• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 14 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Vatandaşlarımızla hasım değil, hısım oluyoruz’

Belediye Başkanı Cemal Akın, beraberindeki heyetle birlikte Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay’a dernek binasında ziyaret gerçekleştirdi.
‘Vatandaşlarımızla hasım değil, hısım oluyoruz’

Belediye Başkanı Cemal Akın, beraberinde Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ercüment Özçelik, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, İl Genel Meclis Üyeleri Savaş Buyurman, Hasan Karakurt ve Ercan Uyan ile birlikte Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay’ı ziyaret etti. Dernek binasında gerçekleştirilen ziyarette dernek üyesi muhtarlar da hazır bulundu.

Bizleri onurlandırdınız

Sohbet havasında geçen ziyarette yaptığı konuşmada Dernek Başkanı Reşat Günay; “Bu ziyaretinizle bizleri onurlandırdınız. Her zaman muhtarların yanında olduğunuzu biliyoruz. Köy ziyaretlerinizden de anlaşılacağı gibi sürekli vatandaşlarla iç içesiniz. Bu kadar yoğun programınıza rağmen bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarım ve şahsım adına da sizlere hoş geldiniz diyorum” dedi.

İstişareler yapıyoruz

Köy ziyaretlerine büyük önem verdiğini belirten Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bugün buraya teşkilatımız ve İl Genel Meclis üyelerimizle birlikte sizleri ziyaret etmek istedik. Biz arkadaşlarımızla birlikte köy ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Aşağı yukarı 50’nin üzerinde köyü ziyaret ettim. Vatandaşlarımızla sohbet ettik. Bu sohbetlerimizde asla siyaset yapmadık. Sadece vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinleyip, neler yapabileceğimize yanıt arıyoruz. İstişareler yapıyoruz. Ben il başkanlığım dönemimde de köy ziyaretlerine hep önem vermiştim. Sürekli köydeki vatandaşlarımızla bir araya gelirdim. Belediye Başkanlığım dönemimde de bu ziyaretlerime devam ediyorum. 2007 genel seçimlerinde biz köyde kazanıp, şehirde kaybetmiştik. 500 gibi bir oyla milletvekili olamamıştım. Şehirde bize fark atıldığı için olmamıştı. 2009 yılında şehirdeki dostlarımızın desteğiyle Belediye Başkanı seçildim. Allah hepsinden razı olsun. Bu tür ziyaretleri yapıp sıkıntıları yerinde tespit etmek istiyoruz. Bu amaçla ziyaretlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

MHP olarak devletin yanında yer aldık

Akın; “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi olarak devletin yanında yer aldığımızı herkese gösterdik. Sayın Genel Başkanımız ‘Birlikten başkası haramdır’ diyor. Muhtarlıklar veya belediye başkanlıkları bir tarafa bir olmak zorundayız. Müslüman ülkelerinin durumu ortada. Müslümanlar dünyanın çeşitli yerlerinde azap çekiyor. Sıra bize de geliyor. Bu nedenle bizim birlikteliğimizden taviz vermememiz gerekiyor. Bu ziyaretleri yapmazsanız gitmeye gitmeye hasım oluyorsunuz. Ancak gidip gelirseniz de hısım oluyorsunuz. Bizim amacımız hısım olmak. Biz zaten hısımız. Bunu daha da pekiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Tek amacımız halka hizmet etmek

Millete hizmet etmeyi sevdiğini belirten Akın; “Siyaset insanlara hizmet için yapılır. Başka bir şey için de siyaset yapılmaz. Allah bizlere hizmet dışında siyaset yapmayı nasip etmesin. Bu millete hizmet edemeyeceksek bizim belediye başkanlığında veya herhangi bir görevde yer almamızın bir anlamı yok. Bu görevlere makam veya mevki kazanmak için gelmedik. Ben bu göre gelirken 6 şirketimden 4’ünü kapatıp geldim. Özelde kullandığım araba şimdikinin 3-4 misliydi. O zaman ki şoförüm hala yanımda görevine devam ediyor. Yani bizim amacımız siyasetten bir şeyler elde etmek değil. Tek amacımız halka hizmet etmek. Çünkü bu millete hizmet etmek kadar güzel bir şey yok” dedi.

Gerekli çalışmalar yürütülüyor

Bütün Şehir Yasası ile ilgili de muhtarlara bilgiler veren Başkan Akın; “Bütün şehirle ilgili tam olarak nasıl bir uygulama olacağı belli değil. Şubat ayının sonuna kadar belli olur diye düşünüyorum. 30 il olacağı ve diğer illerin olmayacağı söyleniyor. İlçeler ve köyleri kendi arasında kullanacak ve ilçeler ve beldeler kapanacak diyorlar. Bazıları da bir Belediye Başkanı olacağını ve tüm yerlerin tek bir ilçeye bağlanacağını söylüyorlar. Yani belli bir şey yok. Ancak her halikurda il belediyesinin koordinasyonunda her şey gerçekleşecek gibi görünüyor. Ben uygulanıp uygulanmayacağı huşunda yüzde elli olarak görüyorum. Uygulanması faydalı olacaktır. Tek elde toplanmasının faydası olacaktır. Tüm köyler mahalleye dönecek. Mahallerin tüm işleri ve ihtiyaçları belediye tarafından karşılanacak. İl Özel İdareleri de kapatılacak. Süreç çok kısa. Gerekli çalışmalar yürütülüyor. İnşallah önümüzdeki günlerde netlik kazanacaktır” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535