• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 14 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Genel Meclis Üyeliği için 8 isim başvuruda bulundu

AK Parti’de 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Adaylığı için başvurular devam ediyor.
İl Genel Meclis Üyeliği için 8 isim başvuruda bulundu

Aday adaylığı sürecin sonuna yaklaşıldığı bugünlerde Belediye Başkan Adaylığı sürecinin ardından gözlerin çevrildiği İl Genel Meclisinde 4 isim başvuruda bulunmuştu. Mevcut İl Genel Meclis Üyeleri İrfan Ekmekçi ve Hikmet Özdilkural’ın yanı sıra AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Ayhan Özçelik ve eski İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Kıranoğlu Merkez İlçe Başkanlığı’na başvurusunu gerçekleştirmişti. Son olarak da bugün saat 14.00’da İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, 14.30’da AK Parti Bartın Seçim İşleri Başkanı Uğur Yılmaz, 14.45’de AK Parti Bartın Teşkilat Başkan Yardımcısı Göker Giray Gülsoy, ve 15.00’da AK Parti Bartın Teşkilat Başkanı Ali Eyüpustaoğlu İl Genel Meclisi Aday Adaylığı için başvuruda bulundu. İl Genel Meclisi Üyeliğinin yanı sıra Belediye Meclis Üyelikleri için de başvurular devam ediyor.

Amacım hizmet etmek

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’na İl Genel Meclis Üyeliği için başvuru dilekçelerini teslim eden aday adayları önemli açıklamalarda bulunarak, seçim sürecinin hayırlara vesile olmasını dilediler. Geçtiğimiz günlerde ilk olarak başvuruda bulanan AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Ayhan Özçelik; “Bartın İl Genel Meclisi Üyeliği için partimden aday adaylığı başvurusunda bulundum. Üyesi olmaktan gurur duyduğum partimde ilimize İl Genel Meclis Üyesi olarak hizmet etmek istiyorum. Eğer partim takdir edip beni aday gösterirse halkımızın da teveccühüyle ilimize hizmet etme fırsatı bulacağız. Bana bu zorlu süreçte desteğini esirgemeyen başta aileme ve tüm sevenlerime ayrı ayrı teşekkür eder, diğer aday adayı arkadaşlarıma başarılar dilerim. Takdir önce partimin sonra sizlerindir” dedi.

Milletim için çalışacağım

29 Kasım Perşembe günü Merkez İlçe Başkanlığı’na başvuru evraklarını teslim eden eski İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Kıranoğlu; “Milletin evladı olarak, mesai mefhumu gözetmeksizin milletim için çalışacağım. Bütün mağduriyetleri çözmek çalışacağım” dedi.

Ali Kıranoğlu kimdir?

15.12.1989 Bartın doğumlu olan Kıranoğlu, lise öğrenimini Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Üniversite öğrenimini Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi olarak tamamladı. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilen Kıranoğlu, evli ve bir kız çocuk babasıdır.

Köy muhtarlarından Dursun’a tam destek

30 Kasım Cuma günü ise saat 14.00’da ilk başvuru İl Genel Meclisi Kenan Dursun’dan geldi. Köy muhtarlarının yoğun katılım sağladığı aday adaylığı başvurusunda Dursun, önemli mesajlar verdi.

Kenan Dursun kimdir?

1964 Bartın doğumlu olan Kenan Dursun, ilk, orta lise ve yüksek öğrenimini Bartın’da tamamladı 1982 ile 2005 yılları arasında Bartın Küçük Sanayi Sitesinde oto elektrik atölyesi işletmeciliği yaptı. 1994 ile 2001 yılları arasında Fazilet Partisi’nde il ve ilçe yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 1999 yılı mahalli idareler seçimlerinde Merkez İlçe İl Genel Meclisi Adayı oldu 2001 yılında kurulan AK Parti’nin Bartın kurucularından olan Dursun, çeşitli zamanlarda AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2005-2009 yıllarında inşaat sektöründe faaliyet gösterdikten sonra 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Bartın Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeliğine seçildi. 5 yıllık meclis üyeliği döneminde İnsan Kaynakları ve ARGE Komisyonuna başkanlık yaptı. Valilik İnsan Hakları Kurulu’nda da 5 yıl kurul üyeliği görevinde bulundu. 3 yıl İl Encümen üyeliği görevini de yürüten Dursun, aynı zamanda Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde 5 yıl kesintisiz Birlik Encümenliği görevini yürüttü. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde tekrar Merkez İlçe İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. 5 yıl il genel meclis Başkanlığı görevini yürüttü bu dönem içerisinde 3 yıl plan bütçe komisyon Başkanlığı 3 yıl il daimi encümen üyeliği 5 yıl Batı Karadeniz kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği 5 yıl Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekilliği 1 yıl İç İşleri Bakanlığı’nda Vilayetler Birliği Encümen Üyeliği ve 2 yıl Bartınspor kulübü As Başkanlığı görevlerini yürüttü Halen İl Genel Meclis Başkanlığı görevini yürüten Kenan Dursun evli ve 2 çocuk babasıdır.

