• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 10 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 14 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Yolları arşınlamaya hazırız’

Hafta sonu gerçekleştirilen Bartın 5. Olağan Kadın Kolları Kongresi ile Bartın Kadın Kolları Başkanlığına yeniden seçilen Yasemin Dora Kurtkaya, tüm partililere teşekkür etti.
‘Yolları arşınlamaya hazırız’

AK Parti Bartın 5. Olağan Kadın Kolları Kongresinin ardından seçimi kazanan Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Muhabirlerimiz Şeyda Aydoğan’a ve Sercan Engin’e düğün günü olarak nitelendirdiği kongre günü ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, kendisine destek olan delegelere teşekkür etti. Kadın Kolları olarak sahada olmaya, kapıları çalmaya, gönülleri almaya yol arkadaşlarıyla birlikte yoları arşınlamaya hazır olduklarını ifade eden Kurtkaya, halkı sevdiği için sevgi gördüğüne ve seçimi kazanmasının ardında yatan gerçeğin bu olduğuna dikkat çekti.

Genç bir yönetim oluşturduk

AK Parti kongrelerinin şenlik havasında geçtiğini belirten Kurtkaya; “Ak Parti kongreleri her zaman şenlik havasında geçer. 5. Olağan Kongresi, Yasemin Dora Kurtkaya olarak 3. kongremizdi. Düğün günümüzdü. Bu benim 3 dönemim.3 dönem kuralımız olduğu için son dönemim. Allah nasip ederse bu dönemi içimizden yeni Kadın Kolları Başkanı yetiştirerek tamamlamak istiyorum. Çünkü temelini güçlü atarak geldik. Mahalle teşkilatından köy temsilcilerine kadar güç oluşturarak geldik. Genç bir yönetim oluşturduk. Onlarda bizden sonra bu bayrağı ileriye götürecekler. Kan değişimi şeklinde hizmet yarışımıza devam edeceğiz. Kadın Kolları olarak sahada olmaya, kapıları çalmaya, gönülleri almaya yol arkadaşlarımızla birlikte yoları arşınlamaya hazırız. Millete hizmet eden, insana odaklı bu partinin teşkilatında olmaktan onur duyuyoruz” dedi.  

O sahnede konuşan bir ben değil, binlerce Yasemin olsun

AK Parti’yi üniversiteye benzeten Kurtkaya; “Ak Partiye gelen yönetime giren siyasetle alakası olmayan yönetim kurulu üyeleri ile seçim öncesi bir konuşma yapmıştım. Onlara AK Parti’nin bir üniversite olduğunu ama bu üniversitede kep atma ve diplomanın olmadığını, insana hizmetin olduğunu ve bunun her daim devam ettiğini söylemiştim. Birlik beraberliği, kardeşliği, güzel ahlakı, ilmi, dostluğu, inşa etmeyi, yıkıcı değil, yapıcı olmayı öğreten bir üniversite. Ben siyaset yaparken, diğer kadınlara iyi anlamda örnek olurken mutlu oluyorum. O sahnede konuşan bir ben değil, binlerce Yasemin olsun. Kadınlar cesaretlenip sahne ve siyaset korkularını yendikçe aktif rol alabilecek kadınlar olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu bağlamda AK Parti’nin 17 yıllık iktidarı süresince siyasal, toplumsal alanlarda kadınlara imkanlar vermiştir” diye konuştu.

Kavşak suyunu annemin sütünden içtim

Kurtkaya; “Şu anda yüzde 28 oranında olan çalışan kadın oranını yükseltme amacını güdüyoruz. Bana ve yönetim kurulu üyelerime Bartın’da görev düşüyor. İllerinde aktif olan Kadın Kolları sayesinde Türkiye genelinde kadınlar da aktif olur. Yürüdüğümüz yol belli, davamız belli, liderimiz belli. Cumhurbaşkanımızın izinde yürüyoruz. Ben kavşak suyunu annesinin sütünden içen bir kızım. Bartın’ın Karadeniz’in tipik kadınıyım. Halkın içinden gelen bir insanım. İnsanlara hiçbir zaman yüksekten bakan birisi olmadım. Herkese eşit olmaya çalışıyorum. Öncelikle adaletli olmaya çalışıyorum. Samimiyet, içtenlik ve duruş çok önemli. Gelen 600 delegemi de kucakladım. Onlara ben samimiyetle yaklaştığım için onlar da bana samimi oldular. Siyaset bana sabrı öğretti. Sabrın sonunda çok iyi sonuçlar edindim. Köylerimden, merkezimden, ilçelerimden gelen tüm delegelerim gönül bağımın olduğu kişilerdi” şeklinde konuştu.

Depar atmak için yenilenmek lazımdı

Kapısını herkese açık tuttuğunu söyleyen Kurtkaya; “Hazreti Mevlana’nın sözlerini hayata geçiren bir insanım. Şu kapıdan kimseyi hor görmedim. Herkese kucak açtım. İnsan kusurları örtmede gece gibi olmalıdır. Ak Parti’ye gelsin de nasıl geliyorsa gelsin. Geçmişi önemli değil bundan sonraki adımı önemli. Beni kadınlarımızın bu yüzden sevdiğini düşünüyorum. Onların hiçbirini ötelemem. İşimde disiplini elden bırakmam ama en zor anlarında da yanlarında olurum. O yüzden onlar da bizim düğün günümüzde yanımızdaydı. Bu parti herkese kucak açan, yanlışları düzelterek gönderen bir parti. Yönetimde olamayan arkadaşlarımızı mahalle teşkilatlarında köy temsilciliklerinde değerlendireceğim. Depar atmak için yenilenmek lazımdı” dedi.

Şimdiden 2019’a hazırlık yapıyoruz

AK Parti Bartın Kadın Kollarına kurumsal bir yapı kazandırdıklarını belirten Kurtkaya; “Aktif, vizyonu bol, idealleri olan arkadaşlarımız var. Temeli sağlam bir teşkilatı asla riske atmayız. Bugün Kadın Kolları Başkanı benim, yarın başkası olacak. Ama bu aynı sistemde devam edecek. 7 yıldır yönetimimle beraber kurumsallığı oluşturduk. Gitsem de böyle devam eder çünkü yaptığımız tüm faaliyetlerin kaydı dosyalarla arşivlenmiştir. Bundan sonra Kadın Kolları yönetim kurulu üyelerimizle birlikte ana kadememiz de ayı planı yapıyor. Gençlik Kollarımızın kongresinden sonra kendi adıma sahalara inmeye başlayacağız. AK Parti’de siyaset diğer seçime hazırlanma şeklindedir. Şimdiden 2019’a hazırlık yapıyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti daha güçlü geliyor

Kurtkaya; “Ev toplantılarıma başlayacağım. Yedek müşahitlerimi oluşturacağım. Genel Merkezden gelen politikalar çerçevesinde de saha konuşmalarımı belirleyeceğim. AK Parti’nin temelinde yatan istişare neticesinde ortak paydada birleşip bir karar oluşturacağız. 2019 hayırlısıyla çok güzel geçecek. Düğün gecemizde şunu da gördüm; AK Parti daha güçlü geliyor. AK Parti daha genç geliyor. Yönetimime 3 tane üniversite öğrencisi aldım. Bu gençler bize dinamizm sağlayacaklar. 2019 AK Parti’nin yılı olacak. Tabii son olarak da şunu söyleyeyim; bu bir kervandır. Bu kervandan ayrılanlar bu kervana geri dönemezler. Onlar gelene kadar kervan çoktan yol almış olur” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535