• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Geçmiş ile geleceği birleştiren belediye

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, insan odaklı, kaliteli hizmet anlayışı ile yeni dönem projeleriyle göz dolduruyor.
Geçmiş ile geleceği birleştiren belediye

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, insan odaklı, kaliteli hizmet anlayışı ile yeni dönem projeleriyle göz dolduruyor. Bartın Belediyesi geleneklerine sahip çıkan, yeni kuşaklara geleneklerin öğretilmesi ve aktarılması yönünde projeler üretmeye devam ediyor. Bartın Belediyesi, Başkan Akın’ın 50+1 yeni dönem projelerinin arasında yer alan Geleneksel Türk Sporları Merkezi ile Geleneksel Çocuk Oyunları Merkezi ile bir ilke imza atacak. Bartın Belediyesi Geleneksel Türk Sporları Merkezi ile Geleneksel Çocuk Oyunları Merkezi, Potbaşı Mevkii’nde, Bartın Belediyesine ait 40.000 m2 alan üzerinde kurulacak. Merkezde, Ata sporlarımızın başında yer alan at biniciliği, okçuluk, güreş gibi geleneksel spor branşlarıyla, geleneksel çocuk oyunlarının öğretilip oynanabilecek.

Geçmişin İhtişamını Geleceğe Taşıyacağız

Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi Geleneksel Türk Sporları Merkezi ile Geleneksel Çocuk Oyunları Merkezi projesi ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Bartın Belediyesi olarak, geleneklerine, örf ve adetlerine saygılı ve yeni nesillere tüm bu sahip olduğumuz değerlerimizi aktarmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Allah nasip eder, siz değerli halkımızda teveccüh buyurursa, 2019-2024 yıllarını kapsayan yeni dönemde, Karadeniz’in incisi güzel kentimize ve vatandaşlarımıza her biri birbirinden değerli 50+1 projemizle hizmet vermeye devam edeceğiz. Bartın Belediyesi olarak insan odaklı hizmet anlayışımızla, halkın içinde, halkın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Akın, “Belediyemize ait Potbaşı Mevkii’nde bulunan 40.000 m2’lik alan üzerine özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hizmet verecek olan Geleneksel Türk Sporları Merkezi ile Geleneksel Çocuk Oyunları Merkezi’miz, Bartın’da eksikliği hissedilen büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Bizim asla inkar edemeyeceğimiz ve büyük önem verdiğimiz Ata sporlarımızı yaşatmak, çocuklarımıza, gençlerimize aktarmak amacıyla göreve geldiğimizde ilk işimiz Bartın Belediyesi Amatör Güreş Spor Kulübü Derneği’ni kurmak oldu. Kulüp bünyesinde her yaş gurubundan çocuk ve gençlerimiz azimle çalışmalarını sürdürüyor. Güreş spor dalını öğreten çok değerli antrenör ve hocalarımız nezaretinde sporcularımız, bir çok başarıya imza attı. Güreş İhtisas Kulüplerine ve Milli Takıma çok sayıda sporcu gönderdik. Sporun olduğu yerde kötü alışkanlık barınmaz. Sporun olduğu yerde saygı, görgü, disiplin ve başarı vardır. Bartın Belediyesi olarak her daim spora gönül vermiş çocuklarımızın, gençlerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ata sporlarımızın yaşatılması, yaygınlaştırılması önem arz ediyor. Geleneksel Türk Sporları Merkezi büyük bir alanda konumlanacağı için, at biniciliği, okçuluk gibi spor dalları da bu merkezde yer alacak. Bozkır kültüründe önemli bir yere sahip olan at, Türk toplumlarının hızla büyümesinde daima ön plandaki unsurlardan olmuştur. İlk olarak Orhun Yazıtları’nda (M.S. 745) ‘Yorga Yarış’ adıyla bahsedilen rahvan binicilik de kadim bir geçmişe sahiptir. Ata sporlarımızın en bilineni güreştir. Tam ismi yağlı güreş olan bu sporla beraber cirit atma, matrak ve okçuluk da ata sporumuzdur. Yeni nesil mutlaka ata sporlarımızı biliyor belki de ilgi alanlarına giriyor. İşte tam da bu sebeple genç kuşaklara ata sporlarımızı sevdirip, yaygınlaştırılmasına katkı sağlamayı arzuluyoruz. Geçmişin ihtişamını geleceğe taşıyacağız” dedi.

Geleneksel Çocuk Oyunları Öğretilerek Oynatılacak

Bartın Belediyesince Potbaşı Mevkii’nde 40.000 m2 alan üzerine yapılacak olan Geleneksel Türk Sporları Merkezi ile Geleneksel Çocuk Oyunları Merkezi’nde çocuk oyunları öğretilerek, oynatılacak. Belediye Başkanı Cemal Akın proje hakkında verdiği bilgide, “ Geleneksel çocuk oyunları kültürümüzü oluşturan öğeler arasında yer alıyor. Geçmişte büyük çoğunluğumuzun oynadığı çocuk sokak oyunlarından bazıları ufak tefek değişime uğrayarak günümüze kadar ulaşmıştır. Bu oyunlar çocuklarımızca oynanmaya devam ettikçe yaşayacağına inancım sonsuz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim hayatlarından geri kalan serbest zamanlarında geleneksel çocuk oyunlarını oynamaları, gün geçtikçe hızla gelişen teknolojiden bir nebze de olsa ayrı kalarak, çocukluklarını yaşayabilmelerini arzulamaktayım. Kültürümüzü oluşturan öğeleri yaşatmak, kültürümüze sahip çıkmak için bu oyunların oynanması gerektiğini düşünüyorum. 50+1 Projelerimizin içinde yer alan Geleneksel Türk Sporları Merkezi ile Geleneksel Çocuk Oyunları Merkezi inanıyorum ki amacına ulaşacaktır. Özellikle çalışan ailelerin yoğun iş temposu arasında, çocuklarına kaliteli zaman ayırma fırsatları mutlaka oluyordur. İşte bu noktada Bartın Belediyesi olarak amacımız, ailelere çocuklarıyla birlikte çok değerli vakit geçirebilecekleri bu önemli merkezi kazandırmaktır. Teknolojinin girmediği hane kalmadı. Artık çocuklarımızın ellerinde cep telefonu, tablet gibi ekranlar var. Çocuklarımızı bu sanal ekranlardan bir an bile uzaklaştırmak, hayal dünyalarını geliştirmek, özgüvenlerine katkı sağlamanın önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Belediye Başkanı Cemal Akın, Allah nasip eder, vatandaşlarımız teveccüh buyurursa geçmiş ile geleceği birleştiren, kenti sağlıklı çevre ile buluşturan belediyecilik anlayışıyla hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535