Destek veren herkese teşekkür ediyorum

Başkan Dursun’un başvurusunun ardından saat 14.30’da AK Parti Bartın Seçim İşleri Başkanı Uğur Yılmaz evraklarını teslim etti. Yılmaz, başvurusu sonrası yaptığı değerlendirmede; “Çevremden aldığım olumlu sonuçlar neticesinde Bartın’a hizmet etmek adına bu yola çıktım. İlimizin sorunlarına çözüm noktasında ortak olmak, vatandaşımıza hizmet ulaştırma yolunda aracı olmak, bu yolda emek vermek, mücadele etmek amacıyla Meclis Üyeliği Aday Adaylığımı açıklıyorum. Bartın’da yetişen birisi olarak ilimize hizmet etmek benim boynumun borcudur. Sağolsunlar yaptığım sivil toplum kuruluşları ziyaretlerinde vatandaşlarımızdan da olumlu sonuçlar alıyorum. Aday oluruz ya da olamayız bu yöneticilerimizin vereceği bir karardır. Ancak aday olamasam dahi desteklerimin süreceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Aday olduğum takdirde de ilimize hizmet edebilmek için elimden geleni yapacağım. Seçim sürecinin ülkemiz, ilimiz ve partimizin açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Uğur Yılmaz kimdir?

1969 Bartın Arıönü köyü Doğumlu olan Uğur Yılmaz, ilk ve ortaokulu Kızılelma’da tamamladı. Lise tahsilini Bartın Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Önlisans İTÜ. Sakarya MYO Motor Teknikerliği Bölümünde 1989-1992 yıllarında yaptı. Lisans eğitimimi Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümünde 1996 – 2000‘yıllarında tamamladı. İşletmeci, idareci ve eğitimci olan Yılmaz, mesleğiyle ilgili birçok panel seminer ve çalıştaya katıldı. Halen Bartın Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanlığı, Karadeniz Sürücü Kursları Federasyonu Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyonu Yönetim Kurulu görevine devam eden Yılmaz, 2003 yılında Sürücü Eğitim Kitabını yazdı. İş hayatında okul yıllarımda ayakkabı boyacılığı, simitçilik, seyyar fotoğrafçılık, kırtasiye işletmeciliği, spor kulübü işletmeciliği, lokanta işletmeciliği yapan Yılmaz, okulu bitirdikten sonra 1993 yılında idareci olarak Özel Bir Sürücü Kursunda İdareci olarak işe başladı. 1992-1993 yıllarında vekil öğretmenli ve ders ücretli öğretmenlik, 1993-1995 yıllarında özel bir kurumda idarecilik, 1996-2004 yılları arasında Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda idareci olarak görev yaptı. 2005 yılında 3 ortakla beraber kendi işini kurdu. Özel bir sürücü kursu açan Yılmaz, hala eşiyle beraber aynı kurumu işletiyor. Siyasete 1986 yılında babasının teşvikiyle Anavatan Partisi’nde başladı. 2003 yılında üye ve köy delegesi olarak AK partide devam etti. 2004 yerel ve2007 genel seçimlerinde sahil bölgesi sorumlusu olarak seçim çalışmalarına katıldı. 2009 yılında 5. sıradan İl Genel Meclisi Adayı olarak gösterildi. Bu seçimlerde 1. yedek olarak seçildi. Yine 2014 yerel seçimlerinde İl Genel Meclisi 5. sıra adayı oldu. Bu seçimlerde de 2. yedek olarak seçildi.2009 yılında il yönetimine giren Yılmaz, Ekonomik İşler Başkanlığı, Dış İlişkiler Başkanlığı, Teşkilat Başkanlığı, İl Sosyal Politikalar Birim Başkanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve bir çocuk babası olan Yılmaz, şu an halen AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı görevini yürütüyor.

