• BIST 9790.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 17 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

CHP’den 15 Temmuz şehitleri için Atatürk Anıtına çelenk

CHP Bartın İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.
CHP’den 15 Temmuz şehitleri için Atatürk Anıtına çelenk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na 249 şehit anısına çelenk sunuldu. Tören CHP Bartın İl Başkanı Mehmet Arslan ve CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı’nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının kabinde de İl Başkanı Arslan, günün anlam ve önemini ile ilgili konuşma yaptı.

Ne askeri ne sivil darbe demokratik Türkiye’ istiyoruz

Arslan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Halkımıza ve ülkemizin geleceğine kasteden Fethullahçı askeri darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. Darbeye karşı dururken yaşamını yitiren yurttaşlarımızı da saygıyla anıyoruz. Fethullahçı darbe girişimi engellendi. Ancak darbe girişiminin engellenmesi maalesef demokrasinin korunması ve geliştirilmesi anlamına gelmedi. Bugüne kadar bu darbenin kaynağı, arkasındaki zihniyet ve siyasal uzantıları tam manasıyla ortaya konmadı. İktidar 15 Temmuz'u fırsat bilerek kendi baskıcı rejimini derinleştirdi. 15 Temmuz öncesinde başlayan sivil darbe süreci, darbe girişimini de fırsata çevirerek, 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL ile sürdürülüyor. OHAL ve KHK düzeni ile demokratik sistemin tüm kanalları kapatılmış durumda.

Mağduriyetler giderilmeli

FETÖ ile mücadele muhaliflere karşı sürdürülen baskıların kılıfı haline getirildi. Bu süreçte yaşanılan hukuksuz uygulamalara karşı yükselen milyonların adalet talebi ise yok sayılmaya, etkisizleştirilmeye, çarpıtılmaya çalışıldı. Türkiye'nin gerçekten demokratik, özgür, eşit ve kardeşçe yaşanabilecek bir ülke haline gelebilmesi askeri ve sivil darbelerle tam olarak hesaplaşmasıyla mümkündür. Bizler askeri ve sivil darbelerin karşısında olduğumuzu bir kez daha vurgularken eşit, özgür ve demokratik bir ülke için 15 Temmuz'un yıldönümünde demokrasi için şu taleplerimizi ifade ediyoruz: 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi sorumluları ortaya çıkarılmalı ve yargılanmalıdır. KHK düzenine son verilmeli, bundan kaynaklı mağduriyetler giderilmelidir. KHK ihraçları FETÖ ile mücadele adı altında gerçekleşse de AKP'li olmayan herkese yönelerek yüz binlerce insanın mağduriyetine yol açtı.

Tüm engeller kaldırılmalı

Tüm muhalif kesimlerin baskı altına alınmasına son verilmelidir. OHAL bahane edilerek işçi ve emekçilerin en temel demokratik hakları olan grev yasakları kaldırılmalıdır. Çünkü bu ilke için üreten işçiler terörist değil, hak arama yöntemi olan grev de tehdit değil anayasal haktır. Demokratik siyasetin önü açılmalı, tutuklu milletvekilleri ve gazeteciler serbest bırakılmalı. Düşünce, ifade ve basın özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Yargının üzerindeki iktidar baskısına son verilmeli, kuvvetler ayrılığını belirginleştirecek düzenlemeler gerçekleştirilmelidir. 15 Temmuz askeri darbe girişimi ve sonrasında kurulan OHAL düzeninin ardında siyaset-cemaat ilişkilerinin olduğu açıktır. Devlet kademelerinde bir cemaatin yerine başkasını koymakla demokratik bir düzen inşa edilemez.

Yaşam alanlarımızın yok edilmesine son verilmeli

Darbelerle hesaplaşmak aynı zamanda laikliği kazanmakla mümkündür. Eğitim başta olmak üzere laikliği yok eden her tür girişimden vazgeçilmeli, cemaat- siyaset ilişkilerinin devlet içindeki varlığına son verilmelidir. 15 Temmuz darbe girişimi ve ülkemizin bugünkü sivil darbe süreciyle hesaplaşmak aynı zamanda emperyalizme karşı mücadelenin de bir parçasıdır. İktidar bloğunun emperyalizmin tezgahında geliştirilen bölge savaşında, fetihçi-mezhepçi politikalarla izlediği siyasete son verilmeli." Yurtta Barış, Dünyada Barış" temel anlayış olmalıdır. OHAL 'le daha da derinleştirilen hukuksuz çevre katliamlarına, yağma ve talan ekonomisinin sonucunda, doğamızın yaşam alanlarımızın yok edilmesine son verilmelidir. Emek ve Demokrasi güçleri olarak bizlerin; her türlü hukuksuz, baskıcı anti-demokratik askeri-sivil darbe uygulamalarının karşısındaki duruşu da demokrasi için mücadele kararlılığı da devam edecektir.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535