• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Başbakan Yıldırım, muhtarlara vaatte bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Bartın 6. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmasında ülke gündemini de değerlendirerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtarlara yönelik açıkladığı vaatlerini eleştirdi.
Başbakan Yıldırım, muhtarlara vaatte bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Bartın 6. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmasında ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Bütçe, Kudüs, Suriye konuları ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Konuşmasında Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtarlara yönelik açıkladığı vaatlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun saydığı vaatlerin Ak Parti hükümeti tarafından gerçekleştirildiğini Söyleyen Başbakan Yıldırım,  ‘Olup bitenden haberin yok. Muhtarlara ait özel bir kanun olduğundan da haberin yok. AK Parti hükümeti muhtarlarımıza yönelik önemli çalışmalar yapıldı. Önce mevcudu öğren’ diyerek seslendi.

Her şeye bir kulp takanlar yine boş durmadı

Yıldırım; “Meclis’e AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar hiçbir iktidara nasip olmayan 16'ncı bütçesini yaptık. 16 sene demektir. Türkiye’de 94 yıllık Cumhuriyet tarihinde bu kadar üst üste memlekete hizmet eden başka hiçbir iktidar olmadı. Sadece bize nasip oldu. Milletin iktidarına, AK Parti’ye, sizin partinize nasip oldu. “Bu bütçede büyüme var kalkınma var” Bütçemiz kabul edildi. Bu bütçe ülkemize, milletimize hayırlı olsun. 2018 bütçesinde ne var. Çok şey konuşuldu. Eleştirenler, beğenmeyenler. Her şeye bir kulp takanlar burada da boş durmadı. Ama 2018 bütçesinde ne var diye sorarsanız. Büyüme var, kalkınma var. Refahın artması var. İş var, aş var, aydınlık Türkiye’nin açılan kapıları var” dedi.

AK Parti’nin bileğini bükemedi

Milletin emanetine sahip çıktıklarını söyleyen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı; “AK Parti ailesi olarak 15 yıl boyunca milletin bize verdiği emanete sahip çıktık. Sayısız fırtınayı, kasırgayı, vesayeti ve darbe girişimlerini milletle birlikte, birlik ve dayanışma halinde bertaraf ettik. Bütün hain saldırılara rağmen ülkemizde güveni ve siyasi istikrarın bozulmasına izin vermedik. Demokrasiden, hukuk devletinden asla taviz vermedik. Vatandaşlarımızın huzuru, refahı ve esenliği en öncelikli hedeflerimiz arasında yer aldı. Hamdolsun. Sizlerin, milletimizin duası ve desteğiyle hiçbir kimse bugüne kadar milletin iktidarı AK Parti’nin bileğini bükemedi. İnşallah bundan sonra da aynısı olacak.”dedi. “Türk ekonomisi güven ve istikrar ortamında büyümeye devam ediyor” Türkiye ekonomisinin güven ve istikrar ortamında büyümeye devam ettiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün Türk ekonomisi güven ve istikrar ortamında büyümeye devam ediyor.

Yüzde 11.1 büyüme gerçekleştirdik

Bu yılın ilk 9'uncu ayında son 3'üncü çeyreğinde yüzde 11.1 büyüme gerçekleştirdik. Bu Türkiye’nin iyi yolda olduğunun en açık göstergesidir. Dünyada en fazla büyüme sağlayan ülkeler Çin ve Hindistan. Ancak Türkiye 3'üncü çeyrekte bu ülkeleri de solladı. Açık ara öne geçti. Listenin başına oturdu. Türkiye’ye yakışan da budur. Bu millete yakışan da budur. Ülkemizde darbe vurmak isteyenler bir kez daha hüsrana uğradılar. Bu başarı sizin başarınızdır. Bu başarı milletin başarısıdır. Bu başarı büyüyen, kalkınan Türkiye’nin başarısıdır. Bu destan sizin eserinizdir. Sağ olun, var olun Allah sizden razı olsun. Biliyorsunuz Amerikan Başkanı bir gün çıktı böyle de böbürlenerek imzasını da göstererek bir kağıda imza attı. Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapacakmış. Ben yaptım demekle olmuyor. O gün dedik ki yanlış hesap Kudüs’ten döner dedik. Kudüs sahipsiz değil dedik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanı. Hem bütün üye ülkelerin devlet başkanlarına, hükumet başkanlarına haber saldı. ‘Acil olağan üstü toplanıyoruz, İstanbul’a buyurun’ dedi. Allah’a şükür bütün devlet başkanları, hükumet başkanları, bakanlar bir araya gelindi. Bu tek taraflı BM kararlarına karşı uluslararası hukuka karşı, tek taraflı bu kibirli karara karşı gür bir sesle ‘Biz bu kararı tanımıyoruz. Kudüs Filistin’in başkentidir’ diye yeni bir karar aldı.

