• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bozdağ, Siyaset Akademisi öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, 2019 için yeni anayasa mesajı verdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Siyaset Akademisi açılış programı için Bartın'a geldi.
Bozdağ, Siyaset Akademisi öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, 2019 için yeni anayasa mesajı verdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti ARGE Başkanlığı tarafından Bartın Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Siyaset Akademisinin açılış programına katıldı. Ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bozdağ, 18.Dönem Siyaset Akademisi öğrencilerine de tavsiyelerde bulundu. 2019 yılında yeni bir dönemin başladığını belirten Bozdağ, bu dönemde de yeni sivil bir anayasanın yapılacağının müjdesini verdi.

Her zamankinden daha fazla çalışmamız gerekiyor

Bozdağ; “Bartın AK Parti 18. Dönem Siyaset Akademisi’nin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Siyaset Akademisinin değerli öğrencilerine siyasetle ilgili bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.  Bu tavsiyelerimden ilki çok çalışın, sürekli çalışın ve planlı çalışın olacaktır. İkinci tavsiyem başkalarının etkileri üzerinden kendinize makam ve mevki arayışı içerisine hiç girmeyin.  Üçüncü tavsiyem gaza gelmeyin. Dördüncü tavsiyem ayıplarını insanların yüzüne vurmayın. Beşinci tavsiyem lafın peşine düşmeyin. Altıncı tavsiyem insanların güvenini kaybetmeyin Yedinci tavsiyem kendinizi hep geliştirin. Sekizinci tavsiyem iyi örnekleri kendinize örnek alın. Dokuzuncu tavsiyem bıkmayın, usanmayın, engellerden kaçmayın, vazgeçmeyin ve asla korkmayın. Türkiye yeni bir yüzyılın eşiğinde. 2019 baz alındığında yeni bir dönem başlayacak. Bu yeni dönemde de sizlere büyük işler düşüyor. 2019 seçimlerinden sonra yeni bir anayasa yapacağız. Yeni dönemde yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyaç var. Bu nedenle AK Parti teşkilatı olarak her zamankinden daha fazla çalışmamız gerekiyor” dedi

img_5027.jpg

Ülkemizin birçok siyasetçi kazanmasına vesile oldu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını İl ARGE Başkanı Evren Ayvaz Can gerçekleştirdi. Can; “AK Parti milletin kalbinden doğan tertemiz niyeti, arzu istek ve iradesi ete kemiğe büründürüp hayata geçirme aracı olarak siyaset kurumuna yepyeni bir hüviyet veren bir partidir. Partimiz ilkeli bir siyaseti kendisine gaye olarak belirlemiş ve bu bilinç ile siyasetin çıtasını yukarılara doğru çıkartmak için her zaman üst düzey bir çaba sarf etmiştir. Bu anlayışla AK Parti sadece siyaset sahasında değil toplumun her alanında milletimizi aydınlatıcı eğitim faaliyetlerini başarıyla hayata geçirmiş ve kültürel zenginliğimizi yeniden hak ettiği değere taşımak için çaba sarf etmiştir. Başardığımız bu eğitim faaliyetleri akabinde AK Partinin temel gayesi, sadece iktidarı elde etmek ve kontrol etmek olmadı. Daha fazlasıyla siyasi alanı genişletmek ve demokrasi ile güçlendirme AK Parti’nin en temel gayesi oldu” dedi.

Oku, düşün ve uygula

Siyaset eğitiminin çok önemli olduğunu belirten Can; “ Eğitim alanında yaptığımız faaliyetlerle AK Parti siyasi bir okul hüviyeti kazanmıştır. Parti içi siyasi bilinçlendirme ve eğitime ayrılan mesai ile ülkemizin birçok siyasetçi kazanmasına vesile olmuştur. AK Parti ana kademeden gençlik kollarına kadar her birimiyle siyasi eğitimin mütemadiyen devam ettiği bir yapılanmaya sahip olmuştur. Siyaset hayatına gençlik kollarında başlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin ve kadınların bu hareketin merkezine gelmesine öncülük etmiştir. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu oku, düşün ve uygula neticelendir vizyonundan ilham alan gençlerimiz ve kadınlarımız AK hareketin karar alma süreçlerinde söz sahibi olarak siyasetin asli unsurları haline gelmişlerdir. Teşkilatımızda yetişen siyasetçilerin partimiz içinde bu kadar güçlü olmasında sahada edinilen tecrübelerin yanında teorik temelli eğitim faaliyetlerinin de çok büyük bir payı vardır” diye konuştu.

