• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bartın’a demiryolu müjdesi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak'ta vatandaşlara seslendi.
Bartın’a demiryolu müjdesi


AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak'ta vatandaşlara seslendi. Miting programına AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti Bartın Milletvekili Adayları Yılmaz Tunç ve Yaşar Arslan katılım sağladı. Zonguldak'a yapılan yatırımları tek tek sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın ilini yakından ilgilendiren birçok projeye de değindi. AK Parti Proje Tanıtım Ofisi tarafından 2016 yılında paylaşılan Adapazarı-Bartın Demiryolu Projesinin hayata geçirileceğinin müjdesini veren Erdoğan, demir yolu bağlantısının Bartın Limanı’na ulaştırılacağını ifade etti.

281 kilometre hesap edildi

Adapazarı-Bartın Demiryolu Projesi ile Adapazarı-Karasu hattı boyunca toplam 4 milyon 519 bin 632 metreküp, Karasu- Kocaali- Akçakoca-Ereğli -Bartın arasında da 94 milyon 157 bin 860 metreküp toprak malzeme kazısının yapılacağı ifade edilmiş ve Adapazarı-Karasu arasının Karasu İstasyonuna kadar ki mesafesinin 63 kilometre olarak projelendirildiği, Karasu-Kocaali-Akçakoca-Alaplı-Ereğli- Bartın arasının da 281 kilometre olarak hesap edildiği belirtilmişti. Proje içinde Kocaali'den sonra Bartın'a kadar olan mesafede Akçakoca, Alaplı, Durak 1, Durak 2, Çaycuma, Durak 3 ve Bartın İstasyonu olmak üzere sekiz istasyon daha belirlenmişti.

Bartın’da da viyadük yapılacaktı

Adapazarı-Karasu Demiryolu projesinin tamamında Sakarya-1, Sakarya-2, Karasu, Büyük Melen, Çayağzı, Kocamandere, Soğukkovan, Alaplı Çayı, Yazıcılar Çayı, Filyos Çayı üzerinde viyadüklerin inşa edileceği açıklanmıştı. Projenin devamında Gülüç-1, Gülüç-2, Gülüç-3, Bartın Çayı-1, Gemiler Yanı, Bartın Çayı-2 ve Bartın Çayı-3 isimli viyadüklerin yanı sıra Kocamandere-Filyos Çayı viyadükleri arasında toplam dört ve Bartın Çayı-3 Viyadüğü sonrasında Bartın-Amasra arasında bir tünel bulunuyordu. Batı Karadeniz Bölgesini ve Bartın'ı da yakından ilgilendiren bu projeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden gündeme getirdi.

Tüm Karadeniz’in ana ihracat merkezi olacak

Bartınlılara da müjdeler sıralayan Erdoğan; “Adapazarı-Bartın Demiryolu projesini hayata geçireceğiz. Karasu, Akçakoca, Ereğli ve Bartın Limanlarına demiryolu bağlantılarını gerçekleştireceğiz. Bartın-Amasra-Kurucasile-Cide Yolunu 3 yılda tamamlayacağız. Türkiye’nin 3. büyük limanı olacak Filyos Limanı projesiyle, Batı Karadeniz’de Kuzey-Güney aksında kombine taşımacılık hizmeti verilecek bir tesise kavuşuyoruz. Proje, başta Zonguldak, Karabük ve Bartın olmak üzere tüm Karadeniz’in ana ihracat merkezi olacak” dedi.

İlimizle ilgili birçok müjdeyi verdi

Milletvekili Adaylarımız Sayın Yılmaz Tunç ve Sayın Yaşar Arslan ile birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Madenci Anıtı Meydanı'nda gerçekleştirdiği Zonguldak mitingine katılım sağladık. Sayın Cumhurbaşkanımız ilimizle ilgili birçok müjdeyi verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Adapazarı-Bartın Demiryolu projesinin hayata geçirileceğini ifade etti. Bartın-Amasra-Kurucasile-Cide Yoluna da değinen Sayın Cumhurbaşkanımız bu yolun 3 yılda tamamlayacağının müjdesini verdi. Mitingde birçok önemli konuya değinen Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Yeni dönemde hiç kimsenin aramıza girmesine izin vermeyeceğiz. Omuz omuza vererek, Türkiye'yi hep birlikte hedefleriyle buluşturacağız. 24 Haziran'da güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için Cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Parti'yi desteklemeye var mıyız? Rabbim sizi nazarlardan korusun. Rabbim, ülkemiz, milletimiz için, canlarını dişine takarak çalışan madencilerimizi korusun. Rabbim güneşin, sıcağın altında hasat toplayan çiftçilerimizi korusun. Rabbim evlatlarına helal rızık götürmenin peşindeki esnaf kardeşlerimizi korusun. Rabbim ülkemizin güvenliği için eli tetikte, gözü ufukta nöbet tutan askerlerimizi, polislerimizi korusun. Rabbim 80 milyon vatandaşımızın tamamını korusun. Rabbim Türkiye'yi ve Türk milletini korusun.

