• BIST 10096.48
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Seçim Beyannamesi Açıklandı, Adaylar Tanıtıldı

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için seçim beyannamesini açıklayarak, milletvekili adaylarını tanıttı.
Seçim Beyannamesi Açıklandı, Adaylar Tanıtıldı

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için seçim beyannamesini açıklayarak, milletvekili adaylarını tanıttı. Beyanname Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen programla kamuoyuyla paylaşıldı. Programda, AK Parti kampanyasının ana temasını oluşturan "Doğruluk" ve "Türkiye Yüzyılı" içerikli 4-5 dakikalık film izletildi. Türkiye Yüzyılı kampanyasının müzikleri seslendirildi. Cumhuriyet'in ilanının 100'üncü yılının kutlanacağı 2023 yılı vurgusundan yola çıkılarak 23 başlıkta hazırlanan "Doğru adımlarla yola devam" sloganı kullanılan beyannamede 20 yıllık kazanımlar sıralandı. "Türkiye için hemen şimdi" sloganıyla sanayiden yüksek teknolojiye, eğitimden dış politikaya, savunma sanayisinden enerjiye, tarımdan sosyal ve kültürel yaşama, sağlıktan gençlik ve spora kadar birçok alandaki kazanımlar sunuldu.

Adaylar Tek Tek Sahneye Çıktı

Beyannamenin açıklanmasının ardından Milletvekili adaylarının tanıtımı yapıldı. Kısa özgeçmişleri okunan adaylar tek tek sahneye çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte poz verdi. AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Adayları Yusuf Ziya Aldatmaz ve Turhan Kalaycı, Kadın Kolları Başkanı Evren Can Ayvaz, İl Teşkilatı, İlçe ve Belde Teşkilatları da törende hazır bulundu. AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ile birlikte sahneye çıkan adaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte basının karşısında poz verdi.

Yaraları Tamamen Saracağız

Törende yaptığı konuşmada vaatlerini sıralayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  şu ifadeleri kullandı; “Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi’nin hayata geçirilecek ve aile bazlı vatandaşlık maaşı uygulamasının başlatılacak.

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında, ev hanımlarının emekliliğine destek sağlanacak. Ayrıca her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması hedeflenirken, yeni evliliklerin teşvik edilmesi planlanıyor.

EYT sonrası emeklilik hayatında Bağ-Kur prim eşitlemesi için de çalışma başlatılırken, yapılan reformlara bir yenisi daha eklenecek.

Ev hanımlarının emekliliği için isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte biri devlet tarafından karşılanacak.

Yeni evlenecek çiftlerin ev eşyaları ve benzeri harcamaları rahatlıkla yapması, sıkıntı çekmemesi için Aile ve Gençlik Bankası üzerinden 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Krediler için 48 ay vade uygulanacak. Böylece 150 bin lira kredinin 48 ay faizsiz olarak ödenecek aylık taksidi ise 3.125 lira olacak.

Çocuklarımızın yeteneklerinin, eğitimin ilk kademelerinden itibaren keşfedilerek becerilerine uygun yönlendirmeyi sağlayacak bir sistem kuracağız.

Yeni dönemde ülkemizin ilaç ve tıbbi sektörlerindeki geliştirme ve üretim kapasitesini artırıp savunma sanayiindekine benzer bir atılımı hayata geçireceğiz. Sağlık turizminde dönem sonunda 3 milyon misafir ve 10 milyar dolar gelir hedefliyoruz. Dünyanın ve bölgemizin yaşadığı sınamaların ağırlaştığı bir dönemde Türkiye’nin huzur ve güven adası olarak istikrarla yoluna devam etmesini sağlayacağız.

Kapsamlı bir yasama reformu için uzlaşma zemini arayacağız. Yüksek standartlı demokrasi için dönüştürücü reformlar ve koruyucu reformlar döneminden tamamlayıcı reformlar dönemine geçeceğiz. Toplumumuzun hiçbir kesimine hayat biçimi dayatılmasına asla izin vermeyeceğiz.

