• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 14 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Başkanı Kalaycı, canlı yayında soruları yanıtladı

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Bartın Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aydın’ın sunduğu Er Meydanı programının canlı yayın konuğu oldu.
İl Başkanı Kalaycı, canlı yayında soruları yanıtladı

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Bartın Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aydın’ın sunduğu Er Meydanı programının canlı yayın konuğu oldu. Gündeme dair soruları yanıtlayan İl Başkanı Kalaycı, 31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Mahalli İdareler Seçimlerinde tüm belediyelere talip olduklarını belirten Kalaycı, Bartın halkının tüm seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de tercihini AK Parti’den yana kullanacağına inandığını söyledi. AK Parti iktidarı döneminde yapılan yatırımları tek tek anlatarak, yapılacak olan çalışmalarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kalaycı, bu hizmetlerde büyük katkıları olan başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milletvekili Sayın Yılmaz Tunç’a ve tüm devlet büyüklerine teşekkür etti.

Bartın’ın AK belediyecilikle tanışması şart

Bartın’da tüm belediyelere talip olduklarını belirten Kalaycı; “Aday Adayı çıkmadan Bartın Belediye Başkan Adayımızı belirledik. Tek bir aday üzerinde birleştik. Bir bütünlük gösterdik. Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz’ın aday olmasını hep birlikte istedik. İnşallah hayırlı olur. Tüm partiler çalışmalarını yapacaklar. İnşallah yaşanacak olan rekabetten Bartın kazanacaktır. Bartın’ın yararına olacak her şeyde bir olalım. Bartın’a yıllardır yapılamayan yatırımlar Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’un sayesinde olmuştur. Belediye Başkanının da AK Parti’den olması durumunda Milletvekili, Belediye Başkanı ve İl Başkanı olarak bir bütün halinde hizmetin Ankara’dan istenmesi önemli. Bunun başarılması için Bartın’ın AK belediyecilikle tanışması şart. Bartın halkının istediği, Bartın’da doğup büyüyen, Bartın’da ticaret yapan ve herkesin ulaşabileceği bir adayla yola çıkıyoruz. Halkın istediği adaya karşı bizde Yusuf Beyin arkasında olduğumuzu belirttik. Şimdi söz sırası halkımızda. 31 Martta halkımız son sözünü söyleyecek. İnşallah o akşam partimizin adayı sandıktan çıkacaktır. Biz vatandaşlarımıza ulaşacağız. Sıkmadık el bırakmayacağız. Projelerimizi halkımıza anlatacağız” dedi.

Doğru bir imar planını AK Parti yapar

Yeni imar planına yapılan itirazlarla ilgili kendisine yöneltilen soruya ise Kalaycı; “Bartın Belediyesi tarafından yeni imar planı yapıldı. Yeni yerler imara açıldı. Eski yerlerle ilgili imar değişikliği yapıldı. Ancak çok sayıda itirazlar olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımıza bu planla ilgili yargı yolu açıktır. Vatandaşlarımızın itirazları ilgili kurum tarafından çok rahat geri çevrildi. İmarla ilgili söylenecek çok şey var. Ama söyleyeceklerimiz kısıtlı. Söyleyebileceğim tek şey bize yetki verilirse imar sorununu biz çözeriz” diye konuştu.

İki yıl içerisinde tamamlanacak

Yatırımlarla ilgili bilgiler veren Kalaycı, şu ifadeleri kullandı; “Amasra Limanı mendirek onarımı devam ediyor. 30,7 milyon liraya ihale edildi. Amasra Limanı daha güvenli ve korunaklı olacak. 2017 yılı yatırım programına alınarak, ihalesi gerçekleştirilen ve ihale sürecinin ardından 2018 yılı başında sözleşmesi imzalanarak inşasına başlanan Amasra Limanı mendirek onarımı iki yıl içerisinde tamamlanacak.

TTK’ya 1500 işçi alımı yapılacak

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri öncesinde Zonguldak’ta gerçekleştirdiği mitingde açıkladığı TTK’ya 1500 işçi alımına dair Cumhurbaşkanlığı kararı resmi gazetede yayımlandı. Karara göre 1500 adet pano ayak üretim işçisinin alımında TTK yönetim kurulu yetkili olacak, hazine ve maliye bakanlığınca belirlenecek takvim ve usule göre işçilerin istihdamı sağlanacak. Tabii bu istihdamın 3 ilden yapılması için Sayın Milletvekilimiz ile gerekli görüşmeleri sağladık. İlimize ve bölgemize hayırlı olsun.

Bartın Üniversitesi’ne önümüzdeki üç yıl için 380,9 milyon lira ödenek

TBMM genel kurulunda görüşülmekte olan 2019 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısına göre Bartın Üniversitesi´ne önümüzdeki 3 yıl için bütçeden toplam 380 milyon 922 bin TL ödenek öngörüldü. 2019, 2020 ve2021 yıllarında üniversitemiz yeni kampüs alanı ile birlikte tam anlamıyla faaliyete göçerek bölgesinde örnek bir üniversite haline gelecek.