Biz şehitlerini baş tacı eden bir milletiz

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan kardeşlerimiz başta olmak üzere ülkemizin bekası için canlarını feda eden tüm yiğitlere Yüce Mevla’dan rahmet diliyorum. Biz şehitleriyle yaşayan, şehitlerini baş tacı eden bir milletiz. Biz şehitlerinin ölmediğine inanan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Biz, peygamberlikten sonra en yüce makamı şehitlik olarak gören bir inancın mensuplarıyız. Allah bize de ebedi alemde onlarla haşır neşir olmayı nasip etsin. İstiklal marşı böyle yazıldı. Öyle af edersiniz, Edirne'deki teröristi ziyaret etmek suretiyle milletin karşısına cumhurbaşkanı adayı olarak çıkanlardan olmadık, olmayacağız. Bay Muharrem ziyarete oradan başlıyor, türbe ziyaret ediyor. Vah zavallı vah. Sen Edirne'deki bu teröristi ziyaret edeceğine gel milletten helallik al. Oradan icazet almanın bir anlamı yok, sana bir şey de kazandırmaz. Sen zaten Bay Kemal'den icazeti zor aldın, bir de oraya gidiyorsun. Ne işin var orada, millete gel, millete. Biz asla şehitlerimize mahcup olacak bir şey yapmadık. Şehitlerimizin emanetlerine gözümüz gibi bakarak, her türlü ihtiyaçlarını görmenin, gidermenin gayreti içinde olduk.

Milletim 24 Haziran'da zaten haddini bildirecek

Sadece Afrin operasyonlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 497, Kuzey Irak'ta 446, yurt içinde 443 bu son aylarda. Peki Sayın İnce, bütün bu operasyonların başındaki bizim kahraman komutanımıza, İsmail Metin Komutanımıza 'senin apoletlerini sökeceğim' diyor. Benim bu milletim bir defa senin gibi haddini bilmez birisine 24 Haziran'da zaten haddini bildirecek. Görüyorsunuz değil mi Türkiye'de kimler cumhurbaşkanı adayı oluyor. Şu CHP'ye bak, kimi aday yapmış. Zaten bu kendi Genel Başkanı'na ne diyor? 'Bir girdin seçilmedin, iki girdin seçilmedin, üç girdin seçilmedin, dört girdin seçilmedin, beş girdin, altı girdin seçilmedin, seçilmedin, seçilmedin...' diyor mu? Fakat Bay Kemal de herhalde ondan kurtulmak için onu buraya sürdü. Şimdi ben de diyorum ki sevgili milletim, gelin bunların topundan kurtulmak için 24 Haziran'da bunlara bir ders verelim.

Gerekeni yaparız

Bir zamanlar olduğu gibi artık terörün kapımıza dayanmasını beklemiyoruz, terör bize gelmeden biz onun kaynağına gidiyoruz. Ne demiştim? 'İnlerine gireceğiz, inlerine'. Girdik mi inlerine? Şimdi onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Milletimin huzurunu bozamayacaklar, milletimi bölemeyecekler, ülkemizi bölemeyecekler. İnşallah terör bizi vurmadan, biz onları ininde vuruyoruz. Şu anda Suriye'de, Afrin'de, Cerablus'ta şimdi de Kuzey Irak'ta gerekirse Sincar'a gideceğiz. Sincar'da da gereğini yapacağız. 34 yıldır milletimize musallat edinen bu yılanın kafasını adım adım kopartıyoruz. Kendilerini güvende hissettikleri ne kadar dağ, taş, tepe, şehir, kamp varsa hepsini de onların başına geçireceğiz. Afrin'den sonra diğer terör bataklıklarını da kurutmak için gereken adımları atmaya başladık. 34 yıldır bu milletin evlatlarını katletmenin bedelini, elebaşıları başta olmak üzere, tüm teröristlere ödeteceğiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanları yerde kalmayacak.

Senin haddine mi?

Türkiye'nin, terörü ininde vurmasından en az teröristler kadar, içimizden bazıları da rahatsız oluyor. Devletin yurt içinde ve yurt dışında FETÖ'ye göz açtırmamasından, en az FETÖ'cüler kadar onların siyasetteki piyonları da şikâyet ediyor. Bizim FETÖ'cüleri paketleyip yargıya teslim etmemizden en az o alçaklar kadar buradaki uzantılarının da ödü kopuyor. Kimi zaman bu hazımsızlıklarını alenen ifşa ediyorlar. Kimi zaman da FETÖ ve PKK ile ön safta mücadele eden isimlere saldırarak, örtülü bir operasyon sürdürüyorlar. Muhalefetin adayının yaptıkları işte bunun en açık örneğidir. Dikkat edin, birkaç gündür muhalefetin adayı çıkmış, az önce söyledim, bu paşamıza hakaret ediyor. Kim bu paşamız? Kendisiyle Malatya'da Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu'nun organize ettiği bir iftarda beraber büyükçe bir masada oturduk. 'Benim masama nasıl otururmuş, benim konuşmamı nasıl alkışlarmış?' Ya senin haddine mi?” Yoğun katılımla gerçekleşen miting programında ilimizi yakından ilgilendiren konulara değinen Sayın Cumhurbaşkanımız önmeli sözler verdi” dedi. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535