• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 14 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Kumluca Belediye Başkanı Can, Bütünşehir Yasasının 2019 seçimlerinde uygulanmayacağını söyledi

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, basın mensuplarıyla Belediye Oteli’nde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.
Kumluca Belediye Başkanı Can, Bütünşehir Yasasının 2019 seçimlerinde uygulanmayacağını söyledi

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, basın mensuplarıyla Belediye Oteli’nde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Gerçekleştirilen ve devam eden projelerle ilgili bilgiler veren Başkan Can, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Göreve geldiği günden buyana verdiği sözleri tutabilmek için çalıştığını söyleyen Can, birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve tamamlanan çalışmaların toplu bir şekilde açılışının yapılacağını söyledi. Bütünşehir Yasasının basından öğrenildiği kadarıyla 2019 sonrasına bırakıldığını söyleyen Can; “Biz Kumluca olarak 20 köye sahip ekonomik gücü olan, sanayi işletmelerin olduğu, 6 kooperatife sahip bir beldeyiz. Biz aslında adı konulmamış bir ilçeyiz. Kumluca bölgesi ekonomik anlamda güçlü bir bölge. Biz kendimiz bir ilçe konumundayız. Kumluca’nın belde olarak nasıl kalabileceği düşüncesi içerisinde olduk. Şuanda yerel yönetimler için bu çalışma ertelenirse de Kumluca Beldesi olarak tekrar belediye seçimlerine katılmış olacağız ve bundan sonraki çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Çok önemsediğimiz bir proje

Şehitler Meydanı Projesinin yapılacağı alanla ilgili Milli Emlak’a yer teslimi hususunda başvuru yapıldığını belirten Can; “Şehitler Meydanı Projesi bizim çok önemsediğimiz bir proje. Şu anda biz orada peyzaj çalışması yaptırarak ortalama bir maliyet çıkarttık. Şu anda çalışma yapılan alan Milli Emlak’ın ancak biz orayı imarda meydan projesine dönüştürdük. Bedelsiz bize teslimi için müracaatımızı yaptık bu konuda çalışmalar devam ediyor. Bize devrini beklemeden çalışmalara başladık. Atıl durumda olan iki bina vardı bunların yıkımlarını gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde de projenin uygulama çalışmalarına başlayacağız. Maliyetli bir proje ancak bizim çok önemsediğimiz bir proje. Kumluca beldemizin çehresini değiştirecek ve aynı zamanda yeni bir yaşam alanı olacak” dedi.

28052973_10213635877143583_1891346925_n.jpgTüm projeleri kendi bütçemizden gerçekleştirdik

Can; “Mart-Nisan ayı gibi başlayıp beşinci ayda temelini atmayı ve yaz sonuna kadar projeyi tamamlayıp açılışını yapmayı düşünüyoruz. Bizim şu anda taslak olarak yaptığımız çalışma 800 bin TL gibi ortalama maliyete sahip. Biz esasen İller Bankası kredisi ile birlikte düşünüyorduk. Karabük Belediye Başkanımız da destek sözü verdiler. Kredi gerçekleştiği takdirde İller Bankası kredisi ile şayet kredi gerçekleşmezse hem bütçemiz hem de Karabük Belediye Başkanımız ve Bartın Belediye Başkanımızın da destekleriyle projeyi gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar da tüm projeleri kendi bütçemizden gerçekleştirdik” diye konuştu.

Zeytin Dalı Köprüsü adı verildi

Yaya köprüsüne Zeytin Dalı adının verilmesiyle ilgili de düşüncelerini paylaşan Başkan Can; “Ankara’da Sayın Genel Başkanımız da katılımıyla gerçekleşen Kerkük Sevdalıları buluşuyor isimli toplantıya katılmıştık. Biliyorsunuz o dönemde Irak’ta sözde bir referandum yapılmıştı. Bende buna bir tepki olarak köprünün ismi gündeme geldiğinde Kerkük Köprüsü olarak isimlendirmeyi düşündüğümüzü ifade etmiştim. Köprü çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki aylarda açılışı yapılacağı için konuyu meclise getirdik. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı var. Belediye Meclisimiz de bu harekete destek amacıyla köprünün adının Zeytin Dalı olması şeklinde karar aldık. Kerkük de bizim davamız ve sevdamız. Afrin Zeytin Dalı harekâtı gibi daha önce gerçekleşen Fırat Kalkanı Harekâtı da bizi milli davamız. Kudüs’te bizim hepimizin milli ortak davası. Şu anda devam eden operasyonda Mehmetçiğimize ve şanlı ordumuza destek için köprü ismiyle de bunu gelecek nesillere aktarmayı amaçladık. Afrin Destanı unutulmasın istedik” şeklinde konuştu.

