• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 22 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

CHP İl Başkanlığı resepsiyon verdi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, 94. kuruluş yıldönümünü resepsiyonla kutladı.
CHP İl Başkanlığı resepsiyon verdi

Kurtuluş Savaşı sonrasında ulusal egemenliğe dayalı, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak isteyen Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, 94. kuruluş yıl dönümünü Grand Astra Resort Hotel’de CHP İl Başkanlığı tarafından verilen resepsiyonla kutladı.

Siyaset tarihi için çok önemli bir kaynak

Resepsiyon sonrası değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Mehmet Arslan, şu ifadeleri kullandı; “Savaş meydanlarını zafer alanlarına, ülke topraklarını vatana dönüştüren, devrimlerle Türk ulusunu çağdaşlaşma hedefine yönlendiren Atatürk’ün önderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi kadroları, bugün değerini çok daha iyi anladığımız laik Cumhuriyeti ve demokrasiyi kuran, sosyal adalet ve hukuk devleti ilkeleriyle güçlendiren ana güçtür. Bugün, gencinden yaşlısına her bir Cumhuriyet Halk Partilinin evi, sokağı ve parti binası, devleti ve toplumu krize sürükleyen tarikat yapılanmaları ile iktidarın iç içe geçmiş kirli ilişkisi karşısında duyulan haklı tepkiyle yüklüdür ve Türkiye'nin birleştirici gücüdür.

Barış ve huzur içinde yönetilemeyeceği anlaşıldı

Hukuku yok sayan, demokrasiyi KHK’ler ile sekteye uğratan, Meclis iradesini baypas ederek bürokratik vesayete terk eden, en kritik anlarda Meclisi çalıştırmayan kadroların ‘uzlaşma’dan anladığı şey, tam anlamıyla yeni bir aldatmaca ve kandırmacadır. Her konuda aldatıldıklarını ve kandırıldıklarını söyleyenler yine halkımızı kandırmaya ve aldatmaya devam ediyorlar. Artık gerçek yüzlerini göstersinler, gizli ajandalarında ne varsa ortaya koysunlar. Devleti körebe oyunuyla idare edeceğini sananlar, kime neden ceza verildiğini, kimin neden masum, kimin neden zanlı olduğunu ve kimin kiminle olduğunu dahi açıklayamayacak ortamı hazırlamakta, devleti kuran CHP’nin savunduğu ilkeleri elinin tersiyle yok saymakta, at izi ile it izini kendileri karıştırmaktadır. Ancak şu bir gerçektir ki, CHP'siz hiçbir şeyin olamayacağı ortaya çıkmış, laik Cumhuriyet olmadan ve demokrasimizi askıya alarak ülkemizin kardeşçe, barış ve huzur içinde yönetilemeyeceği anlaşılmıştır.

Halk egemenliğinden başka güç tanımadık

Bugünün Türkiye’sinde, ‘Türkiye’nin Birleştirici Gücü’ olan CHP’ye ihtiyaç açıktır. Cumhuriyeti kimsesizleri kimsesi sayan CHP’nin tarihinde binlerce defa ortaya konmuş uzlaşı kültürünün, yurtsever fedakârlığın, ‘önce ben değil, önce Türkiye’ sözünün anlamı bugün daha çok değer kazanmış, Taksim Manifestomuz tarihi bir kimlik konumuna gelmiştir. Osmanlı’nın hüsrana uğramış topraklarında Kuvva-yi Maliye’yi ve CHP’yi kuran, bin bir zorluk içinde dünyaya kafa tutan, halk egemenliğinden başka güç tanımayan tam bağımsızlıkçı kadroların yürekli iradesi her zaman rehberimiz olmuştur. Kendinden olmayanı “inançsız, aşsız, işsiz” bırakmaya ve adlandırmaya alışmış, 21. yüzyılda hala kadınla erkeği eşit saymayan, Atatürk milliyetçiliğini bir yaşam felsefesi olarak görmeyen, günübirlik yaşayan kadrolar karşısında CHP, milliyetçiliği Kıbrıs’ın dağlarına, Anadolu'nun haşhaş tarlalarına yazmış, kadınların yaşamın her alanında kendisini gösterebilmesini sağlamıştır. Kindar kadrolar karşısında devlette laikliğin ana unsur olmasını, görevde yükselmenin liyakata bağlı olmasını savunan CHP kadroları, dün olduğu gibi bugün de haklı çıkmaktadır.

 Çok daha fazla önem kazandı

Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine alerji besleyenler, bugün yaşadığımız devlet krizinin ortasında CHP’nin kurucusu olduğu ilkelerin toplumu nasıl da bir arada tutmuş olduğunu artık kavramalıdır. Biz, Mustafa Kemal’in askerleri, ilk gün olduğu gibi bugün de halk iradesini temel dayanağımız sayıyoruz. Devlette laikliğin, milliyetçiliğin değeri, sosyal devlete dayalı devletçiliğin ve milli iradeyi kayıtsız şartsız millet egemenliğine bağlayan bir demokrasi ve halkçılık anlayışının önemi bugün, her türlü darbe girişimi karşısında çok daha fazla önem kazanmıştır. CHP, kurucusu ve sürdürücüsü olduğu bu ilkelerle Atatürk Devrimlerinin yılmaz bekçisi ve güvencesidir. Ulusal egemenliği hiçbir tarikatla pazarlık konusu etmeyen, eğitimde laiklikten, çağdaşlıktan taviz vermeyen, basın özgürlüğünü ve yargı bağımsızlığını olmazsa olmaz sayan, demokrasimizin kökleşmesi için kuvvetler ayrılığında ısrar eden, aldığı oyun ve topladığı verginin kuruş kuruş hesabını verecek kadrolar, yine CHP’den yetişmektedir ve bundan sonra da yetişecektir.

Rahmetle ve minnetle anıyorum

Bugün her türlü baskı ve yıldırmaya rağmen Atatürk ilke ve Devrimlerini benimseyen ve koruyan ,laik demokratik hukuk devletini savunan ve bu yolda bedel ödeyen, işin kolayına kaçıp günü kurtarmaya çalışmayan, her olumsuzluk karşısında dimdik duran, onurla ve gururla ben Cumhuriyetçiyim ben Cumhuriyet Halk partiliyim diyen sizlere, siz dostlarıma selam olsun. Sizlerle gurur duyuyorum. Onur ve gururla görev aldığım, şerefle rozetini taşıdığım partim Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, Ebedi Genel Başkanımız Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, yitirdiğimiz tüm genel başkanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyor, başta genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, örgütte görevli olanlara ve partili yol arkadaşlarıma en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535