• BIST 9994.19
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 17 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“Cumhur İttifakı ile başaracağız”

Seçim çalışmaları kapsamında ilk kez Bartın’a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nın iftar programında yaptığı konuşmada 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerle ilgili mesajlar verdi.
“Cumhur İttifakı ile başaracağız”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bartın'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Programları kapsamında ilk olarak Bartın Valiliğini ziyaret eden Çavuşoğlu, Şeref Defteri'ni imzalarken ardından da Valilik makamında Vali Nurtaç Arslan ve protokol üyeleriyle görüştü. Çavuşoğlu, görüşme sonrası Vali Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan eşliğinde Amasra ilçesine gitti. Burada esnafı ziyareti yaparak vatandaşlarla selamlaşan Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Ömer Tepesi’ndeki Gençlik Merkezi’nde Gençlik Buluşması programına geçti. Sonrasında da Bartın AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katılan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, buruk bir ramazan geçirdiklerini ifade ederken 6 Şubat’taki depremlerin dünya tarihinin en büyük felaketi olduğunu anlattı. Yıkılan şehirleri tekrar inşa etmenin boyunlarının borcu olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, yeni yapıların 1 yıl içerisinde vatandaşlara teslim edilmesi için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Deprem bölgesinde ilk etapta kurulan çadırların ardından vatandaşları daha rahat ortamda yaşamaları için konteyner kentlere taşıdıklarını kaydeden Çavuşoğlu, “Vatandaşlarımızı evleri bitinceye kadar en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceğiz. Yurtlarda kalan vatandaşlarımız hiçbir şekilde mağdur edilmeyecek. Yurtlarda kalan öğrenci kardeşlerimiz de aynı şekilde. Fiziki olarak eğitimini devam ettirmek isteyen kardeşlerimize de yurt imkanı sağlayacağız” dedi.

“Daha da güçlendik”

100. yılında Cumhuriyetin küresel güç, aktör haline geldiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, bu yüzyılda ve özellikle iktidarlarında zorluklarla karşılaşıldığını, Gezi olayları, e-muhtıralar, FETÖ darbe girişimi yaşadıklarını ancak Türk milletinin yoluna güçlenerek devam ettiğini vurguladı. Vatanını, milletini seven insanların, siyasi partilerin gücünü birleştirmesi gerektiği için Cumhur İttifakı’nı kurduklarını ifade eden Çavuşoğlu, “Önümüzdeki seçimlerde Yeniden Refah Partisi’nin de aramıza katılmasından hem memnuniyet duyduk hem daha da güçlendik. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ailemize hoş geldiniz. Vatana millete hizmet yolunda el ele gönül gönüle inşallah birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu!

Son 20 yılda 80 yılda yapılmayan birçok şeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yapıldığının da altını çizen Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Savunma sanayinde yüzde 80 dışa bağımlıydık. Şimdi yüzde 80 milliliğe ulaşarak önemli adımlar attık. Son 20 yılda ülkemizi hedef alan tüm şer odaklarının oyunlarını bozduk. Masalarını başlarına devirdik. Biz artık oyun kuran ülkeyiz. Ama bize karşı kurulan oyunları da bozan ülkeyiz çok şükür. Hem sahada güçlüyüz hem masada güçlüyüz. Sahaya inmek ihtiyaç duyulursa sahaya iniyoruz. Son 20 yılda bizi hedef alan terör örgütlerinin hepsiyle de mücadele ettik. PKK'yla mücadele ettik, ülkemizden temizledik. FETÖ ile mücadele ettik, 15 Temmuz'da hadlerini bildirdik. Aynı şekilde DEAŞ ile mücadele ettik. DHKP-C ile mücadele ettik. Adı ne olursa, ideolojisi ne olursa olsun kimi hedef alırsa alsın terör hepimizin düşmanıdır. Terör örgütleriyle kararlı mücadelemizi de bundan sonra da inşallah sürdüreceğiz.”

“Daha da güçlenelim”

Türkiye’nin şahlanış zamanı olduğunu ve Cumhuriyetin ikinci asrını “Türk Asrı” yapacaklarını vurgulayan Çavuşoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı'nı kurumsallaştırarak tüm kurumları bir çatı altında birleştirdiklerini, Türk Dünyası’nın birliğinin güçlenmesi için daha çok çalışacaklarını vurguladı. Çavuşoğlu, Türkiye’nin BM Kalkınma Programı, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği'nin ortak hazırladığı rapora göre depremlerde yaşadığı hasarın yaklaşık 104 milyar dolar olduğunu aktararak, “Biz bunun altından kalkarız. Milletçe kalkarız. Ama seven de sevmeyen de herkes şunu biliyor. Depremden etkilenen şehirleri ‘Cumhur İttifakı, Recep Tayyip Erdoğan ayağa kaldırır’ diyorlar. Bazıları da ‘Evet oy vermeyeceğim ama yaparsa Recep Tayyip Erdoğan yapar’ diyor. Bu da iyi bir şey aslında. Ama Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı yaparsa oyunu da ver kardeşim. Daha da güçlenelim” ifadelerini kullandı.