Kışla Sel Kapanı ve Kozcağız Barajı önemli bir yatırım

Kışla Sel Kapanı Barajı, Kozcağız çayına soldan katılan güney deresi üzerinde, temelden 52 m yükseklikte inşa ediliyor. Bu barajımız Kozcağız Barajı ile birlikte taşkın riskini ortadan kaldıracak, bu sayede Kozcağız Çayı'na soldan katılan güney deresi üzerinde taşkın koruma amaçlı depolama imkanı sağlayacaktır. Kışla Sel Kapanı Projesi ile Kozcağız havzasında ve özellikle Bartın şehir merkezinde oluşacak taşkınlar kontrol altına alınacak.

Kirazlı Köprü Barajı su tutuyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından ilimizde inşa edilen Kirazlı Köprü Barajı’nda baraj gövde dolgusu tamamlandı ve su tutulmaya başlandı. Barajda mekanik imalatlara ve sulama için proje çalışmalarına devam ediliyor. Tabii barajla ilgili enerji kısmı da daha sonra projelendirilecek.  Bartın çayı gökırmak üzerinde inşa edilen ve temelden yüksekliği 72,5 metre olan kirazlı köprü barajı sulama ve enerji maksatlı olarak tesis edildi. 66,19 milyon metreküp depolama kapasitesindeki baraj ile takriben 31 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemi ile sulanacak. Ayrıca proje sayesinde Bartın sel ve taşkın zararlarından da korunuyor.  Kirazlı Köprü Barajından tam anlamıyla faaliyete geçirildiğinde 12,3 mw kurulu gücündeki santral ile yılda 41 milyon kilovat saat enerji üretilecek yine baraj ile bölgedeki zirai arazileri ve ürünler taşkın zararlarından korunacak. Su toprakla buluşunca dekar başına 301 liralık gelir artışı olacak. Böylece milli ekonomiye yaklaşık 25 milyon lira katkı sağlanacak. Ayrıca 3 bin 100 kişiye de istihdam imkanı sağlanacak. 16 yıllık iktidarımız süresince Türkiye’yi 4 kat büyüttük. Bu büyümeden Bartın fazlasıyla nasibini almaya devam ediyor. Bartın’da tamamladığımız 6 milyar lira tutarındaki ve halen devam eden 6 milyar lira tutarındaki kamu yatırımı her şeyi açıklamaya yetiyor.

Modern bir sağlık kampüsüne sahip olacak

400 yataklı Bartın Devlet Hastanesi proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2017 yılı yatırım programında yer aldı. Tabii bu sürecin ardından sağlık bakanlığınca Ankara’da 12 Aralık 2017 günü yapım ihalesi gerçekleştirilen Bartın 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi’nin temel atma törenini o dönemin Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Demircan’ın katılımıyla gerçekleştirmiştik.  400 yataklı Bartın Devlet Hastanesi’nin yapımı tamamlandığında, Bartın’ın, eğitim araştırma hastanesi kapasitesinde, Bartın ve çevresine hizmet verecek modern bir sağlık kampüsüne sahip olacak. Bartın merkez Şiremirçavuş Mahallesi’nde 127 dönümlük arsa üzerinde, 10.253 metrekare oturum alanına, 94.252 metrekare kapalı alana sahip olacak hastanenin 12 katlı olarak inşa edilecek. Açık ve kapalı otoparkları ve diğer sosyal tesisleri ile birlikte 3 yılda tamamlanacak. Hastane binası yaklaşık 158 milyon liraya ihale edildi.  Hastanenin yapımının tamamlanması ile çok büyük maliyetli bir kamu yatırımını daha Bartın’a kazandırmış olacağız.

Adalet Sarayı inşaatı devam ediyor

Adalet Sarayı inşaat tamamlanmak üzere. Büyük ölçüde tamamlanan inşaatta son rötuşlar yapılıyor. Bartın’daki büyük bir eksikliği daha gidermenin ve uzun yıllar Bartın halkına hizmet verecek bir eseri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üç bloktan oluşan 30 milyon lira proje maliyeti bulunan adalet sarayı Gölbucağı Mahallesi’nde Bartın’ın tam merkezinde inşa ediliyor

6 milyar lira tutarında kamu yatırımı kazandırdık

Bartın’a AK Parti iktidarları döneminde 6 milyar lira tutarında kamu yatırımı kazandırdık. Ayrıca yatırım programında devam eden yatırım projelerinin tutarı da 6 milyar lira civarında. Bartın’da il merkezinde kamu hizmet binalarının yapımlarını gerçekleştirdik. Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Kültür Müdürlüğü hizmet binalarının yanı sıra Kültür Merkezi’ni, Bölge Trafik Denetleme hizmet binası, Bartın 112 Acil Çağrı Merkezi binası, merkez öğretmenevi ile SGK hizmet binasını yapılarak hizmete girdi. Bartın’a yeni İŞKUR hizmet binası için de çalışma başlattık. Arsa tahsis çalışmaları tamamlandı. Yeni İŞKUR hizmet binasının da önümüzdeki günlerde proje ihalesi yapılacak.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535