• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Gençler mesleklere yönlendirilmeli’

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, beraberindeki heyetle birlikte Beşköprü ve Hatipler Köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.
‘Gençler mesleklere yönlendirilmeli’

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Seçim İşleri Başkanı Uğur Yılmaz ve Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı Muhammet Yalçın ile birlikte Beşköprü ve Hatipler Köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Sohbet havasında geçen ziyaretlerde İl Başkanı Kalaycı, işsizlikle ilgili kendisine iletilen soruya gençlerin meslek seçmediğini belirterek, gençlerin mesleklere yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kalaycı; “Sayın Başbakanımıza gençlerin mesleğe yönlendirilmesiyle ilgili bir dosya sunacağım. Gençlerimiz mesleği seçmiyor. Üniversite mezunları işsiz kalıyor. Alım olmayan bölümleri okuyan gençlerimiz işsiz durumda. Bunu çözmemiz gerekiyor. Meslekte çalışacak kişi bulunamıyor” dedi.

Bartın’a gelir gelmez partide görev aldım

Şehitlerimize rahmet dileyerek sözlerine başlayan İl Başkanı Kalaycı; “Sözlerime Afrin’de devam eden operasyonlara değinerek başlamak istiyorum.  Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin’de ülkemizin bekası için çok önemli bir operasyon gerçekleştiriyor.  Büyük bir başarı elde ettik. Tabii bu süreçte şehitler verdik. Ben şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralanan gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum. Biraz size kendimi tanıtayım. Bartın Arıt doğumluyum. 1989’da ilkokul ve liseyi okudum. Üniversiteyi Mısır’da okudum. Daha sonra Almanya’ya geçtik. Almanya’da ticaret yaptık. 2007 yılında ticareti bıraktım. Dernek Başkanlığı yaptım. 6 yıl bu görevi sürdürdüm. 2011 yılında Kalaycıoğluları adlı firmayı kurduk. 2014 yılında Almanya’dan döndüm. Bartın’a yatırımlar yaptık. Bartın’a gelir gelmez partide görev aldım. Cumhurbaşkanımızın takdiri ile de bu göreve layık görüldüm” diye konuştu.

Sizlere hizmet etmek içim bu görevdeyim

Kalaycı; “Bu bölgenin özellikle yol sorunu olduğunu görüyorum. Bununla ilgili çok da talep alıyoruz. Şu anda İl Özel İdaresi’nin Kilitli Parke Taşı ve Beton Tesisi Projesi var. İhalesi yapıldı. Çalışmalara başlanacak. Bu tesisten üretilen kuru beton ve kilitli parke taşı ile artık yollarımız daha hızlı bir şekilde yapılacak. Bu tesisi İl Özel İdaresi’ne güç katacak. Projeyi kabul ettirmek için Kenan Bey çok uğraştı. Kendisine teşekkür ederim. Başkanımız tüm engellemelere rağmen tesisin kurulmasını sağlıyor. Benim il başkanı olmamı istemeyenler de oldu. Köylü olduğum için yapamayacağım söylendi. Köylü olmaktan şeref duyuyorum. İşçilikten gelen birisiyim. 25 yıl memleketime hasret kaldım. Rabbim bize böyle bir görevi nasip etti. Millete hizmet etme fırsatı verdi. Sizlere hizmet etmek içim bu görevdeyim” şeklinde konuştu.

İl Özel İdaresi’nde ne pişirdiysek eşit şekilde dağıttık

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ise konuşmasında9 yıl boyunca köylere yapılan yatırımları anlattı. Köylere büyük önem verdiklerini belirten Dursun, sorunların çözümü için ellerinden gelenleri yaptıklarını belirtti. Dursun; “Bu akşam bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Köy ziyaretlerimize sahil bölgelerimizden başladık. Yaklaşık bir aydır İl Başkanımız ve teşkilat üyelerimizle birlikte köylerimizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlere seçim için değil. Sizlerle sohbet etme fırsatı buluyoruz. Bu toplantılarda sizlerin talep ve sıkıntılarını dinliyoruz. Bu toplantılardan herkes nasibini alıyor. O nedenle köy ziyaretlerimize büyük önem veriyoruz. Sahil bölgelerimizde güzel işler yaptık. Bu görevler gelip geçici. P nedenle amacımız kubbede hoş bir seda bırakmak. 2009 yılına kadar bu bölgeye hizmet edecek birisi olmadı. 2009 yılından buyana İl Özel İdaresi’nde ne pişirdiysek eşit şekilde dağıttık. Bu bölgemizi de unutmadık. Bu bölgelerimizi ihmal etmedik” dedi.

1-2 ay içerisinde üretime başlayacağız

Önemli sorunların çözüldüğünü belirten Başkan Dursun; “Yıllarca halledilemeyen yolları 12 yılda düzeltmeye çalıştık. 85 yıl 300 kilometre yol ancak yapılmış. Biz 12 yılda 1700 kilometre yol yaptık. O dönemde de her şey vardı. Ancak istikrar yoktu. Şimdi istikrar var. İnsanların güvenebileceği bir lider var. İstikrar kırsalda yaşayan vatandaşlara çok şey kazandırdı. Şimdi grup yolu projemizle yollarımızı daha iyi noktaya getireceğiz. Yollarımızın 70 kilometrelik kısmını genişlettik. 7 metre genişlikte 20 santim kalınlıkta beton yol olacak. 1 kilometre sıcak asfalt 450 bin TL iken, beton yolla bu tutarın yarısından daha aza bu yollarımızı yapacağız. Tabii bunu yapmak kolay değil. Bu nedenle yenilikleri araştırdık. Kuru beton sistemiyle yeni bir uygulama yapacağız. Topalali’deki şantiyemize bu beton santralini ve kilitli parke taşı tesisini kuracağız. 30 yıl ömrü olan yollar yapacağız. İlk uygulamasını hizmet alımıyla 1 kilometre yaptık. Şimdi 1-2 ay içerisinde üretime başlayacağız” diye konuştu.

Liman bu bölgeye çok şey katacak

Yerli ve milli üretim yapılacağını söyleyen Dursun; “Sıcak asfalt dışa bağımlı ve maliyetli. Beton maliyeti yüzde 50 daha az maliyetli. 200 bin TL’ye bir kilometre yolu beton yapabileceğiz. Bu atılması gereken bir adımdı. Allah’a hamd olsun bunu başarıyoruz. Bu yolları sıcak asfaltla bitirmek imkansızdı. Çözüm üretmek gerekiyordu. Biz de çözümü ürettik. Bu tesisle 2018 yılında yol ve ulaşım anlamında devrim yapacağız. Hedefimizi gerçekleştireceğiz. Sahil bölgeleri bizim için önemli. Denizi olması avantaj. Bir de en büyük avantajı Filyos Limanı’na çok yakın olması önemli bir avantaj. Bizim hedefimiz Büyükkızılkum’dan 2.5 kilometre yolu Filyos’a bağlamak. Oradaki liman bu bölgeye çok şey katacak. Bu yolu yapacağız. Buraları çıkmaz sokak olmaktan çıkartacağız. Bu hayal değil. Hepimiz göreceğiz. 18 uygulaması sonrası 53 parselin tapusu hazır. Güzelcehisar, Mugada, Hatipler ve Büyükkızılkum Bartın2ın gerdanlığı. Ancak bu gerdanlığın kullanılabilmesi için plan olması şart. Bunu gerçekleştirdik. İmar planı bir bölgenin gelişmesini sağlar” dedi.

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535