• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 26 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Milletvekili Tunç, yatırımlarla ilgili bilgi verdi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi. Sohbet havasında geçen programda ülke gündemi ve ilimizde gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi.
Milletvekili Tunç, yatırımlarla ilgili bilgi verdi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi. Ülke gündemi ve ilimizde gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ve Tanıtım Medya Başkanı Ayhan Tepe de hazır bulundu.

Kozcağız’ın ilçe olması için elimizden geleni yaparız

Kozcağız’ın ilçe olması ile ilgili gerekli dosyaların sunulduğunu belirten Milletvekili Tunç; “Kozcağız beldemize baktığımız zaman bir şehir görüntüsü var. Belde görüntüsünden ilçe görüntüsüne kazandırdık. Altyapısı ve sorunları bitmiş bir Kozcağız var. Atık Su Artıma Tesisini dahi yaptık. Şehir dışında olduğu için kimse görmüyor. Terminal ile Kozcağız arasını duble yol yapacağız. 110 trilyona ihale edildi. Ulaşımın yoğun olduğu bu bölgede trafik rahatlayacak. 3 köprü yenilenecek. İhalesi yapılacak. Kozcağız Kumluca bağlantısında baraj kısmı kaldı. Hasankadı’dan gelen derenin üzerine köprü yapıldı. Oradan Aile Sağlı Merkezi’nin önünden Kumluca Bartın yolu için yeni bir cadde daha açılıyor. Kozcağız’ın ilçe olması için elimizden geleni yaparız. Bu konuda gerekli görüşmelerimiz oldu. Dosyalarımızı verdik. Bu anlamda Bütün Şehir ile ilgili düzenlemeleri bekliyoruz. Bunu başarabilirsek Bartın’ın Merkez ilçesiyle birlikte 5 ilçesi olacak” dedi.

Taşkın sel sınırı ile ilgili problemimiz kalmayacak

Yeni İmar Planı ile ilgili görüşlerini anlatan Tunç; “Taşkın sel sınırında daha önce belirlenen alanlar var. Faruk Papila bu konuyu çok gündemde tutuyor. Bazı yerlerin ırmak kodu 7 metre. Burada taşkın sel sınırı yok. Bazı yerlerin 11 metre. DSİ kırmızıçizgiyi çekmiş. Taşkın sınırların nereleri olduğu belirtilmiş. Buraların dışında sıkıntı yok. Mesele Yalı bölgesindeki kafeler taşkın sel sınırında değil. Ancak Milli Eğitimin arka tarafları taşkın sel sınırında. Bu teknik bir konu. Kaldı ki barajlar tamamlandığında ihtiyaç kalmayacak. Barajların iki tanesi bitti. Bir tanesi de seneye bitecek.  2019’un Mart ayında Kozcağız Barajı bitmiş olacak. Dolayısıyla bizim taşkın sel sınırı ile ilgili problemimiz kalmayacak. Tabii mevcut imar planına göre yapılaşma devam ediyor. Yeni alanların imara açılmasıyla ilgili çalışmalar var” diye konuştu.

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Bartın’a yapılan ve devam eden toplamda 10 milyar lire  yatırımların olduğunu söyleyen Tunç, şu ifadeleri kullandı; “ Bartın Ak Parti iktidarında 2002’den buyana 5 milyarlık kamu yatırımı yapıldı. Şu anda devam eden bir o kadar daha yatırım var. Bu önümüzdeki süreçte 5 milyar liralık yatırım da tamamlandığında Bartın’ın her alanda büyümesini daha da hızlandıracak. Bunun yaklaşık 1 milyara yakını Kurucaşile yoluna gidiyor. 1 milyara yakını barajlara gidiyor. Eğitim, sağlık, gençlik spor ve DSİ’nin taşkın koruma çalışmaları var. Baktığımız zaman üniversite kampüs alanı için ayırdığımız para 300 milyon. 3 yıl için bu para ayrıldı. 37 okulu Bartın’a kazandırdık. Bunların içerisinde anaokulu, liseler, ilkokul ve ortaokullar var. Nerede bir ihtiyaç varsa hemen hemen yenilemediğimiz okul kalmadı. Birkaç okulumuz daha yenilenecek. Sırasıyla hepsini yeniliyoruz. Okullarımızın yanında spor tesisleri yapıyoruz. Kapalı spor salonları inşa ediyoruz. 2018 yılında da kapalı spor salonu yapacağımız okullarımız var.

