• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 26 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Başkanlarını topladı

AK Parti 3. Kademe İl, Kadın ve Gençlik İl Başkanları Toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Başkanlarını topladı

AK Parti 3. Kademe İl, Kadın ve Gençlik İl Başkanları Toplantısı AK Parti Genel Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen toplantıya 81 ilden yoğun ilgi olurken, ilimizden AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ve Gençlik Kolları Başkanı Orhan Ağdacı katılım sağladı. Ülke gündemi ile ilgili konuların da görüşüldüğü toplantı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan 2014 yılı Ağustos ayından sonraki ilk il başkanları toplantısını icra etti.

Önemli değerlendirmelerde bulunuldu

Toplantı ile ilgili bilgiler veren AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “3. Kademe İl, Kadın ve Gençlik İl Başkanları Toplantısı gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu toplantıda önemli değerlendirmelerde bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında, 16 Nisan'daki halk oylamasının ardından 2 Mayıs'ta partiye tekrar üye olduğunu, 21 Mayıs'taki olağanüstü büyük kongrede de genel başkanlık görevini devir aldığını hatırlattı.

İlk il başkanları toplantımızı icra ediyoruz

Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıda yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “16 Nisan halkoylamasının ardından 2 Mayıs’ta partimize tekrar üye olmuş, 21 Mayıs’taki Olağanüstü Büyük Kongremizde de delegelerimizin teveccühüyle Genel Başkanlık görevini devralmıştım. Ardından Kongrede seçilen Merkez Karar Yönetim Kurulumuzu toplayıp Merkez Yürütme Kurulumuzu belirlemiş ve çalışmalarımızı hızlandırmıştık. Bugün de partimizle ilişkimizi hukuki olarak sona erdirdiğimiz 2014 yılı Ağustos ayından sonraki ilk il başkanları toplantımızı icra ediyoruz.

AK Parti, Türkiye’nin en yaygın partisi

Öncelikle partimizin kuruluşundan bugüne kadar teşkilatlarımızda görev yapmış tüm arkadaşlarımıza, tüm gönüldaşlarımıza şükran borcumu ifade etmek istiyorum. AK Parti, Türkiye’nin en yaygın, en dinamik, en çalışkan teşkilatlarına sahip olmasaydı, bunca yıl ayakta kalamaz, bunca başarıya da imza atamazdık. Özellikle son 4 yıldır ardı ardına yaşadığımız hadiseler, seçimler ve halkoylaması sürecinde gayretleri, fedakarlıkları ve çalışmalarıyla partimizi diri tutan arkadaşlarımız ayrıca bir teşekkürü hak ediyor. Sandık müşahitlerimizden Merkez Yürütme Kurulumuza kadar teşkilatlarımızın her kademesinde görev yapan tüm kardeşlerimiz her türlü takdiri, her türlü tebriki ziyadesiyle hak ediyor.

Metal yorgunluğu görüyoruz

Bununla birlikte bu sürecin etkisiyle bazı teşkilatlarımızda metal yorgunluğu emareleri gördüğümüz de bir gerçektir. Olağanüstü Büyük Kongremizle birlikte başlayan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, bunun yanında Merkez Yürütme Kurulu toplantılarımızda olgunlaştırdığımız, bugün burada sizlerle birlikte daha da detaylandıracağımız bir çalışmamız var. Belde, ilçe ve il teşkilatlarımızda yorgunluk, atalet, çözülme işaretleri gördüğümüz arkadaşlarımızın daha dinamik, daha gayretli, daha üretken, daha vizyoner arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmalarını arzu ediyoruz. Başarılı teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımız elbette görevlerine devam edeceklerdir. Ama genel olarak teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişimin şart olduğunu sanıyorum sizler de kabul edeceksiniz. Dünkü Merkez Karar Yönetim Kurulu Toplantımızda kongre takvimini büyük ölçüde netleştirdik.

Başarı ölçüsü değişti

16 Nisan halkoylamasıyla birlikte başarı ölçüsü değişti. Artık yüzde 49,9 oy bile alsanız başarılı olamıyorsunuz. Netice almak için mutlaka yüzde 50+1, buna ulaşmak zorundayız. Cumhurbaşkanlığında rahat icraat yapabilmek için Meclis’te de güçlü bir çoğunluğa şahit olmak şarttır. Bu bakımdan 2019 seçimleri bizim için kritik öneme sahiptir. 30 Mart 2014, 10 Ağustos 2014, 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015, 1 Kasım 2015’in dışında 15 Temmuz darbesi sonrasındaki gelişmeler 16 Nisan 2017 halkoylaması bize çok net bazı mesajlar vermiştir. Şayet birlikte yaşadığımız bu seçimlerden gereken dersleri çıkarmazsak, 2019’da işimiz gerçekten çok zor demektir.

İleriye taşımayı başarabilen tek partiyiz

AK Parti, diğer partilerden farklı olarak kendisini sürekli geliştirmeyi, değiştirmeyi, dönüştürmeyi, ileriye taşımayı başarabilen tek partidir. Bu sayede 15 yıldır her girdiğimiz seçimi kazandık ve kesintisiz bir şekilde iktidarda kaldık. Şu anda da değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor. Bize düşen görev, bu çağrıya kulak vermek ve gereğini de yerine getirmektir. Teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımızdan kongre takvimine bu gözle bakmalarını, partimizi geleceğe hazırlayacak altyapıyı süratle kurmalarını özellikle bekliyorum. Ben bu duygularla bir kez daha İl Başkanları Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şehirlerinizdeki tüm kardeşlerimize sevgilerimi, selamlarımı iletmenizi rica ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Kalın sağlıcakla.” Cumhurbaşkanımızın konuşmasından da anlaşılacağı üzere önem ifade eden bir çok konuda görüşler dile getirildi. Ben de 3. Kademe İl, Kadın ve Gençlik İl Başkanları Toplantısı hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

19622585_10211647756321805_1576715110_n.jpg19554944_1516726585046318_5500171149497717060_n.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535