• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 17 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“Rezalette hiç mi sorumluluğun yok”

Memleket Partisi Bartın İl Başkanı Hacı Gölbucaklı, gündeme ilişkin basın açıklamasında bulundu.
“Rezalette hiç mi sorumluluğun yok”

Memleket Partisi Bartın İl Başkanı Hacı Gölbucaklı, Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını çocuk yaşta evlendirmesi ve sonrasında yaşadığı cinsel istismar ile ilgili olarak İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava hakkında değerlendirmelerde bulunurken, AK Parti Hükümeti’ne sorular yönelterek eleştirilerde bulundu. “Bu rezaletlerin yaşanmasında hiç mi sorumluluğun yok? Tarikat ve cemaatlerin yayılmasına, her yana yurtlar, binalar inşa etmesi için yardım toplamasına neden izin verdin?” diye soran Gölbucaklı, “Sizin tarikat ve cemaatlere müdahale etmeniz için iktidarınıza karşı darbe girişiminde mi bulunması gerekiyor?” diyerek isim vermeden terör örgütü FETÖ’nün de ilk başlarda masum bir cemaat gibi lanse edildiğini anımsattı.

“Herkes hesap vermeli”

Gölbucaklı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Şu anda 24 yaşında olan H.K.G’nin çocuk yaşlardan itibaren yaşadığı cinsel istismar ile ilgili olarak yargıya yaptığı başvuru ve bunun üzerine açılan dava ülke gündemindeki yerini koruyor. Konu ile ilgili olarak bir açıklama da Memleket Partisi Bartın il yönetiminden geldi. İl Başkanı Gölbucaklı, beraberindeki Merkez İlçe Başkanı Özge Öztekin ve İl ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile kameraların karşısına geçti ve H.K.G.’nin maruz kaldığı istismara tepki gösterirken, AK Parti iktidarını da tarikat ve cemaatlere karşı sessiz ve yaptırımsız davranmakla suçladı. H.K.G.’nın savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde kendi el yazısı ile kaleme aldığı cinsel istismar olaylar silsilesinin toplumun tüm kesimlerini olduğu gibi kendilerini de derinden yaraladığını ifade eden Gölbucaklı, “Daha oyun çağındayken yıllarca cinsel istismara maruz kalan ve ‘ama dini nikah yapılmıştır’ savunmasıyla normalleştirilmeye çalışılan bu akıl almaz trajedi karşısında sessiz kalınması mümkün değildir. Hiçbir vicdan, hiçbir siyasi görüş bu rezaleti savunamaz.

“308 kadın erkekler tarafından öldürüldü”

İktidar olduğumuzda eğer bir çocuğun kılına zarar verdiğiniz ortaya çıkarsa hiçbirinizi affetmeyeceğiz. Peşinizi bırakmayacağız. Hep söylediğimiz gibi; AKP bu ülkeye en büyük kötülüğü yargının ayarı ile oynayarak yapmıştır. İnsanlığı dehşete düşüren bu skandalları maalesef daha çok duyacağız. Bu olaya zamanında ‘kovuşturmaya yer yoktur’ kararı veren savcıdan tutun, olayın üstünü kapatmaya çalışan kolluk kuvvetlerine, kemik yaşına ilişkin rapor düzenleyen hekimlere kadar sorumluluğu bulunan herkesin yargı önünde hesap vermesini istiyoruz. 2022’nin ilk on bir ayında, 308 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 140 kadın tacize uğradı, 209 çocuk istismar edildi, 728 kadına şiddet uyguladı, 26 kadın tecavüze uğradı.

“Hesabını eninde sonunda mutlaka soracak”

Yakın geçmişte neler yaşadığımızı tekrar hatırlayalım: Yalova'da Halil Bağlı Talebe Yurdu'nda 12 yaşındaki çocuk, yurtta Kuran ve Türkçe dersi veren 26 yaşındaki M.Z. tarafından cinsel istismara uğradığını, şikayet sonrası tutuklanan M.Z. ifadesinde nitelikli cinsel istismarı reddetmesini, ‘Nefsime uydum’ demesini, Ordu'da bulunan bir tarikata ait Erkek Öğrenci Yurdu'nda 12 yaşındaki çocuk kurs hocası Y.K. tarafından cinsel istismara uğramasını, kurs hocası Y.K., ‘Şeytana uydum’ demesini, Karaman'da bir öğretmenin tarikat evlerinde en az 45 erkek öğrenciye tecavüz ettiği iddia edilmişti. Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan öğrencilere tecavüz edilmesini, Memleket Partisi unutmadı, hesabını da eninde sonunda mutlaka soracaktır."

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535