Bartın’ın büyük bir sağlık merkezi olacak

Sağlık alanında en büyük yatırımımız 400 yataklı hastanemiz olacak. Şiremirçavuş Mahallesinde yapımına başlanacak. İhalesi yapıldı. KDV hariç 157 milyon. KDV dahil 200 milyon yakın bir yatırımı gerçekleştireceğiz. Burası Bartın’ın büyük bir sağlık merkezi olacak. İleride tıp fakültesi olduğunda eğitim araştırma hastanesi görevi üstlenebilecek düzeyde b ir hastaneye Bartın’ımız kavuşmuş olacak. Ulus İlçe Hastanemizi önceki senelerde bitirmiştik. Amasra İlçe Hastanesi bitmek üzere. Kurucaşile’ye entegre sağlık merkezine ek bina düşünüyoruz. Kozcağız’a da hastaneyi kazandıracağız.  Aile sSağlığı Merkezlerimizi beldelerimizin taamında yaptık. Geçtiğimiz yıl 4 tane de köylerimizde yaptık. Bu Biri TOKİ’de olacak. Biri Kemerköprü Mahallesinde ve diğeri Aladağ’da Aile Sağlık Yaşam Merkezi olacak. Organize sanayi bölgemizde biliyorsunuz ilave alanla ilgili çalışmamız vardı. Alanda şu anda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Kamulaştırma çalışmaları bitince sanayiciye tahsis edeceğiz.

40 fabrikalık alanı kazandırıyoruz

Bartın Organize Sanayi Bölgemizde ilave alanla ilgili çalışımlarımız devam ediyor. İlave alanda şu anda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu alanın bir kısmı hazine arazisiydi. Bir kısmı da tapuluydu. Kamulaştırma çalışmaları biter bitmez bu alanları sanayiciye tahsis edeceğiz. Şu anda 30 fabrika var. 40 fabrikanın gelebileceği bir büyüklükte bir araziyi yani ikinci bir organize sanayiyi Bartın’a kazandırmış olacağız. Tabi bunun alt yapısını da şimdiden çözüyoruz. Şu anda 380’lik trafo merkezine inşaat devam ediyor. Hatlar çekildi. Bu hat Bartın’dan Kastamonu’ya gidecek. Yatırım programına alındı. Bu tesis önümüzdeki 100 yılın elektrik problemini ortadan kaldıracak büyük bir yatırımdır.

Uygulama projeleri yapılıyor

Ulaşımla ilgili Kurucaşile yolunda şu anda çalışma yapılmayan bir tünel yok. Hepsinde çalışma yapılıyor. Avara Cumayanı arasındaki yol bitmek üzere. Cumayanı tüneli bitti. Cumayanı ile Dizlermezeci arasındaki viyadük bitmek üzere. Dizlermezeci’den Meydan Köyüne geçecek olan tünel de bitmek üzere. Meydan’dan Karaman’dan geçecek ve Tekkeönü’ne çıkılacak. O tünelde de çalışmalar devam ediyor. Karaman ile Tekkeönü arasındaki tünelin uzunluğu 4 bin 600 metre. Yani Ilgaz Tünelinden bile uzun. Bolu Dağı Tünelinden 1 kilometre daha uzun. Tekkeönünden tekrar girilecek Kurucaşile Şeyhler Köyünden yani Kurucaşile’nin ilçe merkezinin hemen yanından çıkılacak. Cide bağlantısında da şu anda uygulama projeleri yapılıyor.

2019 yılında Kurucaşile’ye kadar bitirmek istiyoruz

Önümüzdeki sene Meydan Köyü’ne kadar ulaşmış oluruz. 12 kilometre gidiş 12 kilometre dönüş olmak üzere 24 kilometre tünel uzunluğu olan en son kısmının ihalesi 800 Milyon TL’ye yapılan ve tüm tünellerinde çalışmaların olduğu bir yol çalışmamız. Toplam maliyeti 1,5 Milyar TL. 2019 yılında Kurucaşile’ye kadar bitirmek istiyoruz. İnşallah bu yolun tamamlanmasıyla birlikte ilçelerimize ulaşım anlamında sıkıntımı kalmayacak. Kozcağız Kumluca baraj geçişi ile ilgili çalışmalar bitince bu yolda tamamlanmış olacak. İlk etabını bitirmiştik. Kozcağız - Perşembe daha önce bitirmiştik. Şimdi Kozcağız Bartın arası duble yol olacak. 110 Milyona ihalesi yapıldı. Tabi daha sonra Kozcağız Hasankadı Yenice Karabük bağlantısı ile ilgili projeler devam ediyor. Bartın Arıt yolunda çalışmalar devam ediyor. Çevre yolu ile ilgili projeler devam ediyor. Tünellerle birlikte üniversiteye bağlanacak. Bunun liman bağlantısın olmaması soruluyor. Limanla ilgili bizim bağlantı problemimiz yok. Gölbucağı ile Liman arasını duble yol yapacağız. O zaman buranın trafiği de rahatlatılacak. Liman bağlantısı ile ilgili ayrı bir çalışma yapılabilir.

