• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 22 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Partilerden kadın dayanışması

Milliyetçi Hareket Partisi Bartın Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz tarafından 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı günü dolayısıyla yemek programı düzenlendi. 
Partilerden kadın dayanışması

‘Ortak noktamız kadın’

Milliyetçi Hareket Partisi Bartın Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz tarafından 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı günü dolayısıyla Gazhane Kültür Parkı’nda yemek programı düzenledi. Programa Başkan Nuran Akmaz’ın yanı sıra AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Özcan, kadın mahalle muhtarları ve partililer katıldı.  Programa ev sahipliği yapan MHP Kadın Kolları Başkanı Akmaz, siyasi ayrım gözetmeksizin birlik ve beraberliğin daha da arttırılması gerektiği vurgusu yaptı. Akmaz, “Farklı görüşlerden partileri temsil eden kişiler olarak bugün bir araya geldik. Bizim amacımız birlik ve beraberliği sağlamak. Çünkü ortak noktamız kadındır” dedi.

Türk kadınlarına haklı bir gurur yaşatıyor

Birçok alanda Türk kadınlarının başarılar elde ettiğini söyleyen Akmaz, şu ifadeleri kullandı; “Bilindiği üzere 5 Aralık Kadınların Seçme ve Seçilme hakkının verilmesinin bu sene 83. Yıldönümünü kutluyoruz. 83 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz zeka ve öngörüsü ile Türk kadınlarına duyduğu güven, kadın - erkek eşitliğinin kabulünde temel oluşturmuştur. 5 Aralık 1934’te ise Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Batıda kadının adının olmadığı bir dönemde, İngiltere, İsviçre, İtalya gibi medeniyetin beşiği sayılan ülkelerde dahi bahsedilmezken seçme ve seçilme hakkı Türk kadınlarına verilmiştir. Bu da elbette Türk kadınlarına haklı bir gurur yaşatmaktadır. Bilimde, tıpta, edebiyatta, sanatta, siyasette ve daha birçok alanda Türk kadınları başarı ile adlarından söz ettirmiştir” dedi.

Mutlu Kadın Huzurlu Türkiye

Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin vurguladığı gibi ‘En başta ve her şeyden önce kadın insandır.’ Elbette insan olmaktan kaynaklanan tüm hak ve mükâfatlara da sahip olacaktır. Bir ülkenin gelişmişlik ölçüsü, bir çağın medeniyet seviyesi ilk önce insanlık onuruna duyulan samimi hürmet ve sadakate bağlıdır. Kadınlık onurunu insanlık onurundan ayrı tutmak, ayrı düşünmek, apayrı bir kategoride ele almak söz konusu değildir. Ekonomide, siyasette, sosyal bünyede yaşanan sorunların çözümü; ancak inanmış Türk kadınındadır. Bu bağlamda siyasi ayrım gözetmeksizin birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha fazla ortaya koyarak sahip çıkmalıyız. Aydınlık geleceğimizin hazırlanmasında büyük emekleri olan, ‘Mutlu Kadın Huzurlu Türkiye’ anlayışımızın yapı taşı olan kadınlarımızın bu güzel gününü kutluyor, Kadınlarımızın eşit şartlarda birey olmalarını sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla anıyorum.”

Seçme ve seçilme hakkı verdiği içinde minnettarız

Akmaz’ın konuşmasının akabinde değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bartın İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya; “Toplumumuzda kadın öncelikle toplumun yarısını oluşturan bir bireydir. Sadece gelecek nesillerin yetişmesinde ya da toplumun yarısını oluşturduğu için öncelik taşıyan değil gelecek nesillerin yetişmesi için anne olduğu için bir birey olduğu için önemlidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı verdiği içinde minnettarız. Kadınlarımız toplumda özellikle son 15 yılda kendi yerini, misyonunu bulmuştur. Hem siyasal anlamda hem toplumsal anlamda hem de kültürel anlamda kadınlarımız layıkıyla yerini almıştır” dedi.

Kadınlarımız her alanda layıkıyla yerini aldı

Kurtkaya; “Eskiden eş, anne, kız kardeş, ablayken şu anda toplumun her alanında ticarette, iş alanında, siyasi anlamda da yerini bulmuştur. Aynı zamanda tesettürlü kadınlarımız da kendi siyasal ve sosyal anlamda da özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle konumuna ulaşmıştır. Şuanda her alanda tesettürlü kadınlarımız vardır. O yüzden hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hem de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hem de davetlerinden dolayı Nuran Akmaz’a ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kadınların olduğu her yer güzelleşir

Son olarak konuşma yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Özcan ise; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk dünya devletlerinden önce biz Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Biz birçok ülkeden önce bu hakkı vermişken bugün ki durum hiç de iç açıcı değil. Kadınlar istenilen düzeye gelmedi. Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet gün geçtikçe artarak devam etmiştir. Bu bizim için çok büyük bir acıdır. Toplumumuzun yarısı kadınlardan oluşuyor. Kadınların olduğu her yer güzelleşir. Bu nedenle kadının her yerde yer alması gerekiyor. Atamızın bize emanetine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Cumhuriyetimizi korumaya çalışıyoruz. Kadınları her alanda görmek istiyoruz. Bu anlamda böylesine önemli günde bizleri buraya davet eden Sayın Nuran Akmaz’a teşekkür ediyorum. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535