Amerika gözdağı vermeye çalıştı

Daha sonra işi burada bırakmadık. Meseleyi BM’ye götürdük. Diğer İslam ülkeleriyle beraber. Önce Güvenlik konseyine. 14 üyesi Amerika’ya karşı bu kararı kınayan, tanımayan oy verdi. Sadece Amerika, tek başına kararın arkasında kaldı. Buradan da sonuç çıkmayınca bu sefer doğrudan genel kurula bir karar getirildi. Bu karar Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın aldığı kararı tanımayan bir karar tasarısıydı. Bu karar gelir gelmez Amerika Başkanı bütün ülkeleri arayarak, aramakla kalmayıp tehdit ederek bu karara karşı oy kullanırsanız sizlere para vermeyeceğiz, destek olmayacağız, şöyle yapacağız, böyle yapacağız, Amerika biz büyük ülkeyiz, karışmam ha diye gözdağı vermeye çalıştı. Ama bir şeyi hesap edemedi. Hesap edemediği şey siz ne kadar büyük olursanız olun dünyada her ülke bayrağı olan, toprağı olan, egemenliği olan her ülke kendi kararını kendi verir. Kendi kaderini kendi belirler. İşte yapılan oylamada dünyanın birden büyük olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Hamdolsun. Bu noktaya gelinmesinde, bölgedeki sorunun çözülmesinde, mazlumların, mağdurların meselesine sahip çıkılmasında Türkiye var. Recep Tayyip Erdoğan var.

Çok önemli düzenlemeler yaptık

Bugün Kılıçdaroğlu'na baktım. İzmit’te muhtarlarla toplantı yapıyor. Muhtarlara diyor ki merak ettim ne anlatacak diye. Erinmedim dinledim. Muhtarlar diyor size diyor 5 tane müjdem var. Millet can kulağıyla dinliyor. Size diyor sadece size ait Muhtarlar Kanunu çıkartacağım. Ya Türkiye Cumhuriyeti kuruluşu tarihinden daha eski müessese, bunların kanunu yok mu dedim. Gariban daha muhtarlara ait özel bir kanun olduğundan haberi yok. 1444 Şehir ve Kasabaların, Mahalle, Muhtar ve İhtiyar Heyetlerine Dair Kanun. Yetmemiş buna 1977’de muhtar ödenek ve sosyal güvenlik kanunu diye ilave bir kanun daha yapılmış. Sonra baktım muhtarların ne derdi varmış ve ne yapılmış, bugüne kadar muhtarlara yönelik çok önemli düzenlemeleri AK Parti hükümeti yaptı.

Talepleri bilgisayar ortamında da kabul ediyoruz

Neler yaptık, muhtarların taleplerini artık bilgisayar ortamında kabul ediyoruz. Bunun için İçişleri Bakanlığında özel bir daire kuruldu. Muhtarlar Dairesi, talepleri oraya yazıyorsunuz. Takip ediliyor. Size geri dönüş yapılıyor. Muhtarların valiliklerde vali yardımcısı, büyük şehirlerde genel sekreter yardımcısı, diğer belediyelerde de bir başkan yardımcısı muhtarlardan sorumlu olarak görev yapıyor. Kılıçdaroğlu diyor ki biz iktidar olursak belediyelerden muhtarların işiyle ilgili görevlendirme yapacağız. Kanunu da var bu ihtiyaçların hepsi düşünülmüş Kılıçdaroğlu. 19 Ekim’i Muhtarlar Günü ilan ettik. Resmi Gazete’de bu yayınlandı. Ve bununla ilgili mevzuat yapıldı, yayınlandı ve bugün resmen muhtarlar günü olarak kutlanıyor. 2002’de muhtarlar 97 lira para alıyordu. Şimdi bin 503 lira para alıyorlar. Bütün muhtarlara maaş bağlandı. 50 bin muhtar istisnasız bu parayı alıyor. Bir de buna sigorta emeklilik primlerini de devlet yatırıyor. Helali hoş olsun. Muhtarlar daha fazlasını hak ediyor.

Önce mevcudu öğrensin

Bu CHP ve bu Kılıçdaroğlu bunu söylüyor da muhtarların bu haklarını verirken, bu getirdiğimiz karara red oyu vermişler. Kanun görüşülüyor maaşlar artacak, primlerini devlet verecek. Ana muhalefet partisi ben yokum diyor. Ondan sonra da muhtarlara da kanun çıkartacağım diye konuşuyor. Önce mevcudu öğren kardeşim. Muhtarlara bugüne kadar yapılanları görüşülürken hadi o maddede gelip önerge veriyorsun Türkiye’nin imkanlarını da bilmeden etmeden o önerge kabul edilmiyor, kanun oylanıyor red veriyorsun. Böylece de muhtarları düşünüyorum diyor. Buna kimi inandırıyorsun. Memleketimizde ülkemizde bakın Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar bakın. Bu ülkenin hizmet gördüğü yıllar güçlü iktidarların olduğu yıllardır. Sağ iktidarların olduğu yıllardır.

Bartın yeni bir tarih yazmaya var mısınız?

Çok partili hayata bakın. 1950-1960 arası Türkiye’nin destan yazdığı yıllardır. Adnan Menderes’in iktidarı dönemidir. Sonrasında zayıf iktidarlarla Türkiye kazanımını kaybetmiştir. 80’li yıllar Özal’ın iktidar yılları, Türkiye’nin sıçrama yaptığı yıllardır. 90’lı yıllarda tekrar Türkiye kazanımını kaybetmiş. 2000’li yıllarda hamdolsun AK Parti tek başına iş başına geldi. Türkiye kazanmaya devam ediyor. Millet kazanmaya devam ediyor. 2016-2017 referandumuyla beraber artık Türkiye’de bundan sonra tek başına iktidar, sürekli istikrar dönemi başlıyor. Ne zaman 2019. İşte bu kongremizi yapıyoruz. Diğer illerimizde de kongremizi yapıyoruz. Mart ayı sonuna kadar kongrelerimiz bitecek. 2018 içerisinde büyük kongremizi yapacağız. Ondan sonra 2019, durmak yok yola devam. 2019’da Bartın yeni bir tarih yazmaya var mısınız?"

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535