• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 17 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Başkanı Kalaycı'dan engelli öğrencilere özel ilgi

AK Parti Bartın Gençlik Kolları tarafından Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Özel Lider Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler ziyaret edildi.
İl Başkanı Kalaycı'dan engelli öğrencilere özel ilgi

AK Parti Bartın Gençlik Kolları tarafından Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Özel Lider Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler ziyaret edildi. Ziyaret programında AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın yanı sıra AK Parti Bartın Gençlik Kolları Başkanı Onur Özkaya, AK Parti Bartın Sosyal Politikalar Başkanı Hayriye Çıray, AK Parti Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüseyin Demirci, AK Parti Bartın İl Genel Meclisi Aday Adayı Uğur Yılmaz ve İl Gençlik Kolları teşkilatı da hazır bulundu.

adsiz-001.jpg

Kalaycı, engelli öğrencilerle oyun oynadı

Gerçekleştirilen ziyarette ilk olarak bir süre okul idarecileri ile görüşen Kalaycı, eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Kendisine iletilen talepleri de dinleyen Kalaycı, daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte sınıfları gezdi. Özel eğitim alan öğrencilerle yakından ilgilenen İl Başkanı Kalaycı, eğitimlerinde başarılar dileyerek, öğrencilerin her biriyle ayrı ayrı ilgilendi. Başkan Kalaycı, ayrıca engelli öğrencilerle oyunlar da oynadı.

47291610_1988347761233153_4813819166630871040_n.jpg

Hükümet olarak birçok proje hayata geçirdik

Engelli öğrencilerin gelişimlerine yönelik çeşitli eğitimlerin verildiği dersliklerde engelli öğrencilerin eğitimlerini takip eden Kalaycı, özellikle konuşma zorluğu çeken öğrencilerin, okuma-yazma öğrenme azmine hayran kaldı. Öğrencilerin bu başarısı karşısında, tüm eğitmenleri tebrik eden Kalaycı, imkan verilmesi halinde engelli vatandaşların da birçok şeyi başarabildiğini, bunun sayısız örnekleri olduğunu söyledi. Öğrencilerin Dünya Engelliler gününü kutlayarak tebrik eden Kalaycı, devletin engelli bireylerin topluma daha iyi uyum sağlayabilmeleri adına birçok proje hayata geçirdiğini ifade etti.

whatsapp-image-2018-12-04-at-12.53.51.jpeg

Eğitimleri önemsiyoruz

Engelli bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve topluma uyum sağlayabilmeleri adına öncelik tanındığını belirten Kalaycı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Engelli vatandaşlarımızın sağlık ve eğitim hayatları başta olmak üzere kolaylaştırıcı kanunlar ve düzenlemeler hayata geçirildi. . Onlar bizim yavrularımız, onların yaşam kalitelerini en üst seviyeye çıkartmak için çalışıyoruz. Tabii bu sadece bizim çalışmamızla olmuyor, sizler gibi bu işe gönül vermiş kuruluşların da olması bizim bu anlamda işlerimizi kolaylaştırıyor. Bireylerimizin toplumsal hayata uyumlarını hızlandırma adına bu tür rehabilitasyon merkezleri de büyük önem arz ediyor. Toplumla iletişimlerini güçlendirmek ve hayatın diğer evrelerinde de yaşamlarını sürdürme adına buradaki eğitimleri önemsiyoruz.

47280789_1988346007899995_5235422150067748864_n.jpg

Devlet ve sivil toplum el ele vermeli

Tabii bizler engelli kardeşlerimize her zaman sahip çıktık. 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ile eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engelli kardeşlerimizi ilgilendiren pek çok konuda tarihi nitelikte adımlar atıldı. 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile bu reform sürecini üst aşamaya taşıyarak engellilere yönelik pozitif ayrımcılık anayasal güvence altına alındı. Ülkemiz bugün engellilerin hayat şatlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaştı. Önümüzdeki süreçte değişen şartları ve ihtiyaçları dikkate alarak, devlet, üniversite, sivil toplum, iş dünyası ve tek tek fertler olarak el ele vermeli, engellilerimizi çok daha müreffeh bir seviyeye hep beraber taşımalıyız. Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen etkinliklerin engelli kardeşlerimin sorunları hususunda toplumumuzun her kesiminde hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535