28053590_10213635877223585_502053899_n.jpg

Projelerimizin yüzde 80’ini tamamlamış olacağız

Can; “Millet olarak birlik beraberlik içinde olduğumuz şu günlerde askerlik şubeleri önünde kuyruklar oluşuyor. İnsanlarımız askere alınıp harekâta destek olmak istiyorlar. Atkı bere örüp askerlerimize ulaştıran kardeşlerimiz var. Bizde Belediye Meclisi olarak bu şekilde Mehmetçiğimize destek olmak istedik. Kerkük isminde de vazgeçmiş değiliz. Köprünün yapıldığı yerin hemen karşısında bir mesire alanımız var. Mesire alanı ile birlikte köprümüzün adı Kerkük, Zeytin Dalı Köprüsü ve Mesire Alanı olacak. Milli davamıza her şekilde destek olmak durumundayız. Köprü çalışmalarının bir aylık süreçte tamamlanmasını planlıyoruz. Toplu açılış törenine de yetiştirmeyi planlıyoruz. Hava muhalefeti olmazsa beşinci ayda diğer hizmetlerimiz olan düğün salonu, içme suyu projesi ve pazaryeriyle beraber toplu açılış yapmak istiyoruz. Aynı zamanda beşinci ayda şehitler meydanının da temelini atmış olacağız ve beldemize yeni bir yaşam alanı kazandırmış olacağız. Bunlarla beraber seçim projelerimizin yüzde 80’ini tamamlamış olacağız” dedi.

Bütçe imkânlarımızla bir çöp kamyonu alacağız

Bakanlıktan çöp kamyonu hibe edilmesiyle ilgili sorunun çözülmediğini belirten Can, 2018 yılı bütçesine çöp kamyonu için para ayırdıklarını söyledi. Başkan Can; “Beldemizin ihtiyacı olan çöp kamyonu için bir başvurumuz olmuştu. Şu anda çözümlenmedi. 2018 yılı içerisinde sanıyorum kendi bütçe imkânlarımızla bir çöp kamyonu alacağız” dedi.

Gece gündüz elimizden gelen gayreti gösterdik

Bütünşehir Yasasının ertelendiğini söyleyen Can; “Bütünşehir Yasası basından takip ettiğimiz kadarıyla Bütünşehir Yasa düzenlemesi ertelendi. Biz zaten ilk göreve geldiğimizden beri çalışmayı hiç eksik etmedik. Gece gündüz elimizden gelen gayreti gösterdik. Bize duyulan teveccühe layık olmaya çalıştık. Esasında seçim için çalışmıyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Aday olduğumuz zaman projelerimizle var olacağımızı söyledik. Ben o projelerin ne kadarını yapabiliyorum? Ne kadarını gerçekleştirebiliyorum? Buna bakıyorum. Gayretle bunun için çalışıyoruz. Seçim zamanı geldiği zaman aday olmak isterim. Partimde aday gösterirse burada tekrar göreve devam etmek isterim. Biz geldiğimiz günden beri yarın seçim varmış gibi ilk günden bu yana gayretle çalışıyoruz” diye konuştu.

28124394_10212591478474782_880886592_o.jpgHer konuda destek oluyor

Can; “Yaptığımız çalışmalarla projelerin yüzde 70’ini tamamladık. Devam eden projeleri de tamamladığımızda söz verdiğimiz projelerin yüzde 80’ini tamamlamış olacağız. Bu bizim için mutluluk verici. Kumluca halkı bize hem destek hem de sabır gösterdi. Hiçbir şey birden olmuyor. Aradan dört yıl geçti ve dört yıl içerisinde şu ana kadar bahsetmiş olduğum içme suyu projesi, cadde ve yol düzenlemeleri, 800 bin TL’ye mal olan ve tamamını bütçeden karşıladığımız kapalı pazar yeri, açık alan düğün salonu gibi projelerimizi tamamlama gayreti içerisinde olduk ve oluyoruz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirme gayretindeyiz. Bu tür çalışmaları yaparken Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın’ın da büyük desteğini görüyoruz. Her konuda destek oluyor. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde bu projelere devam edeceğiz. Seçimlere kadar kalan projelerimizi de tamamlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

17 bin 18 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik

Cadde ve sokak düzenlemeleriyle ilgili gerçekleştirilen çalışmaları anlatan Can; “Yaklaşık olarak Kumluca’da göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 17 bin 18 bin metrekare kilitli parke taşı, 6 bin metrekare yaya kaldırımı, 2 bin metrekare engelli parke olmak üzere yol ve ulaşım çalışması gerçekleştirdik ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmaları Belediyemizin öz kaynaklarıyla gerçekleştirdik. Hiç kredi kullanmadık. Buna pazaryeri projesi, açık alan düğün salonu, içme suyu çalışmaları da dahil. Şimdi mesire alanı ve köprü çalışmasını kendi bütçemizden yapıyoruz” diye konuştu.