29027768_1967248770159524_3352299361248739328_n.jpg

Kesintisiz 17 dönemdir uygulanan ilk ve tek eğitim faaliyeti

Can; “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Siyaset Akademisi 2007 yılı içinde projelendirilmiştir ve 2008 Ocak ayı itibarıyla faaliyete geçirilmiştir. Siyaset Akademisi, katılımcılarının siyaset bilimi, tarih, kültür, dış politika gibi alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirildiği teşkilat aracılığıyla yaygınlaştırılan bir eğitim faaliyetidir. Akademimiz partimizin en temel ilkesi olan toplumla birlikte siyaset yapma anlayışının en güzel özetlerinden bir tanesidir. 18. dönemi gerçekleştireceğimiz siyaset akademisi ülkemizde bir siyasi parti tarafından kesintisiz 17 dönemdir uygulanan ilk ve tek eğitim faaliyetidir. Bu eğitim faaliyeti ile esas olan şey milletimizin geleneğini göreneğini kültürünü irfanını edebiyatını yani bütün bir dünya görüşünü inşa eden bilgiyi eğitimin merkezine almaktadır. Bu bağlamda 18. dönem siyaset akademisi eğitim programı; dış politika, ekonomi, Türk siyasal hayatı ve sosyal medya kullanımı gibi konuları içermektedir” dedi. .

29027774_1967248790159522_6700129443953770496_n.jpgAkademisi eğitim programımız 112 katılımcı ile başlayacak

Eğitim programının hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür eden Can; “Bu dönem ilk defa müfredata toplumsal yapı ve aile kurumu, irfan dersleri ve infak kültürü gibi konular da akademimizin ders programında olacaktır. 1919’dan 2019’a milletin iradesinde aydınlık geleceğe sloganı ile gerçekleştireceğimiz 2018 yılı 18. dönem siyaset akademisi eğitim programımız 112 katılımcı ile eğitim faaliyetlerine başlayacaktır. Bu dönem 18. düzenlenecek olan bu programın bölgemizde uygulanmasında yürütülmesinde ve hazırlığında emeği geçen İl Başkanımız başta olmak üzere AR-GE Başkan Yardımcım Gülten Bacıoğlu’na ve bu program kapsamında yardımlarını esirgemeyen tüm birim başkanlarıma ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

img_5032.jpg

Rabbim bizlere nice Recep Tayyip Erdoğanlar yetiştirmeyi nasip etsin

Can’ın konuşmasının akabinde değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı; “Öncelikle 15 Temmuz kahramanlarından birini bugün burada ağırlamaktan şeref duyuyoruz. ‘Bize bugün burada düşen görev gerekirse burada ölmektir’ diyerek büyük bir cesaret örneği gösterdiniz sizi ve sizin nezdinizde 15 Temmuz ve tüm kahramanlarımızı rahmetle hürmetle minnetle yad ediyorum. Başbakan yardımcımız ve Hükümet Sözcümüz Sayın Bekir Bozdağ ilimize hoş geldiniz. Bizlere şeref verdiniz. Vatanına milletine devletine yürekten sevdalı olan, halka hizmeti Hakka hizmet bilen, kalbinin en derinliklerinde hizmet aşkı olan, yaratılanı yaratandan ötürü seven, Ak siyasete hepiniz hoş geldiniz. Açılışını yapmakta olduğumuz siyaset akademimizin ülkemize ve Bartın’ımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Rabbim bizlere nice Recep Tayyip Erdoğanlar yetiştirmeyi nasip etsin” dedi.

Bir eğitim faaliyettir

Kalaycı; “Yüzyılın liderine yakışır, siyaset yapabilmek için yola çıkan bizleri, muvaffak eylesin. Siyaset akademisi seçmenlerin partiye bağını kuvvetlendirmek siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmak katılımcıların tarih Siyasal tarih ekonomi dış politika gibi alanlarda uzmanlarca bilgilendirildiği Türkiye genelinde teşkilatları aracılığıyla yaygınlaştırılan bir eğitim faaliyettir. Siyaset akademisinin düşünsel anlamda temelinin atılması ve uygulamaya konulması partimizin Kurucu Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla olmuştur. 2008-2017 arası 60.000 kişi başvuruda bulunmuş 25.000 kişi sertifika almıştır” diye konuştu.

Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum

Siyaset Akademisinin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Kalaycı; “Bartın her zaman liderinin izinde yürüyecek ve yolunu ilk günkü heyecanla, aşkla takip edecektir. Bizim sevdamız var bizim aşkımız var bizim bu millete bu memlekete derinden muhabbetimiz var. Şunu hiçbir zaman unutma! Hayatını, vatanına milletine, mazlum ve mağdurları adamış, yeryüzünde haksızlığa ve adaletsizliğe savaş açmış, senin için kefenini giymiş ülkesine çağ atlatmış bir liderin var. Ben bu davanın bir neferi olmaktan şeref duyuyorum ve onur duyuyorum. Sen de bu davanın bir neferisin, onur duy ve şeref duy. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar Siyaset Akademimizin ülkemize Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

img_5040.jpg

Çok büyük destekleri oldu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a Adalet Bakanlığı döneminde Bartın’a kazandırdığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç; “Çok değerli Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ yoğun programları arasında Siyaset Akademisi 18.Dönem Bartın Programının açılışında bizleri onurlandırdı. Bugün Bartın’a teşrif ettiler. Ben huzurlarınızda tüm Bartınlılar adına hoş geldiniz diyorum. Adalet Bakanlığı döneminde Bartın’a önemli hizmetler kazandıran Sayın Bakanımız gerek Amasra Adalet Sarayımız gerekse şu an yapımı tamamlanmak üzere olan Bartın Adalet Sarayı’nın yapımı noktasında çok büyük destekleri oldu. Temel atma töreni için davet ettik. Ancak yoğun devlet işlerinden fırsat bulamamıştı. Bu hizmetler için kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Ne kadar gurur duysak azdır

Tunç; “AK Partimiz 16 yıllık bir parti. Ancak 16yıllık bir parti olarak görmemek lazım. Ak Parti sadece bir siyasi parti olarak tanımlanmaz. AK Parti bir davanın adıdır. Çok önemli kutlu bir yürüyüştür. AK Parti ülkemizi 16 yıl önceki halinden çok daha ileri bir noktaya taşıyan partinin adıdır. Uyguladığı insani ve vicdani dış politikayla da dünya mazlumlarının sesi olan bir liderin başında olduğu partidir. Bu nedenle AK Parti ile bu dava ile ne kadar gurur duysak azdır. Bu yürüyüşün mensupları olarak sizlerle birlikte bu kutlu yürüyüşü çok daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ülkemizin dört bir tarafına hizmet götürmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

img_5053.jpgAk Parti’nin daha da güçlenmesini sağlayacaklar

Siyaset Akademisinin önemine değinen Tunç, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “AK Parti milletimizin vicdanındaki sesidir. AK Parti gençliğe, kadına ve çocuklarımıza önem verir. Geleceğimizi garanti altına almak, ister bu nedenle de Ak Parti’de siyaset yapanların iyi yetişmesi gerekir. AK Parti aynı zamanda bir okuldur. Tüm toplantılar aynı zamanda bir eğitim toplantısı gibi geçer. En güzel örneği de Siyaset akademisidir. Bu akademiye katılan katılımcılar burada elde ettikleri bilgi ve birikimle ak kadrolara destek verecekler. Ak Parti’nin daha da güçlenmesini sağlamış olacaklar. Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ak kadrolar bu ülkeyi hedeflerine ulaştırmak için gece gündüz çalışmaya devam etmektedir. İnşallah çok daha aydınlık günler yakındır.

Önümüze koyulan tuzağı milletimiz bozdu

Ak Parti’nin bu kutlu yürüyüşünü hazmedemeyenler 16 yıllık süreçte çeşitli yollarla sahneye çıktılar. Tuzaklar kurmak isteler. Darbelere giriştiler. 15 Temmuz’da milletimiz kahramanlık destanı yazdı. Önümüze koyulan tuzağı milletimiz bozdu. Ülkemiz inşallah aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerleyecek. Bu yürüyüşte herkese teşekkür ediyoruz. Milletimize layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz. Siyaset Akademimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Katılımcılara başarılar diliyorum. Bu programı düzenleyen emek veren herkese teşekkür ediyorum. Sayın Başbakan Yardımcımıza Bartın’a teşriflerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum.”