35 taşkın koruma çalışmasını tamamladık

Sporla alakalı çalışmalar devam ediyor. Ömertepesi eskiden çamur içindeydi. Şu anda modern tesisler görüyorsunuz. Artık oradan sporcularımız yetişiyor. Sporcularımız Türkiye ve dünya dereceleri yapıyor. Ömetepesi’ndeki futbol sahası gibi Ulus, Kurucaşile, Kozcağız, Abdipaşa, Kumluca ve Amasra’ya yaptık. Bir tek Amasra’dakinde tribün yapamamıştık. Şimdi onu da Özel İdare’nin programına alarak beton tribününü yapacağız. Arıt’taki spor salonu bitiyor. Hasankadı’nın da önümüzdeki günlerde ihalesi olacak. Kamu binaları bakımında Adalet Sarayı’nın kaba inşaatı bitti. Şimdi iç işleri yapılıyor. Bu sene tamamını bitirip adliyemizi yeni yerine taşımış olacağız. İş Kur’a yeni bir bina yapacağız. Yer tahsisini yaptık. Kamu binalarımız daha çağdaş ve modern hale geliyor. 4 baraj birden yaptık. 2’si bitti. Kirazlıköprü Barajını bitirince Bartın için büyük bir tehlike ortadan kalktı. Baraj kapakları için çalışmalar devam ediyor. Daha sonra enerji için ihale yapılacak.  Her zaman sel korkusunu yaşıyorduk. Barajın tamamlanmasıyla birlikte sona erdi.

Bartın için önemli yatırımlar

Barajlardan yine Kışla Barajı bitti. Kozcağız Barajı 2019 Martta bitecek. Eldeş devam ediyor. 35 taşkın koruma çalışmasını tamamladık. 30 adet devam eden taşkın koruma çalışması var. Bunların birçoğu Bartın il merkezinde. Bunlar toprağa gömülen altyapı yatırımları. Bunlar olmadan şehir olmuyor. Köylerimizde de devam eden taşkın koruma tesisleri var. Turizmle alakalı olarak Amasra Limanı güçlendirme çalışması var. İskelede yapacağımız gümrük binalarının korunabilmesi için mendireğin sağlam olması lazım. Mendirek eski olduğu için güçlendirilmesi şart. Onu programa aldık. 38 milyona ihale yapıldı. Yakında çalışmalar başlayacak. Deniz yoluyla çalışmalar yapılacak. Şehri rahatsız etmeden yapmanın yollarına bakıyoruz. Turizmle ilgili yine yapmamız gereken çalışmalar var. Amasra yolcu limanı yaptık. Küre Dağları Milli Parkı konusunda çalıştık. Gündeme getirdik. Çevre yatırımları konusunda İnkumu Derin Deniz Deşarjı, Bartın’ın Atık Su Arıtma Tesisini yaptık. Bunlar hep hükümetimizin yatırımlarıdır. Bunlar Bartın için önemli yatırımlardır. Amasra Derin Deniz Deşarjını yine yaptık. Çakraz’da yaptık. İleride Mugada’ya yaparız. İhtiyaç olan her yere yaparız.

Cumhuriyet lisesinin eski yeri huzurevi olacak

Tarım desteklerimiz devam ediyor. Sadece bu sene 7 milyon TL fındıkçıya verdik. Çiftçimize toplamda 150 milyon hibe desteği verdik. Fındık alımı ile ilgili bu sene burada depo açtık. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne yeni bir bina çalışmamız var. Huzurevi ile ilgili olarak da Cumhuriyet Lisesi’nden boşalan yerle ilgili bir tahsis çalışmamız olacak. Orada bir restorasyon çalışması yapıp huzurevimizi daha modern bir hale getireceğiz.

Proje bittiğinde göreceğiz

Güzelcehisar sahilde lav kayalarının olduğu dünyanın sayılı yerlerinden biri. Tabiat anıtı olarak ilan ettik. BAKKA’dan bir projeyle destek alındı. Ben yerinde gittim baktım. Plajlarımızın kullanımını engelleyecek hiç bir şeye fırsat vermemiz lazım. Şu anda kış mevsimindeyiz. Sular kışın karaya doğru biraz daha yükseliyor. Bunun planı fizibilitesi yapılmıştır. Orada lav sütunlarına rahat ulaşıp, yaz kış turizme açıp insanların o sütunları görebilmesini sağlayabilmek için bir yürüyüş yolu projesi yapıldı. Tabi kazıklar çakılınca metal görünüm çirkin bir görüntü oluşturdu. Neticede bu bir inşaat aşaması. Tahtalar ile kaplandığında o metal görüntünün ortadan kalkacağını göreceğiz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535