“Güvenilir ülke, güvenilir lider”

Krizler, savaşlar, çatışmalar, salgın hastalıklar nedeniyle dünyanın zorluklar yaşadığını ancak yeni aktörlerin ortaya çıkmasıyla güç mücadelesinin de yaşandığına dikkat çeken Çavuşoğlu, bu nedenle Türkiye’nin güçlü konumunu pekiştirmek için daha istikrarlı olması gerektiğini belirtti. Hedefleri daha da büyüterek gece gündüz çalışmalarını belirten Bakan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu da ancak Cumhur İttifakı ile olur. Seçeceğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde olur. Bunu tüm dünya görüyor. Elbette demokraside vatandaşlarımız oyunu verecektir. Tüm milletimizin vereceği karara saygımız vardır. Ama milletimiz de bir gerçeği görüyor. Bu ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan yönetir. Bu ülkeyi dünyada Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkadaşları temsil eder. Bugün Cumhurbaşkanımızın liderliğinde izlediğimiz liderler diplomasisi olmasaydı tahıl anlaşması olabilir miydi? Bugün Cumhurbaşkanımızdan başka, Türkiye’den başka Rusya-Ukrayna savaşında dengeli, objektif her iki tarafla konuşabilen, barış için çaba sarf eden başka ülke var mı? Başka lider var mı? İstese de yapabilen var mı? Bunun sebebi nedir? İşte Türkiye güvenilir ülkedir. Recep Tayyip Erdoğan güvenilir liderdir. Objektif davranıyoruz. İlkeli davranıyoruz. Doğruya 'doğru' diyoruz, yanlışa 'yanlış' diyoruz. Rusya ile aramızı bozmuyoruz. Yaptırımlara katılmıyoruz ama Kırım'ın illegal ilhakını tanımıyoruz, tanımayacağız da. Biz hangi doğruyu görüyorsak onu söylüyoruz, hangi yanlışı görüyorsak onu da söylemek, eleştirmek boynumuzun borcudur. Tüm soydaşlarımızın, Batı Trakya, Balkan, Ahıska Türklerinin, Kırım Tatarlarının, Uygur Türklerinin, dünyanın neresinde mazlum varsa hepsinin sorunu bizim sorunumuzdur. Hepsine daha güçlü şekilde sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

“Cumhur İttifakı ile başaracağız”

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerle ilgili de mesajlar veren Çavuşoğlu, “Ülkenin bekası, geleceği ile ilgili dünyanın krizlerden geçtiği dönemde Türkiye ve bölgemizin istikrarıyla, barışıyla, huzuruyla ilgili bir kararı milletimiz verecektir. Bizim görevimiz 14 Mayıs'a kadar milletimize bunları anlatmaya devam etmektir. Milletimizin takdiriyle 14 Mayıs'tan sonra Türkiye'nin şahlanışı, yeni yüzyılın Türkiye yüzyılı olması için gece gündüz çalışmaya devam etmektir. İnşallah hep birlikte başaracağız. Cumhur İttifakı ile başaracağız” diyerek sözlerini tamamladı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da 14 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı’yla, demokrasiyi, cumhuriyeti daha da güçlendiren, ülkenin fiziki ve ekonomik kalkınmasını daha da ileri taşıyan ve dış politikada Türkiye’yi daha güçlü konuma getiren kararın altına milletin tekrar imza atacağını kaydetti. Programa, bazı ilçe belediye başkanları, MHP ve Yeniden Refah Partisi il ve ilçe yönetimleri ile partililer katıldı. İftarın ardından programı kapsamında Mehmet Rıfat Efendi KYK Yurdu’na geçen Çavuşoğlu, 6 Şubat’taki depremlerin ardından kente yerleşen vatandaşları ziyaret etti. Afetzedelere “geçmiş olsun” dileklerini ileten Bakan Çavuşoğlu, vatandaşlarla fotoğraf da çektirdi. Daha sonra Ulus’ta basına kapalı düzenlenen “STK Buluşmaları” ile Bartın programını sonlandıran Bakan Çavuşoğlu, Ankara’ya hareket etti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535