img_5019.jpgBüyük hizmetler yapma fırsatı bulacaklar

Son olarak kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; “Bugün Bartın’da olmaktan siz değerli kardeşlerimizde bir arada olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Sizlerin aracılığı ile bu salonu gelme imkânı bulamayan bütün Bartınlı hanımefendileri, beyefendileri saygıyla selamlıyor selamlarımı iletmenizi sizlerden rica ediyorum. Bartın AK Parti 18. Dönem Siyaset Akademisi’nin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İl Başkanıma akademiye kaç tane müracaat var diye sordum. 140 civarında müracaat olduğunu söyledi ki bu son derece önemli. Eminim ki bu öğrenciler akademi boyunca alacakları bilgilerle bundan sonra önce Bartın’a, milletimize ve ülkemize büyük hizmetler yapma fırsatı bulacaklardır. Onların her birine gönülden başarılar diliyorum” dedi.

img_5048.jpg

Gayret etmemiz şart

Siyaseti bitmeyen okul olarak nitelendiren Bozdağ; “Siyaset esasında bitmek bilmeyen bir okul hayatıdır. Başarılı siyasetçilerin tamamı öğrenci olduğunu hayatı boyunca unutmayanlardır. Bizim herkesten ama herkesten öğreneceğimiz çok şey vardır. Eğitim durumu ne olursa olsun, mesleği ne olursa olsun siyasetle alakası ne olursa olsun bilmemiz lazım ki her bir insan bizim için en büyük öğretmendir. Onun bize öğretecekleri vardır. Akıllı olan karşısındaki öğretmenden öğrenecek bir şeyi bulduğu zaman onu hemen alıp kendine mal edendir. Kendini büyük görüp öğrenmeyenler esasında kendine en büyük zararı veren insandır. Onun için siyasette ki bunu hep gördük başarılı siyasetçilerin herkesten nasıl bir öğretmen gibi istifade ettiklerini yakından gördüm. Onun için bu okulu iyi okumamız ve bu okulda iyi öğrenci olabilmemiz için gayret etmemiz şarttır. Hayat boyu bir okuldur. Bunun diploması yok. Ölene kadar bu okulun siyasetçi sürekli öğrencisi olmak zorundadır. Bugün açılışını yapacağımız 18. Dönem Bartın Siyaset Akademisi’nin öğrencileri hem Bartın’ın siyasetine hem de Türkiye’nin siyasetine önemli katkılar sunacaklardır. Tekrardan hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.

img_5052.jpgRakiplerin ayıpları üzerinden kendinize yol açmaya çalışmayın

Bozdağ, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Eğitim süreciyle ilgili Siyaset Akademisinin değerli öğrencilerine siyasetle ilgili bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.  Gördüklerimi aktarmak istiyorum. Benim gördüklerim içerisinde Türk siyasetinde başarılı olanların ortak özelliği çok çalışmak, sürekli çalışmak ve planlı çalışmaktır. Siyasette çalışmak önemli. Başarının sırrı alın terinden geçiyor. Bu teri akıtmayanlar hiçbir yerde mesafe alamadıkları gibi siyasette de mesafe alamazlar. İkinci tavsiyem başkalarının etkileri üzerinden kendinize makam ve mevki arayışı içerisine hiç girmeyin.  Başkalarını karalayarak başarılı bir siyaset yürütemeyiz. Bu yola çıktığınızda başkalarının aleyhine cümleler kurmayın. Rakiplerin ayıpları üzerinden kendinize yol açmaya çalışmayın.

img_5060.jpg

İnsanların güvenini kaybetmeyin

Üçüncü tavsiyem gaza gelmeyin. Birisi bir şey dediği zaman doğruluğu araştırın. Dördüncü tavsiyem ayıplarını insanların yüzüne vurmayın. Kişilere artılarını söyleyerek yaklaşın. Beşinci tavsiyem lafın peşine düşmeyin. Bazı insanlar lafın peşine düşüp yüzleştirme derdinde oluyor. Kimseyi yüzleştirmeyin. Altıncı tavsiyem insanların güvenini kaybetmeyin. En büyük servet itibardır. Bu itibarı kaybetmeyin. Kaybederseniz kimse size değer vermez. Yedinci tavsiyem kendinizi hep geliştirin. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışın. Sürekli bilgi ve birikiminizi artırın. Kendinizi geliştirmediğiniz sürece başkalarının sağlayacağı faydanın bize yararı olmaz. Sekizinci tavsiyem iyi örnekleri kendinize örnek alın. Sevmediğiniz kişiler de olsa iyi bir örnekse örnek almaktan çekinmeyin. Dokuzuncu tavsiyem bıkmayın, usanmayın, engellerden kaçmayın, vazgeçmeyin ve asla korkmayın.” Yapılan konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a çeşitli hediyeler taktim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından  18.Dönem Siyaset Akademisi açılış programı sona erdi.

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535