Halkımıza en iyi hizmeti verebilmek aday adayı oldum

Yine aynı gün saat 14.45’de başvuruda bulunan AK Parti Bartın Teşkilat Başkan Yardımcısı Göker Giray Gülsoy ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “AK Parti Bartın İl Genel Meclis Üyeliği Aday Adaylığı için bugün başvuruda bulunuyorum. Sürecin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İsterseniz biraz kendimi tanıtayım. 1981 doğumluyum. Evliyim. İmalat sektöründe hizmet veren firma sahibiyim. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunuyum.  Aynı zamanda Yerel Yönetimler Yüksek Lisans Bölümünü tamamlamaktayım. Ak Parti Bartın Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı, Kozcağız Belde Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Siyaseti sadece makam ve mevki sahibi olabilmek için değil, halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için doğruluk ve dürüstlük ilkesinden ayrılmadan tüm toplumun çıkarlarını gözeterek insanları ötekileştirmeden birleştirerek devam ettirmek asli vazifem olacaktır. Baba bu süreçte destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Amacım Bartın’a hizmet etmek

Son olarak saat 15.00’da başvuruda bulunan AK Parti Bartın Teşkilat Başkanı Ali Eyüpustaoğlu, seçimlerin önemine değindi. Başvuru evraklarını Merkez İlçe Başkanlığı’na teslim eden Eyüpustaoğlu, katılan herkese teşekkür etti. Eyüpustaoğlu; “Önümüzdeki yerel seçimlerde İl Genel Meclisi aday adaylığı için AK Parti İl Teşkilat Başkanlığı görevimden ayrılmış bulunuyorum. 2009 yılında çıktığım hizmet yolculuğuna devam ediyorum. Çok sevdiğim, doğduğum ve büyüdüğüm Bartın’a daha fazla hizmet edebilmek için İl Genel Meclisi Üyeliğine adayım. İnşallah Allah en hayırlısını nasip eder. Daha yaşanabilir bir Bartın ortaya çıkartmak için Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde hizmet etmek için bu göreve talip oldum. Amacımızın halkımıza hizmet. Bu süreci en iyi şekilde tamamlamaya çalışacağız. Tabii bu süreçte kazanan Bartın olacak. Kazanan partimiz olacaktır. Önümüzdeki yerel seçimlerin ülkemize, ilimize ve partimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Ali Eyüpustaoğlu kimdir?

14.03.1966 yılında Bartın Okulak Mahallesi’nde doğdu. İlkokulu Cumhuriyet İlkokulu’nda, Ortaokulu Bartın Lisesi Orta bölümünde okuduktan sonra Bartın Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun olup Atatürk Üniversitesi Erzurum Meslek Yüksek Okulu Makine Resim ve Konstiriksiyon bölümünden mezun oldu.  Askerlik görevimi tamamladıktan sonra mezun olduğu Endüstri Meslek Lisesinde 1,5 yıl vekil öğretmenlik yaptı. 1998 yılında Yeşim (Akyüz) Eyüpustaoğlu ile evlenerek Orçun ve Duru isimli iki çocuk babası oldu. 1992 ve 2005 yılları arasında Bartın Sürücü Kursu’nda Trafik ve Çevre Bilgisi Öğretmenliği görevinde bulundu. 2006 yılında sahibi olduğu Eyüp Şahin Sürücü Kursunu açarak eğitim sektöründe hizmet vermeye başladı ve halen bu sektörde devam ediyor. 2012 yılında Duru pansiyon kız öğrenci yurdunu açarak ticaretine yeni bir iş kolu ekledi. 2016 ve 2017 yıllarında 2 sezon Bartınspor Başkan Yardımcılığında bulundu. 1995 ve 2002 yılları arasında Bartın İlkokullarını Güzelleştirme ve Geliştirme Derneğinde Başkan ve Başkan yardımcılığı görevinde bulundu.  2016 yılında kurucu olarak göreve başlamış olduğu Bartın Sürücü Kursları Derneğ’inde halen Başkan yardımcısı olarak görev alıyor. 2002–2004 yılları arasında Doğru Yol Partisi İl Başkan Yardımcılığı Görevinde bulundu.  10 Mayıs 2009 yılında yapılan kongre ile AK Parti İl Yönetiminde AK siyaset ile tanıştı. AK parti Yürütme kurulunda sırası ile Dış İlişkiler Başkanlığı, Sosyal İşler Başkanlığı ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2013 yılında AK Parti Genel Merkezinin takdiri ve onayı ile AK Parti Bartın Merkez İlçe Başkanlığına atandı. 2014 Kasım ayında yapılan kongre ile Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığına seçildi. 2017 Aralık ayında yapılan İl başkanlığı kongresinde İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek Teşkilat Başkanlığı görevine atandı. 26 Kasım 2018 tarihinde Bartın Merkez İlçe İl Genel Meclisi Aday Adaylığı için görevimden istifa etti.

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535