• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

CHP adaylarını tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi 81 il, tüm ilçe ve beldeler için Belediye Başkan Adaylarını belirledi. Aday belirleme sürecini tamamlayan CHP, tüm adaylarını görkemli bir törenle duyurarak, kamuoyuna tanıttı.
CHP adaylarını tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi 81 il, tüm ilçe ve beldeler için Belediye Başkan Adaylarını belirledi. Aday belirleme sürecini tamamlayan CHP, tüm adaylarını görkemli bir törenle duyurarak, kamuoyuna tanıttı. 81 ilin tüm adaylarının katıldığı törende Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Belediye Başkanı Adayı Mehmet Arslan, Amasra Belediye Başkan Adayı Recai Çakır, Ulus Belediye Başkan Adayı Çetin Selçuk, Kurucaşile Belediye Başkan Adayı Nergiz Kartal, Kozcağız Belediye Başkan Adayı Meliha Okutay, Kumluca Belediye Başkan Adayı Gülizar Saygın ve Abdipaşa Belediye Başkan Adayı Yaşar Alkız sahneye çıkarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile poz verdi. Toplantıda Hasankadı Belediye Başkan Adayının da açıklanması bekleniyordu. Ancak Hasankadı’nın adayı açıklanmadı.

Yerel seçim bildirgesi açıklandı

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısında aday tanıtımının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim bildirgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu, belediyeciliğe yeni bir tanım getirerek, “Hem tükettikleriyle de kazanan hem de tüketim harcamalarını azaltan bir belediyecilik” vaat etti. CHP'nin bildirgesinin ana unsurunu ekonomi oluşturdu.  İşsizlere yeni istihdam alanı yaratacak ve kent ekonomisini canlandıracak projelere yer verildi. Ayrıca bildirgede şehirlerin fiziki şartları ve sokak hayvanlarıyla ilgili öneriler de bulunuyor. Birçok projenin yanı sıra bildirgede artan gıda ve tarım ürünleri fiyatlarına vurgu yapılan yerel yönetimlere ilişkin çözüm önerileri sunularak, sosyal belediyecilik anlayışına ilişkin bilgiler yer aldı.

aasdsadsa.jpg

Yerel seçim sloganları tanıtıldı

Yoğun katılımın olduğu toplantıda sloganlar da tanıtıldı. CHP, propaganda süresince "Derman belediyeciliği" ve "Mart'ın sonu bahar" sloganlarını kullanacak. Ayrıca, "Bereketli, huzurlu, özgür kentler" sloganının da kullanılacağı ifade edildi.

Türkiye'yi 21. yüzyılın yıldızı haline getireceğiz

Yerel yönetimlere ilişkin 12 maddelik belgeyi açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Türkiye'yi 21. yüzyılın yıldızı haline getirmek için mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz; onur, hak, adalet, birlikte kardeşçe yaşama mücadelesidir. Biz dostluktan, haktan, adaletten söz edeceğiz. Bu ülkenin adalete, hakka ve hukuka ihtiyacı var. Bu ülkenin birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Bu ülkede herkesin ekmeğe, işe ihtiyacı var. Biz bu güzel toplumu cennete dönüştürmek için mücadele edeceğiz. Belediye başkanlarımızın temel görevlerinden birisi bu olacaktır. Bu toplantıdan sonra herkes alana çıkacak. Asla ve asla kırıcı bir kullanmadan, herkesi dinleyerek ve onun sorunlarına nasıl çözüm üreteceğimiz anlatarak ülke sathına yayılacağız. İYİ Parti ile işbirliği yaptık, Sayın Akşener'e ve tüm İYİ Partililere sevgilerimizi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Saadet Partisi ile dirsek teması yaptık, bütün Saadet Partililere sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum.

51556325_2129176330503650_9156932564982693888_n.jpg

Çözüm üretemiyorsan o koltuğu bırakacaksın

Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Herhangi bir soruna çözüm bulmak istiyorlarsa CHP'nin kadrolarına başvuracaklar. Bugüne kadar bu kararlılıkta, bu inançla çözüm üreterek yolumuza devam ettik. Sorunu çözmek için sağlıklı planlamalar yapmanız gerekiyor. Biz yurt genelinde sorunları yeri geldiğinde anlatacağız. Hepimizin yaşadığı ortak sorun Türkiye iyi yönetilmiyor, bırakın yönetilmeyi Türkiye savruluyor. Eğer bir siyasal iktidar sorunları çözme kapasitesini kaybetmişse, o siyasal iktidar çözüm üretemez bir süre sonra şikayet makamı haline dönüşüyor. Mevcut iktidar çözüm üretemiyor, vatandaşa şikayet ediyor. Çözüm üretemiyorsan o koltuğu bırakacaksın.

Yerel yönetim anlamında da sınıfta kaldılar

Peki biz ne yapacağız, ne istiyoruz? Beldede yaşayan herkese eşit davranacağız. Belediye başkanlarımız toplumun bütün değerlerine saygılı olacaklar. Bir mahallede farklı bir anlayış varsa, ve bu anlayış tarihsel değerlerden geliyorsa, saygı duyacak. İkincisi, halkça belediyecilik. Rant tüm belediyelerde vardır. Rantın halkça paylaşılmasını istiyoruz. Biz, yurt sathına dağıldığımızda; ilçenin, ilin, beldenin, büyükşehir belediyelerinin ve aynı zamanda Türkiye’nin sorunlarını anlatacağız. Bir sorunu dikkatlerinize sunmak isterim; Türkiye iyi yönetilmiyor, Türkiye yönetilmiyor, bırakın yönetilmeyi Türkiye savruluyor.

51723294_10216053048070402_6659757305422151680_n.jpg

Seçim Bildirgesi

Halka saygılı kentler. Herkese saygılı davranacağız. Belediye başkanlarımız toplumun bütün değerlerine saygılı olacaklar. Hakça paylaşan kentler. Rant her kentte vardır. Rantı hakça bölüşüldüğünde sorun yoktur. Rantı yandaşa aktarırsanız orada sorun vardır. Hesap veren ve şeffaf yönetilen kentler. Harcadığımız her kuruşun hesabını belde halkına vermek bizim namus borcumuzdur. Yoksulluğu yenen kentler. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği kentler. 1 ocak 2019'dan itibaren CHP'li belediyelerde asgari ücret 2020 lira değil, 2200 liradır. Üreten ve istihdam yaratan kentler. Bir kent üretmeli her alanda üretmeli. Yenilikçi ve akıllı kentler. Yani yaşanabilir kentler. Teknolojinin insana hizmet ettiği kentler. Bizim sözümüz söz bütün İstanbul'u yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Ulaşım ve altyapı sorunlarını çözeceğiz. Nefes alan kentler. Sosyal adaleti sağlayan kentler. Engelliler için yaşanabilir kentler. Kültür ve sanatı geliştiren kentler. Doğa dostu yeşil kentler. Son olarak, tüm yurttaşlarımız beraber bir kentte mutlu yaşamak istiyoruz. Biz size bu sözü veriyoruz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535