Kürt kardeşlerimizi ne CHP faşizminin, ne HDP sapkınlığının, ne PKK zulmünün ne de baskı düzeninin karanlığına asla ve asla teslim etmeyeceğiz.

Aile yapımızı tüm sapkın akımlardan koruma yanında her türlü maddi-manevi destekle güçlendireceğiz. Hayata geçireceğimiz gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviye altına düşmemesini tesis edeceğiz. Her ailede en az bir çalışan olmasını sağlamaya kadar pek çok uygulamayı başlatacağız.

Gençlerimizi istihdam etmek için her alanda kendilerine maddi katkı vereceğiz. Gelirini doğal gazdan karşılayacağımız Aile ve Gençlik Bankası kuracağız.

Yüksek öğrenimdeki gençlerimize 1 defa mahsus olmak üzere bilgisayar ve cep telefonu ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız. Ayrıca aylık 10 gigabyte ücretsiz internet vereceğiz.

Sosyal yardımlarımızı insanlarımızın yoksulluk seviyesine düşmesini önleyecek bir yaklaşımla yeniden yapılandıracağız.

Ülkemizi 1 trilyon dolar dış ticaret hacmine ulaştırmaya yönelik hedefimize özellikle ulaşana kadar yatırıma, üretime, ihracata yükleneceğiz. Önümüzdeki dönemde yıllık 5 buçuk büyüme oranıyla milli gelirimizi bu dönemde 1 buçuk trilyon dolara, ardından da asıl hedefimiz olan 2 trilyon dolara çıkartacağız. Kişi başına düşen milli geliri 2 bin 600 dolardan 10 bin 600 dolara yükselttiğimiz gibi önümüzdeki dönemde önce 16 bin dolara, ardından da daha yüksek seviyelere ulaştıracağız. 5 yılda 6 milyon yeni istihdam oluşturarak işsizlik oranımızı yüzde 7 seviyesine gerileteceğiz. Enflasyonu tek haneye indireceğiz.

Mülakatı kaldırarak öğrencilerimizin başarı sırasına göre girmesini sağlayacağız.

Girişimcilerimize verdiğimiz destekle ülkemizden en kısa sürede 15 adet milyar dolar ve 5 adet 10 milyar dolar değerinde şirket çıkmasını sağlayacağız.

İnşası süren hızlı demiryolu hatlarına ilave olarak yeni projelerin yapımına da başlayacağız. Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren hattı kuracağız.

TOGG'un üretimiyle duyduğumuz sevinci önümüzdeki 7 yılda 1 milyon Togg'u yollarda görmemizi temin ederek daha da güçlendireceğiz.

Arazi toplulaştırma çabalarında 100 milyon dekara çıkarak vakit, enerji, alet ve ekipman kullanımında verimliliği artıracağız. Hem verimi hem çiftçilerimizin gelirini yükseltecek bir sistem kuracağız. Su depolama hacmimizi 193 milyar metreküpe çıkartarak 37 bin megawatt enerji üretecek hale geleceğiz. Mera, yaylak ve kışlak alanları istihdam ederek hayvancılığı destekleyeceğiz. Dönem sonunda büyükbaş hayvan varlığımız 19 milyona, küçükbaş hayvan varlığımız 68 milyona çıkartarak vatandaşlarımızın ekonomik fiyatlarla ete erişimini kolaylaştıracağız.

Bölgelerimizi ülke ekonomisi ve sosyal hayatıyla bütünleştirecek şekilde kalkınma planları yapacağız.

Son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini restore ederek Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz.”

3ad92ecc-eaae-4709-9cb3-63258a9fc829-001.JPG340622612-1962229370782931-7721261416261371826-n-002.jpga51f5afa-9c93-4d39-9a7d-f81e71ae0bc5-001.JPGc78eec14-90e1-4af6-b44f-82d5eaf75d59-001.JPGdfba74ba-2951-430d-ad5c-36eaeab98598.JPG

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535