• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Neden gerçekleri haykırmıyorsunuz?’

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, AKP hükümetinin domuz etini kasaplık et statüsüne soktuğunu belirterek, lop (kemiksiz) et ithalatına izin verilmesini eleştirdi.
‘Neden gerçekleri haykırmıyorsunuz?’

Sinoplu, din görevlilerine seslendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan, “Sığır Eti İthalatında Sağlık ve Teknik Şartların Belirlenmesine İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ ile karkas etin yanı sıra lop et olarak adlandırılan kemiksiz et ithalatının da kapısı açıldı. Yayımlanan tebliğ, ESK ile özel kesimhaneler sağlık ve teknik şartları yerine getirdikten sonra Kontrol Belgesi alarak karkas ve kemiksiz sığır eti ithalatı yapmalarını öngörüyor.

Et ithalatına izin verilmesini eleştirdi

Yürürlüğe giren tebliğ ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, lop (kemiksiz) et ithalatına izin verilmesini eleştirdi. Lop etin denetiminin daha zor olacağını ve bu iznin bazı riskleri de beraberinde getireceğini ifade eden Sinoplu, bu konuda uyarılarda bulunmaları için din görevlilerine seslendi.

Ne bekliyorsunuz?

Din görevlilerine konuyla ilgili sorular yönelten Sinoplu; “Ey Diyanet İşleri Başkanı ve yöneticileri, 81 ilimizin müftüleri, 972 ilçe müftüleri, 600 binin üzerindeki camilerimizin imam ve müezzinleri Allah rızası için sizden bir istirhamım var. Siler Kur’an’ı Kerim’i okuyan, kürsüden ve hutbelerden bizleri uyaran din görevlilerimizsiniz.  Hepinizden Allah razı olsun. Buraya kadar tamam. Ancak baştan Diyanet İşleri Başkan ve yardımcıları olmak üzere imamlar ve müezzinler olarak niçin biz siyasetçilere gerçekleri haykırmıyorsunuz. Ben yıllar önce bildiğini söylemeyenin ne olduğunu sizden öğrendim. Hz. Peygamberimizin ‘Hakkı Söylemeyen, Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Ş.’ hadisini sizlerden öğrendim. Öyleyse ne bekliyorsunuz?” dedi.

Kimden korkuyorsun?

Hükümet yetkililerin uyarılmasını gerektiğini söyleyen Sinoplu; “Bazı kurumlardaki etkili insanlar emekli olduktan sonra konuşurlar. Yoksa sizlerde mi emekli olunca konuşacaksınız? AKP hükümeti domuz etini kasaplık et statüsüne soktu. Sizlerden ses duyulmadı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım İzmir’de ki bir konuşmasında ‘Değerli hemşerilerim biz gelmeden İzmir’de şu kadar fabrika vardı. Biz onu şu kadar artırdık’ diyor. Sizlerden ses yok. Besmelesiz kesilen hiçbir hayvan yenmez mundardır. Dışarıdan kesilmiş kemikli et geliyor. Yine ses yok. Şimdi ise dışarıdan kemiksiz et ithal etme müsaadesi verildi. Yine sizlerde ses yok. Şimdi soruyorum. Neden korkuyorsunuz? Neden bu hükümetin yetkililerini uyarmıyorsunuz? Tekrar diyorum kimden korkuyorsun?” diye konuştu.  

Sizlerin konuşmanız ses getirir

Sinoplu; “Siz bize Allah’tan başkasından korkmayın demiyor musunuz? Allah öyle buyuruyor diyorsunuz. Allah aşkına konuşun. Konuşun ki sizlere dua edelim. Ülkemizde sizlerin konuşmanız ses getirir. Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlar, öğretmenler, imam ve müezzinlerle her zaman istişare halinde. Çünkü bu 3 kurumdaki insanların halk üzerindeki etkileri ve tesirleri büyük. O nedenle sizlere çağrıda bulunuyorum” dedi.

Yetkililerini uyarmalarını istirham ediyorum

Domuzun kasaplık et statüsüne sokulduğunu belirten Sinoplu; “Eskiden domuz etleri kasap dükkanlarında satılan koyun ve keçi etleri gibi çengele bütün satılırdı. Bu AKP’nin iktidara gelmesinin ardından birkaç yıl sonra domuzu kasaplık et statüsüne soktular. Bartın’da yok. Ancak büyük şehirlerde kıyma ve lop et alan vatandaş vallahi ne aldığını bilmiyor. O yetmezmiş gibi şimdi de bazı şirketlere dış ülkelerden lop et ithal etme ruhsatı verdiler. Şunu da belirterek sözlerime şimdilik son vereyim. Türkiye’de ki domuz çiftliklerinde üretilen domuzların etlerini ülkemizde tüketmeleri mümkün değil. Peki bu etler nerede? Bunu da belirterek Allah rıza için hükümet yetkililerini uyarmalarını istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535