• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“CHP, Bartın’a çıkartma yapmaya devam ediyor”

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu ile Bartın’da temaslarda bulundu.
“CHP, Bartın’a çıkartma yapmaya devam ediyor”

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, hafta sonu duayen hukukçu ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu ve beraberlerinde Bartın ve Amasra’da CHP İl, İlçe, Gençlik Kolu Başkanları ve örgüt üyeleri ile temaslarda bulunup, basın toplantısı düzenlediler. 2018 seçimlerinde İstanbul’dan milletvekili seçilmeden önce Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanlığı da yapmış olan duayen hukukçu Prof. İbrahim Özden Kaboğlu’nun anayasa hukukuna ilişkin pek çok önemli kitabı da bulunmakta. Kaboğlu’nun Bartın ve Amasra’yı kapsayan programında, kentimiz CHP Milletvekili Bankoğlu, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, İlçe Başkanı Nazif Çomak, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğçe Kaya ve partililerle birlikte ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerine CHP Bartın İl Başkanlığı ile başlayan Kaboğlu, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ve İl Başkanı Selim Karakaş ve parti üyeleri ile ülke ve Bartın gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Politikasızlık Göstergesi

Ardından Bartın Barosu’na ziyaret gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi heyeti baro üyeleriyle Kaboğlu’nun çoklu baro ve yeni avukatlık sistemine ilişkin düzenlemelerin sakıncaları ve yaratacağı sıkıntıları açıkladığı bir görüşme gerçekleştirdiler. Avukatlık stajında sigortalı olarak çalışılmasına ilişkin düzenleme hakkında görüşlerini dile getiren Prof. Kaboğlu “Bu madde aslında çalışan kişilere kolaylık olması amacıyla avukatlık stajyerliği yolu açmakta. İki yönü var. Bir, mali yönü. İki, mesleki yönü. Mali açıdan baktığımız zaman kuşkusuz çalışan birinin staj yapabilmesi, gelire sahip olması, kayda değer bir durum ama avukatlık açısından çalışan kişi hem bir işte çalışacak , hem de adliyede staj yapacak. Bu düzenleme; savunma mesleğinin ilk adımı olan avukatlık stajının hedefine, doğasına, niteliğine aykırı bir durum oluşturur.” dedi. Türkiye’de 70’i aşkın hukuk fakültesi olduğuna dikkat çeken Prof. Kaboğlu, bu yüksek değerin bariz bir politikasızlık göstergesi olduğunu ve mezun sayısı artarken hukuk gibi hayati öneme sahip bir alanda niteliklerin çok düştüğü bir insan kaynağının ortaya çıktığını belirtti.

Sorunları CHP Çözecek

Heyet, temaslarını Atatürkçü Düşünce Derneği, Genel Maden İş Amasra Şubesi, Bartın Genç İş Adamları Derneği, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, KESK ve Eğitim-İş ziyaretleriyle sürdürdüler. CHP’li heyet Türkiye’nin içinde bulunduğu hukuksuzluğun ve liyakatsizliğin yurttaşları doğrudan etkileyen büyük sorunlara neden olduğunu dile getirdiler. Kaboğlu ve Bankoğlu, eğitim sisteminin AKP döneminde 17 kez değiştirilerek yap boz tahtasına döndüğünü, eğitimdeki kalitesizliğin de trajik boyutlara geldiğini belirttiler. Özlük haklarından atanmayan öğretmenlere kadar eğitime ilişkin sorunların konuşulduğu görüşmelerde, Bartın özelinde bilgiler de paylaşıldı. CHP’li vekiller ekonomik buhranın gerek işçi gerekse işveren açısından görülmemiş zorlukta olduğunu, sendikaların da sanayi odasının da en büyük sorun olarak ekonomiyi dile getirdiklerini belirttiler. Bankoğlu yaptığı açıklamada “Türkiye Taşkömürü İşletmeleri’nde işçi sayısının yetersiz olduğunu hep dile getiriyoruz. HEMA’ya rödovans usulüyle 17 yıl önce devredilen sahalardan bir torba bile kömür çıkartılmamıştır. Genel Maden İş yetkilileriyle konunun hukukî boyutlarını konuştuk. Hükümet bu konuda yıllardır kulağının üzerine yatıyor oysa yapması gereken tek şey sahanın işletmesini TTK’ye verip, buraya madenci alımı yapmak ve bir an evvel faaliyete geçmek olmalıdır. Sendikamız büyük mağduriyet yaratan ve bir türlü gelişme kaydetmeyen bu konunun acilen çözülmesini bekliyor. Takipçisi olduğumuz bu konuyu inşallah seçimden sonra çözen de CHP olacak”açıklamasında bulundu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535