28169984_10212591479994820_41104833_o.jpgUlaşıma elverişsiz olan hiçbir cadde kalmayacak

Can; “2018 yaz döneminde tekrar yol ve cadde düzenlemelerine devam edeceğiz. Hedefimiz 2018 yılı sonunda beldemize ulaşıma elverişsiz olan hiçbir caddenin kalmaması. Biz alım yaptığımız zaman ihaleyle ya da doğrudan teminle alım yapıyoruz. Maliyeti düşük olan yer neresiyse biz kilitli parke taşını oradan alırız. Biz Belediyenim menfaatini düşünmek zorundayız. En maliyetsiz ve en kıza zamanda nerden bunu alacaksak biz bunun teminini oradan gerçekleştiririz. Bizim şuanda ülke olarak her şeyden önce birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Biz birlik ve beraberliğe zarar verecek hiçbir açıklama yapmak istemiyoruz” dedi.

Maliyeti düşük olacaksa oradan alırız

İl Özel İdaresi tarafından yapılacak olan Kilitli Parke Taşı ve Kuru Beton Tesisinin ilçe ve belde belediyelerine katkısı olup olmayacağı yönünde kendisine iletilen soruya da Başkan Can; “Biz Kumluca Belediyesi olarak kilitli parke taşını ihale ile alım yapıyoruz. Eğer piyasaya göre maliyeti düşük olacaksa oradan alırız. Biz burada belediyenin menfaatini düşünürüz. En kısa zamanda ve en ucuz neresi ise oradan almayı tercih ederiz. Bütün belediye başkanları da bu şekilde düşünür. Bizler şu ana kadar da bu şekilde davrandık. En uygun yer neresi ise oradan alım yaptık” diye konuştu.

Tüm futbolcularımız Bartın Merkezde ikamet ediyor

Can, Kumlucaspor’un Ömer Tepesi’ndeki futbol sahasında antrenmanlarını gerçekleştirmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Futbolcuların Bartın merkezde ikamet ettiğini belirten Can; “Kumlucaspor şuanda ikinci sırada. Amasraspor lider. O zamana kadar puan kaybedilmezse kendi evimizde Amasraspor’la mücadele edeceğiz. Kumlucaspor’a biz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah emekleri boşa gitmez. Hak eden şampiyon olsun. Tabii Kumlucaspor’un Bartın Ömer Tepesi’ndeki futbol sahasında antrenman yapması eleştiriliyor. Neden Kumluca’da antrenman yapılmadığı söyleniyor. Takımımızda oynayan tüm futbolcularımız Bartın Merkezde ikamet ediyor. Biz Kumluca Belediyesi olarak takıma araç veriyoruz. Ancak takımımızın yüzde 90’ı öğrenci kardeşlerimizden oluşuyor. Bu çocuklar buraya gelecekler. Antrenman yapacaklar. Duş alıp Bart’a gidecek. Zaten 9-10’da antrenman yapıyor. Bartın’a varmaları 12’yi bulacak. Sabah da okula gidecek. Bu şekilde mağdur olacakları için antrenmanlarını Bartın’da yapıyorlar. Başka nedeni yok” dedi.

28053433_10213635864223260_298747846_n.jpgKumluca ekonomik anlamda güçlü bir bölge

Kozcağız’ın ilçe olma girişimleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Can, şu ifadeleri kullandı; “Kozcağız’ın ilçe olma meselesiyle ilgili bizim kimseyle görüşmemiz olmadı. Bir fikir birliği olmadı. Biz Kumluca olarak 20 köye sahip ekonomik gücü olan, sanayi işletmelerin olduğu, 6 kooperatife sahip bir beldeyiz. Biz aslında adı konulmamış bir ilçeyiz. Kumluca bölgesi ekonomik anlamda güçlü bir bölge. Biz kendimiz bir ilçe konumundayız. Biz bu süreçte Kumluca’nın belde olarak nasıl kalabileceği düşüncesi içerisinde olduk. Bu konuda da biz buradaki muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, yerel yöneticilerimizle bir araya gelip bir dosya oluşturup beldelerin kapanmaması yönünde Genel Merkezimize de müracaatımızı yapmıştık.

Kozcağız’la bizim durumumuz farklı

Kozcağız’ın ilçe olma meselesi kendilerinin yapmış olduğu bir çalışma. Biz tabi ki onları takdirle takip ettik. Ama biz belde olarak kalmak için aynı zamanda bir mücadele yürütüyorduk. Oradaki çalışmadan bize gelen herhangi bir talep ve görüşme yok. Biz oradaki çalışmaların içerisinde yer almadık. Bizim tüm mücadelemiz belde olarak kalmak içindi. Şuanda yerel yönetimler için bu çalışma ertelenirse de Kumluca Beldesi olarak tekrar belediye seçimlerine katılmış olacağız ve bundan sonraki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kozcağız’ın bu konuda gerçekten gayretli ve güzel çalışmaları var. Biz sadece bu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde belde olarak kalmak için çalışmalar yürüttük. Kozcağız’la bizim durumumuz farklı.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535