• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Başkanı Kalaycı, zulüm gören Müslümanlar için dua etti

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Hasankadı beldesine bağlı Aşağıdere Köyü’nde düzenlenen iftar programına katılarak, vatandaşlarla bir araya geldi.
İl Başkanı Kalaycı, zulüm gören Müslümanlar için dua etti

‘Mazlumun yanındayız’

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Hasankadı beldesine bağlı Aşağıdere Köyü’nde düzenlenen iftar programına katılarak, vatandaşlarla bir araya geldi. İftar sonrası vatandaşlarla sohbet eden Kalaycı, zulüm gören Müslümanlar için dua etti. ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail’in, duruma tepki gösteren Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınayan Kalaycı, “Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir” dedi.

Rabbim ayrımcılara fırsat vermesin

Kalaycı; “Önümüzde bir seçim var, 24 Haziran, yaklaşık 1 ayımız kaldı, 1 ay sonra sandığa gideceğiz. Bu seçim diğerlerinden biraz farklı. Aslında Bartın bu seçimin kararını 16 Nisan halkoylamasında verdi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet diyerek bu yolu açtınız, Allah sizden razı olsun. 24 Haziran sadece bu işin uygulaması. Sandığa gideceğiz, milletin adamını, Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı inşallah seçeceğiz, sizin desteklerinizle seçeceğiz. Tabii bu süreçte kardeşliğimizi bozmak isteyenler ülkemizi üzerinde ve tüm Müslümanlar üzerinde. Çeşitli oyunlara başvuruyor. Bu oyunları inşallah 24 Haziran’da bozacağız. Rabbim kardeşliğimizi bozmak isteyen bozgunculara, ayrımcılara fırsat vermesin” dedi.

Filistin'le dayanışma halindeyiz

Kalaycı, bir yandan seçime giderken diğer yandan kardeşlerin, komşuların acılarıyla da ilgilenmek durumunda olduklarını ifade ederek; “Gerçekten Müslümanlar üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor. Filistin halkına zulmeden, Harem-i Şerif'te kan döken İsraillileri lanetliyorum, kınıyorum. Masum çocukların, bebeklerin üzerine kurşun yağdıran bu alçaklar daima utanç içinde yaşayacaklar. Bize düşen zulmün, zalimin karşısında omuz omuza hep beraber olmaktır. Allah hepinizden razı olsun. Allah milletimize, ülkemize, devletimize zeval vermesin. Kardeşliğimizi ebedi kılan Rabbim kalplerimizi birleştirsin. Hepimiz Filistinliyiz, Filistin'le dayanışma halindeyiz” diye konuştu.

Ruhlarını düşmanlara satan alçaklara boyun eğmeyiz

Mübarek ramazan ayına huzur içinde girmeyi beklerken İsrail yönetiminin görülmeyen bir katliam gerçekleştirdiğini belirten Kalaycı; “Ülkeleri için barışçıl gösteri yapan Filistinli çocukların, kadınların üzerine acımasızca kurşun yağdırdılar. Bütün İslam ümmetinin kalbine hançer sapladılar. Allah zulüm düzenlerini başlarına yıksın. Dünyaya hükmeden zalimler, Müslümanların başını öne eğdirmek istiyorlar. Bizler şerefimizle yaşamaya ahdetmiş, Rabbimize söz vermişiz, zalimlere, katillere, ruhlarını düşmanlara satan alçaklara boyun eğmeyiz. Hak ve adalet yolundan asla ayrılmayız. Daima merhamet ve sevgiden yana olacağız. Her türlü ayrımcılığı, ırkçılığı reddedeceğiz. Biz yaratılanı severiz, Yaradan'dan ötürü. Hepimiz kardeşiz. Türk de olsak Kürt de olsak Arap da olsak bilmem ne olursa olsak hep beraberiz, kardeşiz çünkü Rabbimiz bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir. Onun için biriz ve beraberiz” şeklinde konuştu.

Her sorunumuzu çözeriz

Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir sorunu olmadığını vurgulayan Kalaycı; “Her sorunumuzu çözeriz yeter ki barış, kardeşlik, huzur olsun. Şiddetten, nefretten, gözyaşından beslenenler bunu anlayamaz. Biz bu birlik ruhuyla can kardeşiyiz. Bizim medeniyetimizde adalet var, merhamet var. Yıllar önce Avrupa'da engizisyon mahkemelerinden, zulümlerden, ölümden kaçan İspanyol Yahudilere biz kucak açtık. Ülkemizde özgürce yaşama şansını biz verdik ve böylelikle Türk'ün, bu milletin ne kadar adalet duygusu içinde olduğunu gösterdik. Bizler sadece Müslüman Türkler, Kürtler, Araplar olarak bir arada yaşamadık. Başka inançtan, başka dinden olanlara da kucak açtık” dedi.

Desteğimizi 24 Haziran’da da gösterelim

Kalaycı; “Bizim tarihimizde soykırım yok. Bizim tarihimizde utanç yok. Aramıza ayrılık, gayrılık tohumları ekmek isteyenler şunu bilsin ki asla muvaffak olamayacaklar. Bu doğrultuda milyonlarca Suriyeliye kapılarımızı açtık. O yüzden Filistin meselesi bizim meselemizdir diyoruz. Bizim anlayışımızda, inancımızda hesap günü vardır, bu yüzden diyoruz ki devlet vatandaşındır, vatandaştır devletin sahibi. Devletin gücünü kendi gücü zannedenler Türkiye'de darbe yapmaya kalktılar, milli iradeyi yok etmeye çalıştılar, vesayet altına girdiler. Bunun son örneğini 15 Temmuz’da gördük. Birliğimize, beraberliğimize zarar vereceklere katiyen fırsat vermeyeceğiz. Onların oyununa gelmeyeceğiz. Bizim kaderimiz aynı, tasamız aynı, geleceğimiz aynı, mutluluğumuz aynı. Müslümanlar üzerinde oynanan oyunları hepimiz görüyoruz. Bu oyunları 24 Haziran’da bozalım. Mazlumların umudu Sayın Cumhurbaşkanımıza olan desteğimizi 24 Haziran’da da gösterelim” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535