkanımız ve Milletvekilimizle birlikte Belediye Başkanlığı da bana nasip olursam hep beraber daha Bartın Irmağı’nı daha ekonomik, Bartın’a yakışır bir hale getirmek çalışacağız” dedi.

Halkımızın desteğini istiyoruz

Aldatmaz’ın konuşmasının akabinde değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı: “Milletvekilimiz 12 yıldır Bartın’ımızın gururudur. Ankara’da bizi en iyi şekilde temsil etmektedir. Bartın’da 6,5 milyarlık yatırımın tamamlanmasını ve 6,5 milyarlık yatırımın da gelmesini sağladı. O nedenle kendisine çok teşekkür ediyoruz. 31 Mart’ta da inşallah Yusuf Aldatmaz’la Bartın Belediyesi’ni devraldığımızda ilimizin sorunları çözüme kavuşacaktır. Biz Bartın’ı kuzeyin yıldızı ve marka kent yapmak için yola çıktık. Bartın halkından da 31 Mart günü desteklerini bekliyoruz. Bartın’ımızın geleceği inşallah aydınlık olacak. Cumhurbaşkanımız Bartın’a geldiğinde ‘Belediyeleri alın gelin. Ondan sonra projelerin icraatına geçelim’ dedi. Biz de bunun için halkımızın desteğini istiyoruz” diye konuştu.

dsc00751-001.jpg

Bartın’ın isminin PKK ile anılmasını asla kabul etmiyoruz

Bankoğlu’nun sözlerini de değerlendiren Kalaycı, “Bir Bartınlı olarak gerçekten çok üzüldüm. Bizim Bartın’da CHP’li kardeşlerimizin hiçbirinin PKK’lıların oylarına asla ve asla talip olmayacağını biliyoruz. Onların da bu konuda tepkilerini milletvekillerine iletmelerini istiyorum. Çünkü Bartın’ın isminin PKK ile anılmasını asla kabul etmiyoruz. Biz PKK’lıların oylarıyla iktdara geleceksek o iktidarı da istemiyoruz” dedi.

Hükümet-belediye işbirliğiyle olacak işler

Son olarak değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, şu ifadeleri kullandı; “Bartın Irmağı, Bartın’a ismini veren bir değerimizdir. Türkiye’de denizden karaya doğru 14 kilometre boyunca taşımacılık yapılabilen tek doğal ırmak Bartın Irmağı’dır. Dolayısıyla Bartın Irmağı bizim ilimizi Batı Karadeniz’in, Karadeniz’in hatta Türkiye’nin turizm yıldızı yapacak bir potansiyele sahip. Onun için Bartın Irmağı’nın ıslahı, rekreasyonu, turizme kazandırılmasıyla ilgili çalışmamızı Yusuf Bey, Belediye Başkanı olduğunda el birliğiyle yapacağız. Çünkü bunlar hükümet-belediye işbirliğiyle olacak işler, 18 uygulamaları var, kamulaştırmalar var. Tüm bunlar sadece Devlet Su İşleri’nin yatırım programlarına alarak tek başına alacağı ve çözeceği işler değil. Dolayısıyla belediye-hükümet, belediye-milletvekili uyumunu sağladığımızda Bartın Irmağını turizme kazandırabiliriz ve Bartın’ımızın değeri de kat kat artar.

dsc00748.jpg

Bartın Irmağı gibi bir değerimiz var

Deniz turizmimiz var, 56 kilometrelik sahil şeridimiz, Amasra’mız var, Küre Dağları Milli Parkı’mız var, tarihi evlerimiz var, tarih var, doğa var, kültür var bir de Bartın Irmağı gibi bir değerimiz var. Bartın Belediyesi’ni de alıp Bartın’ı da AK Belediyecilikle tanıştırdıktan sonra inşallah Bartın’ımıza kazandıracağımız en önemli eserlerden bir tanesi Bartın Irmağı’dır. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bartın Irmağımız kirlenmesin diye atık su arıtma tesislerini yaptık. Ulus’taki arıtma tesisi için proje çalışmaları bitti ve yapım ihalesini gerçekleştiriyoruz. Tüm arıtma tesislerini yaptıktan sonra burası tertemiz akacak. Belediyenin yapması gereken başka şeyler de var. Bu atık su arıtma tesislerine, kanalizasyon bağlantılarını sağlaması lazım. Bu noktada da büyük eksikliklerin olduğunu görüyoruz. Gördüğünüz gibi bir tekneyle, Belediyeye İŞKUR dolayısıyla verdiğimiz Toplum Yararına Çalışma işçileriyle çöpleri bile alamayan bir Belediyemiz var. Bartın en iyisine, daha güzeline layık. Onun için 31 Mart Bartın için tarihi bir öneme sahip, yeni bir dönemi inşallah sizlerle birlikte paylaşacağız.”

54518121_329631104351159_2225352002076934144_n-002.jpgdsc00777.jpgimg_7888.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535