• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz, Hattat Sana Güvenmiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Hattat’ın Lavar tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “ÇED Gerekli Değildir” izni ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
“Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz, Hattat Sana Güvenmiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Hattat’ın Lavar tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “ÇED Gerekli Değildir” izni ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karakaş, şu ifadeleri kullandı; “Bartın-Amasra halkının açmış olduğu davalar sonucu, termik santral hayali yargı duvarına çarpan Hattat  “Ben termik santral yapmayacağım, kömür çıkaracağım” diyerek, ocaktan çıkacak kömürü yıkayıp kalorisini yükseltecek Lavar tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “ÇED Gerekli Değildir” iznini alarak zaman kazanmaya, yerel yöneticilerle birlikte aynı karede görünmeye çalışarak Bartın-Amasra halkı üzerinde edinmiş olduğu olumsuz itibarını da tekrar kazanmaya çalışmaktadır. Hangi Hattat’a inanacağız ? Daha düne kadar “Ben kömürcü değilim, ben sanayici Hattat’ım,  Amasra’ya termik santral kurmaya geldim” diyen Mehmet Hattat’a mı, 16 Mart 2022 tarihinde Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı şirket yöneticileri ile birlikte ziyaret ederek “Santral işi bitti, kömür çıkaracağız diyen, proje ömrü sadece 1 yıl olan lavar tesisi için “ÇED Gerekli Değildir” iznini alan Mehmet Hattat’a mı?  İki farklı açıklama yapan, termik santral kurmak gibi boş bir hayal ile yanıp tutuşan Mehmet Hattat’ın ayak oyunlarını iyi biliyoruz kendisine inanmıyor,  güvenmiyoruz.  Eğer kömür çıkarma konusunda samimi ise Bartın-Amasra halkına “Kesinlikle termik santral yapmayacağım” diye açıklama yaparak, kaybetmiş olduğu davaların dosyalarının temyiz sürecinden vazgeçer. Oysa o tam aksi yönde hareket ederek ”Çıkmamış candan umut kesilmez” diyerek son çırpınışlarını yapmaya devam ediyor.

“Hileli Başvuru”

Bartın-Amasra halkının misafirperverliğini, hoşgörülü olmasını yanlış anlayan, yaşananlardan ders çıkarmayıp dönüp dolaşıp yine gelen ve her seferinde kafasını duvara çarpan Mehmet Hattat’a Cumhuriyet Halk Partisi İl örgütü olarak, doğasına, çevresine, geleneklerine bağlı, özgürlüklerine ve yaşam alanına müdahale edilmesinden hoşlanmayan ve bunu da fiili meşru mücadelesi ile kanıtlayan Bartın-Amasra halkını daha fazla oyalamaktan vazgeçmesini öneriyoruz. Bartın halkı özellikle termik santral konusunda deneyimlidir, bürokrasi ile, siyasetçiler ile birlikte görüntü vermek için yapılan şirinlikleri doğru okur, yapılanları da unutmaz. 7 den 70 ‘e halkın tüm kesimlerinin Bartın sporumuzun şampiyonluğunun kutlamalarına ve 3.lige çıkma mücadelesine kilitlendiği bir süreçte, halkın temsilcisi siyasetçilerle, seçilmiş belediye başkanı ile aynı karede görüntü verme çabalarını, Bartın Sporumuzun forması ile birlikte yerel yöneticilerle görüntü vererek yöre halkı üzerindeki olumsuz imajını giderme çabalarının boşuna olduğunu da hatırlatmak isteriz. Halkın üzerinde yaratmış olduğu kötü izlenimin,  bölge halkına yaşattığı kabusun hafızalardan silinebilmesi, ancak  termik santral konusunun bir daha açılmamak üzere kapanması ile mümkün olacaktır.Bakanlık tarafından “ÇED Gerekli Değildir” kararı verilen Lavar ÇED’ine baktığımızda, 2045 yılına kadar 56 milyon ton işletilebilir tüvenan rezervin çıkarılacağı ve yıkama işleminden sonra 43.5 milyon ton satılabilir kömür elde edileceği düşünülen   lavar tesisinin ömrünün  projede sadece 1 yıl olarak veriliyor olması bile başlı başına hileli başvuru olduğunun kanıtıdır.

“Çevremizdeki Fabrikaların Bile Durma Noktasına Geldiğini Görüyoruz”

Hattat 17 yıl boyunca, Amasra B sahasındaki taş kömüründen 1 kg bile çıkarmamıştır. Hattat’ın gerçek niyetinin kömür çıkarmak olmadığı açık ve net olarak ortadadır. Bu süre içinde de Türkiye Taşkömürü Kurumuna ödemesi gereken yüklü miktardaki tazminatı ödemekten kaçınan Hattat Holding’le yapılmış olan Rödavans Sözleşmesi devlet tarafından Derhal sona erdirilmeli, saha TTK’ya devredilerek gençlerimize iş sahası açılmalı, insanca çalışma koşulları sağlanmalıdır. Hattat’ın Amasra B sahasından taşkömürü çıkaracağı, AKP iktidarı ve küçük ortağı MHP’nin yerelde ki temsilcileri aracılığı ile ocağa 2000 işçi alınacağı yalanlarını duymaktan bıktık usandık. Geçtiğimiz aylarda yaptıkları gibi yine aynı yalanlarla köylerimizde gençlerimizi işe alım vaatleri ile partilerine yani AKP ve MHP’ye üye yapmaya çalışacaklar ama şunu iyi bilsinler ki Bartın halkının artık bu yalanlara karnı tok. Boş vaatlerle halkı oyalamayın eğer istihdamı artıracaksanız 600 - 650 kişi ile üretim yapmaya çalışan Amasra Taşkömürü İşletmesine 1000 - 1500 işçiyi hemen alın, hem istihdamı hem de kömür üretimini kısa vade de artırın.  Dünyada yaşanan enerji krizinin ülkemizdeki etkilerini bizzat yaşayarak öğreniyoruz. Artan kömür ve enerji fiyatlarının toplumun geniş kesimlerini nasıl etkilediğini, yakın çevremizdeki fabrikaların bile durma noktasına geldiğini görüyor biliyoruz.     

“Bu Halk Bunun Hesabını Sandıkta Sorar”

Ülkemizi yönettiğiniz 20 yıldan bu yana emekliliği gelenler emekli ederek yerine yeni işçi almayarak kapanma noktasına getirdiğinizi biliyoruz. Hattat’ın kömür çıkaracağı, çıkarmış  olduğu kömürü de lavvar işleminden geçirdikten sonra çevredeki termik santrallere satacağı yalanları ile halkı kandırmaya çalışmayın. Yatırım yapmayarak işçi almayarak İçini boşalttığınız Amasra Taşkömürü İşletmesini özelleştirmeyi aklınızın köşesinden bile geçirmeyin. Yalan üzerine kurulu bir termik santral sevdasını hala sürdüren Hattat ile birlikte karşılıklı çıkar ilişkisine girmeyi, koruyup kollamayı düşünen yöneticiler, siyasetçiler bu sevdanızdan vazgeçin. Bu halk yaşananları ve yaşatılanlara unutmaz, yeri ve zamanı  geldiğinde de  bunun hesabını sandıkta sorar.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535