• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 14 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Yurtbay, ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Yurtbay, ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  15 Temmuz’un gösterişli kutlamalarla anlamanın mümkün olmadığını belirten Yurtbay, yaşanılanlardan ders çıkartılması gerektiğini söyledi. Yurtbay, AK Parti’nin Meclise sunduğu bedelli askerlik düzenlemesi ile ilgili "Bizim görüşümüz belli, geçmişte de söyledik 1-1,5 ay zorunlu askerlik yapılmalı. Şimdi bunun yanına 15 bin lira eklediler” dedi.

1-1,5 ay zorunlu askerlik yapılmalı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan bedelli askerlik düzenlemesi ile ilgili düşüncelerini paylaşan Yurtbay; “Bedelli konusunda biz baştan beri kendi kanaatimizi söylemiştik. Askerlik bundan sonra eğer profesyonel sisteme dönecekse herkes için geçerli olmak üzere 1-1,5 ay zorunlu askerlik olmalı. Zorlu bir süreçten geçiyoruz yarın seferberlik olabilir. Gençlerimiz askere geldiklerinde nasıl emir alacaklarını nasıl silah tutacaklarını bilmeli. Onun için biz 1-1,5 ay zorunlu askerlik yapılmalı dedik. Şimdi bunun yanına 15 bin lira eklediler. Tabi hükümetin 15 bin liradan vazgeçeceklerini sanmıyorum. Çünkü hükümet paraya sıkıştı” diye konuştu.

15 Temmuz'dan ders çıkarılmalı

15 Temmuz’un iyi anlaşılması gerektiğini belirten Yurtbay; “15 Temmuz gecesi milletimiz sadece bir darbe girişimini önlememiş, bağımsızlığına ve iradesine konulmak istenen prangaları parçalayıp tarihin çöplüğüne atmıştır. 15 Temmuz gecesi milletimiz sadece bir darbe girişimini önlememiş, bağımsızlığına ve iradesine konulmak istenen prangaları parçalayıp tarihin çöplüğüne atmıştır. 15 Temmuz, bütün ihanet şebekelerine rağmen, bu milletin sahip olduğu iman ateşinin hiçbir zaman söndürülemeyeceğini göstermiştir. Ancak 15 Temmuz’u gerçek manada anlamak sloganlarla, gösterişli kutlamalarla değil, 15 Temmuz’dan ders çıkarmakla mümkün olacaktır. Bunun en önemli şartı da eğitimi milli, ekonomisi güçlü, yargısı bağımsız kardeşlik yurdu bir Türkiye’yi kurmaktır” şeklinde konuştu.

İlkeli siyaseti ortaya koyduk

Seçim sürecinde hakkaniyetli bir siyaset anlayışını benimsediklerini söyleyen Yurtbay; “Hep birlikte bir seçimi daha geride bıraktık. Hem milletvekili hem cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir arada yapılması, 24 Haziran seçimlerini diğer seçimlerden farklı bir hale getirmiştir. Nisan ayı sonu itibariyle ani seçim kararının açıklanmasıyla birlikte, partimiz programına uygun olarak seçim hazırlığına başladık ve her iki seçimi de birçok diğer siyasi partiden farklı bir süreçte yürütmek durumunda kaldık. İlk olarak milletvekili aday adaylarının belirlenmesi süreciyle birlikte, bizde Bartın’da adaylarımızı belirledik. 24 Haziran seçimleri, gerek hedef kitle, muhatap kitle, gerekse tanıtım mecraları açısından tüm detaylarıyla, hassasiyetle yaklaştığımız bir seçim olmuştur. Yapılan ittifakla gündem olduğu gibi, sosyal medya çalışmalarıyla da farkındalık yaşatan bir seçim kampanyasını hep birlikte yürüttük. Saadet Partisi olarak, adalet ve hakkaniyet ekseninde ilkeli bir siyasetin nasıl yapılacağını ortaya koymanın huzuru içerisindeyiz” dedi.

Tren kazası bütün yönleriyle mutlaka ortaya çıkarılmalı

Ülke gündeminin çok hızlı değiştiğini belirten Yurtbay, Tekirdağ'daki tren kazasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Yurtbay; “Çok ciddi iddialar var. Demiryolundaki menfez bakım ve taş duvar işçileri ihalesinin ödenek tahsis emri çıkmadığı için iptal edildiği söyleniyor. Bu iddia doğruysa mutlaka sorumlularla ilgili bir araştırma yapılmalı, bunlardan hesap sorulmalıdır. Bu tren kazasının sabotaj ihtimali de dahil olmak üzere, bütün yönleriyle araştırılması gerekir. Kazada ihmali olanlar mutlaka ortaya çıkarılmalı.  Bu kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, aileleri ile millete sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535