• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Yurtbay, ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu

Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, terör saldırıları başta olmak üzere, ÖSYM’nin yaptığı hata, memura teklif edilen zam ile ilgili düşüncelerini paylaştı.
Yurtbay, ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu

Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, terör saldırıları başta olmak üzere, ÖSYM’nin yaptığı hata, memura teklif edilen zam ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yurtbay, Trabzon'un Maçka ilçesindeki terör saldırısına değinerek, bu saldırıda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül'e Allah'tan rahmet diledi. Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan terör olaylarına değinen Yurtbay, Karadeniz bölgesinde son iki yıl içinde 15 terör saldırısı olduğunu hatırlatarak, “Saldırılardan sivil, asker veya polis toplamda onun üstünde şehidimiz var. Çokta yaralımız var. Karadeniz bölgesinde birileri bir projenin peşindeler mi? Bunu da çözmeye ihtiyaç var. Karadeniz’de başka emeller için kullanıyorlar. Karadeniz bir iç deniz. Karadeniz yine Büyük Ortadoğu Projesi’nin parçası olarak mütalaa ediliyor. Karadeniz bir geçiş noktası durumda. Asya ile Avrupa’nın birleştiği nokta. Kafkaslara ve Balkanları bağlayan bir denizdir. Enerji noktasıdır. Bu bölgede işte huzur yok edilmeye çalışılıyor. O halde bu bölgede kimler niçin kullanıldığını bilmezsek çözüm bulamayız” ifadesini kullandı.

Tespiti yapılması lazımdı

Küresel güçlerin dünya yeniden dizayn etmek isteğini belirten Yurtbay Ortadoğu’da yapılan planların Hükümetin öngörmesi gerektiğini ifade ederek, “Hadiseler öngöremezsiniz problemleri çözemezsiniz. Kuzey Irak’ta bir devlet kurulacak diye tutuşmaya başladılar. Amerikan Birleşik Devletleri şimdi bize verdikleri silahların daha modernini PKK’ya verdi. Biz hala ilişkilerimizi götürüyoruz. Biraz şahsiyetli bir duruş sergileyin. Ortadoğu’daki problemleri çözemezsiniz. Suriye’ye müdahale Amerika ve Rusya’nın izni olmadan yapılması mümkün değildir. Suriye’de olan hadiseleri planla bir şekilde işliyor. Irak bölündü. Suriye bölünüyor. Bunları da tatbikata koymuşlar. ‘Bugün Kuzey Suriye’de PKK’nın oluşturacağı bir hata izin vermeyiz’ diyorlar. Peki, yarın ne olacak. Siz bu süre içinde Amerika’ya sürekli destek verdiniz. Bunu geçmişte öngörü alıp düşünmemiz gerekiyordu. Bunların tespiti yapılması lazımdı” dedi.

ÖSYM’ye tepki

Türkiye’de düzensiz bir şekilde üniversitelerin kurulduğunu söyleyen Yurtbay, bu konuda gerekli ve planlı bir çalışmanın yapılması gerektiğini kaydetti. ÖSYM’nin yerleştirme sonuçlarında yaptığı hataya da değinen Yurtbay “Geçmişte çok yaşadık ÖSYM skandallarını. Sorular çalındı, sorular yanlış soruldu. Şimdi yine aynısı yaşanıyor. Bir imtihanı doğru dürüstü yapamamak nasıl bir durumdur. Bir sınava doğru dürüst yapamayan hükümet ülkeyi nasıl idare edecek. Bir problemi nasıl çözecek. Puanlama sisteminde bir hata dediler. 2 milyon öğrencinin başarı sırası değişti. Pardon yanlışlık oldu. Sonra yerleştirmelerde yanlışlık oldu. 4 bin 237 öğrenci bu sıralamadan etkiledi. Bunlardan 1499 tanesine önce ‘kazandınız’ dedi. ‘Sonra kusura bakmayın, siz seçilemediniz pardon’ dedi. Bunu kim yapıyor. Türkiye’nin en tepesindeki hocalar, profesörler, yönetime atanmışlar. Bunları eğitimi planlıyor. Bunları bile becermiyorsa vah halimize. Üniversite öğrencileri girdiği sınavda 4 yanlış yaptığında 1 doğrusu gidiyordu. Hükümet bu kadar yanlış yaptı nasıl duracak ayakta. Silip atmak gerek. Yanlış yapanı orada tutmak nasıl bir durum” tepkisinde bulundu.

Memura teklif edilen zam kabul edilemez

Memura teklif edilen zam oranlarına ilişkin de konuşan Yurtbay, “Enflasyon çift rakamlara çıkmış. Memura teklif edilen 3+3. Memurda hemen biz buna kapalıyız. Doğru yaptılar. Bu hükümet nasıl 3+3 teklifinde bulundu. Türkiye’de en karlı müesseselerin ilk 10’a giren 8’i banka. Yani üretimden değil. Paradan para kazananlar. Bu durumda sıkıntıya giren hep vatandaş oldu. Hep kazanan bankalar oldu. size para verdilerse muhakkak bir teminat almışlardır. Vatandaşın canına okuyorlar. Bu banka politikaları hep hükümetin yüzünde oldu. onun için bu memura verilen zammı içime sığdıramadım. Herhalde enflasyonun üstende yüzde 3 zam yapıldı sandım. Ama akıl almaz böyle bir teklifle memurun karşısına geçtiler. Bir hükümetin vereceği zam, enflasyonun üzerinde değilse zaten bu zam değildir" diye eleştirdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535